Aragorn

Első megjelenés: Bosszúállók #48. - 1968. január
Alkotók: Roy Thomas, George Tuska
Hovatartozás: Nathan Garrett, Dane Whitman, majd Valkűr és Samantha Parrington lova
Születési hely: USA, Washington, Garrett Kastély
Faj hovatartozás: pegazus/ghabel leth-labriel
Nem: hím
Marmagasság: 180-200 cm
Súly: 476 kg
Szárnyfesztávolság: 6 m
Súlyterhelhetőség: 800-2400 kg
Repülési sebesség: 200 km/h
Maximum magasság, ahol még képes repülni: 1,95 km

Történet:
Aragorn a Fekete Lovag (Nathan Garrett) kastélyában született meg.
Amikor Garrett meghalt Aragorn eltűnt a kastélyból és a Rettegés Lovagjának pokollova lett.
Később Dane Whitman, Nathan fia, lett az új Fekete Lovag, aki visszaszerezte Aragornt magának, és mindketten egymás hű társai lettek.
Először a Bosszúállók oldalán jelentek meg, miközben a csapat Magnetoval harcolt, de segítettek a hősöknek a Gonoszság Mesterei ellen is. Harcoltak a Szablyával (Paul Richarde) és saját vízköpőjével Franciaországban, de kisegítették Dr. Strange-et is Tiboroval szemben, és Sólyomszemmel együtt szálltak harcba Surturral. De sok más gonosszal is szembeszálltak, mint Arkon, Polemachus, Amora a Varázslónő, Árész a hadisten.
Miután az új Fekete Lovag teste megkövesedett és lelke visszatért a 12. századba, Aragorn nem sokáig maradt egyedül, mivel Valkűrhöz (Brünnhilde) került, aki az Oltalmazók csapatban vette jó hasznát társának. Ők is így ketten több gonosz ellen harcoltak, mint Omegatronnal Namorita segítségével, a Yann világ főmágusával, Yandrothal, Meteor Emberrel, a fejemberekkel, a Vörös Rádzsával, Lunatikkal (Arisen Turk), a Bármi Emberrel (Jeff Colt), Mandrillal és Nebulonnal.
Amikor az Oltalmazók főhadiszállása a Sanctum Sanctorum lett, Aragorn egy rejtett udvaron talált lakhelyre. Amikor Éjjeli Sólyom (Kyle Richmond) a csapatba került, Aragorn Long Island-re került a Richmond Lovagló Akadémiára, ahol Kyle vigyázott rá.
Aragornt egyszer Casiolena lemásolta, és egy kamu Valkűrt ültetett rá, hogy így csapja be az Oltalmazókat, de a terv kiderült, és a csel nem jött össze.
Igaz, Aragorn nem igazán kedvelte az Oltalmazók tagjait, egyszer megengedte, hogy Clea meglovagolja.
Miután az Oltalmazók szállása átkerült Aerie-re az új tag, Angyalnak (a III. Warren Worthington) köszönhetően, Aragorn is velük tartott. Ám időközben Valkűr meghalt a Hold Sárkánya által megszállt Holdsárkánnyal történő csatában, de végül pár hónappal később Valkűr visszatért az életbe, és Aragorn továbbra is mellette és vele küzdött a rossz ellen.
Később Valkűr és ő is Asgardba költöztek, ahol végre Aragorn a fajtársai között lehetett.
Miután Samantha Parrington lett az új Valkűr, Aragorn az ő lova lett, és újra az Oltalmazók között találta magát. Mellette olyan gonoszokkal küzdött, mint Attuma, az Útkereső és a Fejember. Később, amikor Yandroth megbűvölte Dr. Strange-t, az Ezüst Utazót, Namort és Hulkot, Aragorn volt az, aki őket kizökkentette a bűvkörből, és segített legyőzni a gonosz mágust.
Samantha később megalapította Amazon segítségével a Felszabadító Hölgyek csapatát, Aragorn itt is mellette szolgált.