Ptahuacan

antillia.png
Első megjelenés: A szigetek Conan-je - 1968.

Hivatalos név: Ptahuacan Városállam
Elhelyezkedés: a hét Antillia-szigetek egyike, amely a Hübériai- és Mayapan-kontinensek között helyezkedett el, valószínűleg a hét sziget fővárosa is egyben
Népesség: konkrét adat nem ismert, de az egész szigeten több ezer lakos él, a lakosság száma azonban a nagy mészárlások közepette igen megcsappant
Fontosabb helyek, építmények: Szürke Fellegvár - Az Istenek Előszobája, Nagy Piramis/Zikkurat, a sárkányok barlangjai, a Ptahuacan Tolvajtestvériség barlangjai
Uralkodói szervezet: korábban Xotli papjainak zsarnoki, elnyomó vezetése volt ismert, később Metemphoc került hatalmi pozícióba, aki egyben a Tolvajtestvériség vezetője is volt
Hivatalos nyelv: primitív maja vagy azték, mezo-amerikai nyelvjárás
Pénznem: a más országokból származó ezüst és arany érméket könnyen elfogadták
Főbb források: arany
Nemzetvédelem: Xotli papjainak vezetése alatt katonák vigyázták a rendet, akik páncélokkal, kardokkal rendelkeztek, amelyek gyakorlatilag törhetetlen, átlátszó, üvegszerű anyagból készültek, de emellett oxigén sisakokat is viseltek, megvédve magukat a gáztámadásokkal szemben. Vikingszerű hajókat használtak, köztük a Szárnyas Sárkány volt a legismertebb, amelyet aztán Conan és a Vörös Oroszlán loptak el, hogy elhagyják Ptahuacant. Emellett néhány papnak mágikus ereje volt, amellyel képesek voltak irányítani a fekete krakeneket is.
Nemzetközi kapcsolatok: Xotli papjai irányították a Mayapan közeli szigetekből származó személyek elfogását és kivégzését, a Vörös Árnyékokkal elkapták és feláldozták az aquiloniai és argoszi embereket.
Földönkívüli kapcsolat: a papok imádták Xotlit, köré építették ki államukat
Nem emberi népesség: sárkányok - a ptahuacani papok bálványai, kisebb kutya méretű patkányok, fekete krakenek
Kiemelkedő polgárok: Catlaxoc, Chitzlan, Hierarchia, Itzra, Metemphoc, a zöld tollú köpenyt viselő pap
belföldi bűnözés: minden Xotli papjainak nevéhez köthető, ugyanis ők irányították az elfogásokat, a Xotlinak irányuló áldozatok megölését, a gyilkosságokat
Nemzetközi bűnözés: ez is Xotli papjainak nevéhez köthető, ugyanis nem volt elég nekik, hogy Ptahuacanban gyilkolásszanak, a környező szigeteket, városokat is megtámadták, az elhurcolt embereket vagy feláldozták vagy rabszolgasorba taszították
Történelem: a Nagy Kataklizma előtt az emberek Atlantiszt imádták. Amikor elsüllyedt a birodalom, az atlantiszi lakosok egy része a kontinens belseje felé kezdett el vándorolni, Thuria felé, emellett nagyon sokan az Antillia-szigetek irányába utaztak, és létrejött Ptahuacan kis állama.
Hamarosan kialakult a papság, amely aztán megismerte Xotlit, így Atlantisz elfelejtődött, mondván, hogy azért imádják Xotlit, mert ő az, aki biztosítja számukra az egyetlen nem elsüllyedt területet, mert minden más víz alatt van a világon.
Áldozatokat mutattak be Xotlinak, aki elfogyasztotta a több ezer ember szívét, a holtak testét pedig egyszerűen a Zikkurat belsejébe lökték, ahol a sárkánygyíkok felfalták azokat.
Attól félve, hogy ők is áldozatok lesznek, a környékbeli szigetek lakói távolabb költöztek Phatuacantól, a szigeten élők, akik nem a kis államban laktak, pedig a hegyvidékekbe menekültek.
Jó pár évvel később a papok rájöttek, hogy nem nagyon van már kit feláldozni, így hajóikon a közeli szigetek és kontinensek felé kezdtek indulni, majd Mayapannál Hierarchia és a Vörös Árnyékok (szellemi szolgák) segítségével több ezer rabszolgát ejtettek fogságba. Többek között Argosban és Tarantiában is öltek, itt vesztette életét Trocero gróf is. A következő fél évben a Vörös Árnyékok "sztrájkba" kezdtek, ugyanis önmaguknak is követeltek áldozatokat, amit aztán meg is kaptam 700 fő aquilóniaival megfizetve.
Néhány évvel később egy tanácsos Conan segítségét kérte, aki aztán fiára, Connra hagyta birodalmát és Ptahuacanba utazott. Amikor a papok ezt megtudták, azonnal Conan és csapata ellen küldték a fekete krakeneket, ám a szörnyeket legyőzve a csapat partra szállt. Pár óra múltán Conan már a Tolvajtestvériség vezetőjével társalgott, aki elmondta neki a városállam fenyegetéseit és gonoszságait.
Conan a katakombákon át haladt a Zikkurat felé, ahol sikerült legyőznie egy patkány hordát, kiszabadította a rabszolgákat, majd szabadon engedte a sárkánygyíkokat is, végül a Zikkurat tetejére érve legyőzte Hierarchiát is.
A csata végén Xotli jelent meg, aki azonnal lenyomta Conant. Már éppen kiszakította volna a hős mellkasából a szívét, amikor Mitra, Conan istene jelent meg, és megölte a gonosz Xotlit.
Ezalatt Metemphoc elküldte a Tolvajtestvériség tagjait, hogy minden Xotli papot és katonát öljenek meg. Attól a perctől kezdve Metemphoc uralta a városállamot.
Conan megmaradt csapatával a Szárnyas Sárkánnyal tért vissza otthonába.