Yahweh

Első megjelenés: Bibliai mesék fiataloknak 1. - 1953. augusztus
Alkotók: Jerry Robinson, Mark Gruenwald, Ralph Macchio, Keith Pollard
Születési hely: valahol a Multiverzumban
Születési idő: ismeretlen, jóval a Multiverzum kialakulása előtt
Lakhely: Multiverzum, talán a Felső Térben él a többi entitással együtt, viszont a keresztények szerint a Menny lakója
Más nevek: Isten, Yah, Tetragramaton, Jehova, Shaddai, Allah, Ő, Pater Noster, Úr, Teremtő, Mindenható
Nevének jelentése: én
Rokonok: Jézus Krisztus (fia), Ádám (fia), Éva (lánya), Szűz Mária (felesége), Roxanne (felesége), Yeshua (fia), angyalok (gyermekei), Halál (gyermeke)
Hovatartozás: az angyalok vezetője, a Menny irányítója, az Isteni Fejek Tanácsának tagja

"Te katolikus vagy. Azt mondod, hiszel egy szakállas fickóban, aki egy felhőn áll?" - Pókember

Eredet
Yahweh azon életformák, absztrakt entitások csoportjának egy tagja, akik a Multiverzum születése, létrejötte előtt már léteztek, és akik a nagy ürességben voltak az egyetlen érző élőlények.

Az univerzum létrehozása
Yahweh, a legtöbb ember elképzelése szerint, a létrehozója és teremtője a világegyetemnek, azaz jelen esetben a 616-os Realitásnak. Ezenfelül hozzá kapcsolható még a többi alternatív realitásnak a megteremtése is. Viszont sokan vitatkoznak, hogy őfölötte még hatalmasabb lények is állnak, és az ő nevükhöz köthető minden létrejötte. A teremtés tágabb fogalomban értelmezve (ha az egész multiverzumot nézzük) vitatott, hiszen nem lehet eldönteni, nem lehet tudni, hogy ki a legeslegfőbb alkotó.
Az ő alkotásait egy bizottság, az Univerzum Fejlesztési és Kutatási Bizottság felügyelte (valószínűleg a nála nagyobb hatalommal rendelkező entitások egy csoportja), akik nem minden ötletét fogadták el a teremtéssel kapcsolatban. A legnagyobb probléma az intelligens életformák megalkotásával volt, ugyanis nem teremthetett olyan lényeket, akik értelmesebbek, okosabbak, hatalmasabbak nála vagy a többi entitásnál, ahogyan nem adhatott életet olyanoknak sem, akik halhatatlanként élték életüket. Yahweh korlátozott agyi kapacitást adott az embereknek (egyeseknek még kevesebbet, mint az átlag), majd megalkotta a Halált is (nem egyenlő a Halál Úrnő entitással), a halhatatlanságot kiküszöbölve. Yahweh indította el a világban az evolúciót, ahogy a különböző életformák létrehozását is tudományos kísérletekkel. Később ezen kísérletek vezettek arra, hogy a Bizottság aszteroidákkal pusztítsa el a földi élőlényeket, amelynek ideje pontosan egybeesett Mjölnir létrehozásával.

Lucifer angyali puccsa
A háború ideje és hossza mindenki számára ismeretlen, nem tudni, hogy meddig tartott, de az tény, hogy Isten a lázadó angyalait a Pokolba hajította, ahol azok démonokká váltak.
A vizsgálatok szerint milliárd évekig volt csapdába esve az egyik bukott angyal, Mammon a Mexikói-öböl alatt, öt mérföldre a texasi Gavelston partjától. Egy másik adat szerint egy millió évvel ezelőtt Lucifer még angyal volt, amikor visszaverte az n'garai démonok seregét. A két időpontot elnézve a háború folyamatosan zajlott milliárd évekig, és Lucifer egy millió évvel ezelőtt állt át a másik oldalra és lázadt fel apja ellen.
Az egész háború oka az volt, hogy az angyalok féltékenyek voltak az emberekre, de legfőképp arra, hogy Yahweh sokkal jobban szerette őket, mint első szülötteit. 
Amikor Lucifer fellázadt, nem volt egyedül, ugyanis tizennégy főhadnagya is csatlakozott hozzá. Köztük volt Asmodeus, Lilith, Samael, Pazuzu, Xaphan, Micah, Olivier és Beelzeboul is. Egy ideig Zadkiel is Lucifer mellé állt, ám végül Lucifer elbukott, mert Zadkiel elárulta fivére terveit Yahwehnak.
Az angyalok elbuktak, és Yahweh kiűzte őket a Mennyből a Pokolba. Az angyaloknak közel egyharmadát, azaz kb. 130 millió angyalt dobott le Yahweh a Pokolba.
Mivel Zadkiel és csapata, a Fekete Hadtest, egy ideig Lucifert támogatta, így ők is bukásra számíthattak. Yahweh őket a Menny egy olyan szegletébe űzte el, ahol nem hallhatták Isten szavát, és őket sem hallhatta Yahweh.

Az ember teremtése
Yahweh állítólag a föld porából alkotta meg az első emberpárt, akik aztán kísértésbe és bűnbe estek Lucifer és több más démoni teremtmény által. Ezen elkárhozások többsége a Sátánt emlegeti, akinek személyét nem tudni pontosan beazonosítani.

Az Áradás
Amikor Yahweh lenézett a Földre, látta, hogy a teremtett lényei milyen gonoszak, így tisztára mosta a bolygót árvízzel. Amikor az áradás elmúlt, egy szivárványt tett az égre, és ígéretet tett Noénak és családjának, hogy soha többé nem fogja elpusztítani a Földet és az élőlényeket.
Mivel az emberiség nem változott, Isten úgy döntött, hogy beavatkozik és létrehoz egy bosszúszellemet, aki Isten saját hatalmának maradványa. Ő lett Szellemlovas.

Ókor
Isten kéri az egyiptomiaktól, hogy az első szülött gyerekeket öljék meg. Az emberek nem tesznek eleget a kérésének, így Yahweh az Asurával, Isten gyilkos angyalainak csoportjával teljesíti be a küldetést.
Az ember az Ótestamentum vallásos szövegeit Védákból valónak gondolja (ősi indiai vallásos szövegek csoport neve), amire Isten csak annyit reagál, hogy ő bizony nem írta meg azt az Ótestamentumot olyan rosszul, hogy annak higgyék. Később létrehozza a zoroastrinizmust is.
Egy pszichotikus gondolatnak hála Yahweh-nak gyermeke születik Názáreti Máriától. A gyermek neve Jézus lesz. Isten feleségül veszi a nőt, és évszázadokig vele marad. Kétezer év múltán a korkülönbség miatt elhagyja.
Időközben többszöri alkalommal részt vesz az Isteni Fejek tanácskozásán.
Később találkozik Mohamed prófétájával, akinek elmondja a szent szövegek jelentését és beszél a saját betegségéről, Mohamedet sokkolja az információ.

Modern kor
Yahweh 1938-tól, de legfőképp Adolf Hitler hatalomra jutásának napjától kezd el inni.
Ekkortájt előtör a betegsége, ami kihat az emberekre is. Ennek eredményeképp hármasként jelenik meg az emberek hitében: Atya, Fiú és Szentlélek.
Gábriel egy lényt készít, amelyet Deutronominak nevez el, hogy az majd helyettesítheti Istent, amikor ő nincs jelen, azonban Deutronomi a Földre menekült és egy Iprah nevű emberbe költözött. Miutána Howard, a Kacsa legyőzte Deutronomit, Howard Isten elé került, aki megköszönte neki tettét, és elmagyarázta, hogy a szent szövegeket (úgy mint a Korán, Védák vagy a Kacsavilág Bibliája) nem ő ihlette, és azt is elmondta, hogy ő egy forgatókönyv szerint dolgozik.
Zadkiel a Menny meghódítására indul, azonban Yahweh a Szellemlovasnak köszönhetően visszafoglalja a Mennyet és a Szent Várost. Yahweh a feleségén, Roxanne-n keresztül köszöni meg Johnny Blaze-nek, hogy segített. Zadkiel a Pokolra kerül.

Képességek, gyengeségek
Isten mindenható és mindentudó, de amikor Mennyei Trónján ül, a hatalma sokkalta nagyobbá válik.
Képes szellemlovasokat készíteni.
Képtelen az elkárhozott lelkeket megmenteni.
Illúziókat hozhat létre, amelyeket kinyilatkoztatásnak nevezett el.
Ittas állapotban agresszívvá válik.
Tripoláris rendellenességben szenved, ami azt jelenti, hogy ilyenkor Háromság formájában jelenik meg (Atya, Fiú, Szentlélek). A betegséget dilithiummal kezeli.
Depresszióban szenved, amelyekre antidepresszánsokat szed. Sajnos mellékhatásos tünetek lépnek fel nála, amikor dilithiumot is szed a depresszáns mellé.
Úgy gondolta magáról, hogy szociopata.
Kijelentette egyszer, hogy annyira bizonytalan, hogy folyamatos dicséretet igényel, amivel kordában tartja állandó haragját.
Hiába, hogy ő az Isten, a vallás fogalmát elutasította, mivel úgy hitte, hogy így jobban meg tud birkózni a hitetlenek létezésével.