Kétéltűek (Amphibius)

Kétéltűek (616-os Föld)

Alkotók: Roy Thomas, Neal Adams

Első megjelenése az X-Men 62. számában volt 1969-ben.

Képességek: Borotvaéles fogakkal rendelkeznek, és mint az igazi kétéltű, képesek a víz alatt olyan könnyen mozogni, mint a szárazföldön.

Történet

A Kétéltűek egykor a Savage Land-i Mocsár Ember (Swamp Men) tagjai voltak, akiket mesterségesen mutattak be technológiai eszközökkel felszerelve, annak érdekében, hogy túlzott emberi erőt adjanak nekik. Magneto nevében ezt követően harcoltak Ka-Zarral, a Savage Land urával, és szövetségeseivel az X-Men néven ismert, emberfeletti mutáns csapatában. Miután Magneto gépeit Csodalány (Marvel Girl) megsemmisítette, a Kétéltűek visszatértek az államukba.

A Kétéltűek azonban, később megváltoztatták hatalmukat a technológiának köszönhetően, ami miatt újra elvesztették az emberfeletti képességeiket. Átnevezték magukat Vadállatnak (Beast Brood), aztán pedig elkezdték a tudósokat elrabolni, hogy kényszerítsék őket arra, hogy más Savage Land-i bennszülötteken kísérletezzenek, amiből emberfeletti lényeket kreálnak. A Bosszúállók és a Norvég istennő, Sif a tudósokat keresték, és legyőzték a Vadállatokat, átadva őket a chilei hatóságoknak.

A Kétéltűek végül Chile-ből menekültek el, és hazatértek Savage Landbe. Az egyik mutáns Észlény (Brainchild), a csoport vezetését vállalta. Észlény vezetésével összecsaptak a szárnyas X-Men nevű Angyallal (Angel), Pókemberrel (Spider-Man), és Ka-Zaral. A három hős Karl Lykos-t kereste, a pterosaurus mutáns emberi alteregóját. A mutánsok által elfogott hősöket Lykos kiszabadította, ám ennek az lett az eredménye, hogy átváltozott Sauronná.

A Kétéltűek ezt követően Zaladane, egy Savage Land papság vezetése alá kerültek. Ezután Zaladane az Antarktiszi kutatóállomásokon zajlott támadásokon vezette a Kétéltűeket, kirabolták Chile városait, és elrabolták a tudósokat azzal a céllal, hogy megerösítsék Savage Landben a hatalmukat. Ezután Zaladane elküldte a Kétéltűeket, hogy rabolják el a korábbi X-Men tagját Polaris-t. Zaladane ellopta a mutáns képességét, hogy manipulálja a mágnesességet, és a Kétéltűek összecsaptak az X-Menekkel, akik elmentek Polaris megmentésére.

Zaladane halála után a Kétéltűek Sauron vezetése alá kerültek, és még egyszer összecsaptak az X-Menekkel, akik a Savage Land-et keresték Magneto hollétéről.

Észlény ezután visszanyerte a Kétéltűek vezető pozícióját. Amikor az X-Men csapat segített egy Saurids bandának, hogy visszatérjen Savage Landbe, Észlény megragadta a lehetőséget, hogy egy régi adósságot rendezzen Viharral (Storm). Mentálisan manipulálta, de az X-Mennek sikerült megfordítani ezt a manipulációt, és a Kétéltűek ezek után csatlakoztak a Saurids bandához, hogy eljussanak Savage Landbe.