Zius

rco014_1469051939.jpg

Zius (616-os Föld)

Nem: Férfi

Eredet: Idegen

Állapot: Elhunyt

Alkotók: Mark Waid (Író), Mike Wieringo (Rajzoló)

Első megjelenése: Fantasztikus Négyes (Fantastic Four) #518 (2004. November)

  • Fantasztikus Négyes (Fantastic Four) #519 - 2004
  • Fantasztikus Négyes (Fantastic Four) #527 - 2005

Képességek: Nem ismert

Történet

A Fantasztikus Négyes a titokzatos pilonokat vizsgálta épp, amelyek Manhattan-t a levegőbe emelték. Johnny, Sue és Ben az egyetlen ablakos oszlophoz mentek, hogy értelmes lényeket keressenek, akik felelősek lehetnek a történtekért, Reed pedig egy másik pilonhoz ment, ahol feltehetően a generátorokat tárolják. Első látásra nem találtak semmi szokatlant. Sue a képességét felhasználva felfedezte a hajón tartózkodó idegeneket. 

rco011_1469051939.jpg

Az idegenek vezetője Zius-ként mutatkozott be, és elmagyarázta nekik, mit miért tett. Ő az utolsó példány a Galactus által már elpusztított faj közül. Élete hátralevő részét annak szentelte, hogy megakadályozza, hogy más bolygók is hasonló sorsra jussanak. Ebből a célból olyan eszközt hozott létre, amely egész bolygókat tesz láthatatlanná. Nemrég Zius megtudta a shi'aroktól és a skrulloktól, hogy van valami a Földön, ami képes blokkolni ezt az álcázó eszközt. A pontos információk megszerzése helyett Zius azt tervezte, hogy Manhattan egész szigetét a Napba küldi. A Fantasztikus Négyes érkezésével Zius most megtudta, hogy maga Sue az a valami, amit keresett. Sue beleegyezik, hogy megadja magát Zius-nak.

Mivel ereje felfedheti az elrejtett bolygókat Galactus előtt, a Láthatatlan Nő átadta magát a túlélőknek és vezetőjüknek, Ziusnak, hogy elpusztítsák őt. Ez ellen a Fantasztikus Négyes többi tagja tiltakozott, de Zius kitartott amellett, hogy ez feltétlenül szükséges, és megígérte, hogy Manhattan-t visszaállítják eredeti formájában, miután kiiktatták Sue-t. Sue sírva kérte, hogy még egyszer utoljára láthassa férjét és gyermekeit, mielőtt feláldozza magát. Mivel nem akarták hagyni Sue-t meghalni, a Lény és Fáklya megpróbált kiszabadulni, de kudarcot vall. Mielőtt azonban Zius kivégezhetné a Láthatatlan Nőt, Mr. Fantasztikus egy speciális fegyverrel "berobbant" a szobába.

rco006_1469051784.jpg

Reed ekkor azt mondta Sue-nak, hogy bocsásson meg neki, majd hirtelen felrobbantja őt a fegyverrel. Úgy tűnik azonban, hogy ahelyett, hogy megölné, csupán megfosztja az erejétől. Sue testét pásztázva Zius nyomát sem találta az erejének a szervezetében. A fenyegetés látszólagos elmúltával Zius helyreállította Manhattan-t eredeti formájában, és rendbe hozta a földből való kiemelés okozta károkat is. Reed megfenyegette Zius-t, amiért ennyire primitívnek gondolta őket, és rámutatott, hogy a Föld a múltban már sokszor megállította Galactus-t. Ezt a szemrehányást városszerte közvetítették a televízióban, hogy az emberek is visszanyerjék a Fantasztikus Négyesbe vetett hitüket. 

A Fantasztikus Négyest visszateleportálták a Baxter épület tetejére. Miközben Zius és túlélői felszálltak a hajójukra, Reed megmutatta, hogy valójában nem fosztotta meg Sue-t a hatalmától, csupán cserét kezdeményezett Sue és Johnny között. Ennek demonstrálására lelökte Sue-t az épület tetejéről, és arra kényszerítette, hogy lángra lobbanjon, hogy ezzel megmentse az életét. Mielőtt Reednek lehetősége lett volna visszaváltani a hatalmukat, hirtelen megjelent Galactus, és elpusztította a túlélők hajóit és velük együtt Zius-t is. Galactus energianyalábot lövellt ki a szeméből, ami Johnny-t találta el, és ezzel a legújabb Herald-jává változtatta őt.

rco017_1469051784.jpg

Címkék: Karakterek