A Midgardi Kígyó - Jormungand

Személyazonosság: a Föld teljes populációja úgy hiszi, hogy a Midgardi Kígyó egy mitológiai élőlény
Születési hely: Jotunheim
Halálának helye: ismeretlen hely az USA keleti részén, New York közelében
Családtagok: Loki (apa), Angerboda (anya), Fenris (testvér), Hela (testvér), Laufey (nagyapa), Odin (fogadott nagyapa), Frigga (fogadott nagyanya)
Lakhely: a Föld óceánjai
Első megjelenés: Thor #127.
Utolsó megjelenés: Thor #380.
Alkotók: Stan Lee, Jack Kirby
Hosszúság: 40075 km (Midgardi Kígyóként)
Magasság: 7 m (Fin Fang Foomként)

Történet:
Jormungand Loki és Angerboda fiaként született Jotunheimben. Különös, hogy a két istenségnek állati gyermeke született (ilyen volt Fenris is), de ez azért volt lehetséges, mert Loki és Angerboda is képesek voltak állati alakot ölteni.
Születési állapotában Jormungand akkora volt, mint egy 5 éves kisgyerek, így amikor Odin meglátta a kígyót, azonnal levetette Midgard egyik óceánjába, hogy majd ott úgy is elpusztul. Ám Jormungand túlélte a zuhanást és az óceánt is, és hatalmasra fejlődött, akkorára, hogy simán körülérné a Földet az Egyenlítő mentén.
A régi históriák úgy tartották, hogy a Ragnarök akkor kezdődik majd el, amikor Thor megöli a Midgardi Kígyót, és amikor majd Thor meghal a Kígyó mérgétől. Thor miután ezt megtudta, próbálta úgy levadászni a kígyót, hogy ne indítsa be a Ragnarököt. Hymir óriás segítségével indult hajóval útnak az óceánon, hogy aztán egy ökörfejjel a felszínre húzza Jormungandot.
A kígyó többször részt vett a Föld elpusztításának terveiben: sokszor árvizet, földrengéseket okozott, ám volt példa arra is, hogy Loki és serege a hátán kelt át Asgardból a Földre, hogy leigázza az embereket. Ez akkor történt, amikor Loki és Tyr ellopták Idunn Aranyalmáit. Jormungand lenyelte az almákat, Thor pedig pörölyével egészen Yggdrasil, a világfa gyökeréig ütötte a kígyót. Odin aztán legyőzte Lokit és Tyrt.
Hela aztán gonosz tervet szőtt Thor ellen, és megbabonázta a viharistent, aki Jormungand keresésére indult. A kígyó egy hatalmas kínai sárkány alakjában jelent meg előtte, Fin Fang Foomként (ez az alak és maga Fin Fang Foom nem ugyanazt a sárkánykígyót jelenti). Jormungand új alakjában végigdúlta Kínát, majd az Élő Kolosszussal is megküzdött, végül Thorral találta szemben magát. Egyik fél sem bírt el a másikkal, ám a kígyó igen nagy károkat okozott Thor testében. A végső harcra azonban New Yorkban került sor. Thor sikeresen legyőzte Jormungandot, ám amikor Thor a pörölyével lesúlytotta a kígyót, a hatalmas robbanás Thor lelkét kiszakította testéből. Nem sokkal ezután Thor felvette a Pusztító alakját, és megkereste Helát, és választás elé állította: vagy megöli, vagy pedig visszaadja az istennek az eredeti alakját. Thor győzött.
Thor, megölve a Midgardi Kígyót, legyőzte saját próféciáját, és sikeresen elkerülte a Ragnarököt.

Képességek:
Jormungand halhatatlan, a legtöbb civilizáció fegyvere nem hat rá, ám mégis el lehet pusztítani hatalmas földönkívüli vagy isteni fegyver erejének ráhatásával.
Képes megváltoztatni méretét: a képregényekben volt már macskaként, de Fin Fang Foomként is ábrázolva.
Mérge kimondottan veszélyes, még az asgardi istenekre is halálos.
Amikor Jormungand materializálódik a Földön, az idő ugyanúgy folyik, mint addig, ám valójában megfagy. Amikor Thorral is harcolt, senki és semmi nem sérült meg a harc során, mivel az idő valójában megfagyott a harcoló felek körül.
Képes az emberi beszédre.