A Bosszúállók eljövetele!

Borító rajz: Jack Kirby
Színező: Dick Ayers
Betűíró: Art Simek
Logó készítő: Sam Rosen
A történet hossza: 22 oldal
Történet: Stan Lee, Jack Kirby
Megjelenés: 1963. szeptember

Szinopszis
Miután Loki megszökött arról a helyről, ahová Odin száműzte Asgardból, úgy döntött, hogy Thort összeugrasztja Hulkkal. Azt találta ki, hogy Hulk éppen a Földön tombol és gyilkol, így Thornak kötelessége megvédeni az embereket.
Rick Jones és a Tini Brigád rádió üzenetet küldött a Fantasztikus Négyesnek, hogy bizonyítsák Hulk ártatlanságát, ám az adást Loki eltérítette, valamelyest megváltoztatta, és továbbította Thornak, Vasembernek, Hangyának és Darázsnak is. Mind a négyen összejöttek, hogy megküzdjenek Hulkkal, életükben most először találkoztak egymással.
Thor visszatért Asgardba, hogy előállítsa Lokit, hogy kikérdezze, miért is tette ezt. Eközben Hulk a Keibler Cirkuszba menekült és bohócnak öltözött, majd felvette a Mechano álnevet, de Vasember és társai rátaláltak és harcoltak is a zöld behemóttal.
Thor időközben legyőzte Lokit és troll seregét, akik a Csend Szigetéről származtak, és a Földre vitte, ahol követelte féltestvérétől, hogy magyarázza meg tettét a földi hősöknek, de legfőképp Hulknak. Hulk persze elgyepálta a csínytevés istenét.
Hangya és Darázs javaslatára az öt hős megalapította a Bosszúállók csapatot.