Deadpool kinyírja a Marvel Univerzumot

Az 1. szám megjelenése: 2012. augusztus 1.
A 2. szám megjelenése: 2012. augusztus 8.
A 3. szám megjelenése: 2012. augusztus 15.
A 4. szám megjelenése: 2012. augusztus 22.
Író: Cullen Bunn
Rajz és tinta: Dalibor Talajic
Színező: Lee Loughridge
Betű: Joe Sabino
Szerkesztők: Jordan White, Axel Alonso
Borító tervező: Kaare Andrews
Realitás: 12101-es Föld

1. RÉSZ

"Látni akarják, mi fog történni. Látni akarják, ahogy ez a világ elég."

A sztori elején Uatut, a Figyelőt, mint kívülállót láthatjuk, mintha csak magának mondaná, mintha tudná, hogy ő egy képregényben szerepel és tudja, hogy át fogja törni a 4. falat. Szavait az olvasónak intézi, hogy mindent körbevesz a Marvel Multiverzum, és most minden egyes Marvel találkozik az elkerülhetetlen végzetével.

Az X-Men úgy dönt, hogy Wade Wilsont a Ravencroft Elmegyógy Intézetbe szállítja, hogy ott majd kezelés alá veszik, és kigyógyítják az őrültségből. Azonban egyik mutáns hős sem számít arra, hogy Deadpool orvosa nem más, mint Pszichóember, aki igaz, hogy eltünteti Wade fejéből a belső hangokat, ám egy másik hangot ültet be, és megparancsolja neki, hogy mindenkit öljön meg, akit csak ér. Deadpoolnak nem kell sok, és el is kezdi a gyilkolást: az első Pszichóember, akit kikap a doktor fejéből (mivel Pszichóember kb. 5 cm magasságú), és egy bélyegzővel agyonnyomja.
Wade ráérősen sétál kifelé az épületből, és úgy dönt, hogy minden beteget megöl, köztük Batrocot is, úgy hogy felrobbantja az egész intézetet.
A Baxter-épületben Sue Storm éppen haldokló férjének, Mr. Fantasztikusnak agyonnyúlt testét tartja kezei között, aki utolsó leheletével megemlíti, hogy gyermekeit sikerült elrejtenie a Negatív Zónában még a fenyegetés megérkezése előtt. Mellettük Ben Grimm kőteste darabokra hullva fekszik. Egy hatalmas robbanás rázza meg a szobát, így Sue láthatatlanná válik, és megpillantja Deadpoolt, aki épp akkor ejti fogságba Fáklyát, majd egy könnyed mozdulattal el is vágja a torkát a férfinek. Johnny torkából a vér megfesti Sue-t, aki képességét arra használja, hogy felfújja Deadpool fejét, ami ennek köszönhetően fel is robban. Ám Deadpool rendelkezik egy különleges képességgel, amivel Rozsomák is: képes regenerálódni. Így amikor a feje pillanatok alatt visszanő, átdöfi Sue gerincét kardjával.
Nem sokkal később Deadpool már Uatu mellett feszít újra a Baxter-épületben, ugyanis Reedtől egy olyan eszközt lopott el, amivel könnyedén bárhová el tud jutni. Uatu sírva térdel Sue holtteste mellet, ám Deadpool egy suhintással lefejezi.

2. RÉSZ

"Mindegyikőjüknek meg kell halnia."

Trish Tilby, egy újságíró tárgyalja éppen, hogy Deadpool gyilkosságokat követett el, már elhagyta a Baxter-épületet megölve a Fantasztikus Négyes tagjait. De a következő képsorokban Szellemlovas fejét látjuk elválasztva a testétől, majd Dr. Doomot, amint egy nagyfeszültségű kábelbe gabalyodva lóg, végül Howardot, a Kacsát, aki egy dísztányéron fekszik... megsütve.
Eközben Deadpool New York városában küzd Pókemberrel. Peter gúnyolódik Wade-del, hogy egy gazember sem tudta még megölni őt, pont Wade-nek sikerül majd? Végül Deadpool lezuhan a magasból, és összetöri magát egy rendőrautón. Pókember felemeli ellenfelét, és elmondja neki, hogy sosem lesz képes őt leszúrni. Deadpool erre c sak azt válaszolja, hogy akkor majd lelövi, amit meg is tesz, hiszen fejbelövi Peter Parkert.
Deadpool a közeli sikátorba menekül, ahol maszkját levéve visszarakja kimozdult állkapcsát, majd új ellenfél után néz.
Pókember halálát látva a Bosszúállók összeülnek, hogy megbeszéljék Deadpool gyilkolászását. A tagok közül jelen van Vasember, Amerika Kapitány, Marvel Kapitány, Póknő, Thor, Luke Cage, Rozsomák és Sólyomszem. Jarvis siet be a terembe azt kiáltva, hogy Dr. Pym eltűnt. Ebben a pillanatban a Bosszúállók asztalán, amelyet körbeültek, egy rakás robbanószerkezet jelenik meg, amelyek Pym-részecskékkel voltak lekicsinyítve, majd az asztali lámpán megjelenik Hank Pym véres holtteste is.
Amerika Kapitány éppen felkiáltana, ám a robbanást nem tudja túlkiabálni. Az explózió egy pillanat alatt elsöpri a Bosszúállók Kúriáját. A romokon már csak Amerika Kapitány pajzsa, Vasember fémálarca és Rozsomák még füstölgő adamantium csontváza látszik.
Pár másodperccel később megjelenik Deadpool is Hank Pym Hangya-sisakját markolászva, ám a romokból Luke Cage emelkedik ki fenyegetően, ám ez Wade-et nem ijeszti meg. Elmondja Luke-nak, hogy túl sok kávét iszik, ezért is csempészett bele miniatürizált robbanó szerkezeteket, amelyeket Luke szerencsére lenyelt. Luke orra, szája és fülei füstölögni kezdenek, majd a hős holtan esik össze.
Luke halála után Thor is megjelenik, aki Mjölnirt vágja hozzá Wade-hez, ám az őrült zsoldos túl jár a viharisten eszén, és a Hangya-sisakkal óriásivá növeszti a pörölyt, ami visszatérve Thorhoz agyonnyomja az asgardit.
A következő ellenfél Hulk lett, aki könnyedén darabokra tépi Deadpoolt, és azt ordítja, hogy egyedül akar lenni. Ám Wade követi a zöld óriást egy barlangba, ahol elalszik, és visszaváltozik Bruce Bannerrá, így Deadpool egyszerűen csak levágja a satnya professzor fejét.
Időközben May néni és Mary Jane találkozót szervez az elhunyt hősök barátaival, szeretteivel, és minden értékes tárgyukat, ékszerüket összeszedik, hogy felbéreljék Feladatmestert, hogy végezzen Deadpoollal. A férfi azonnal elvállalja a feladatot.

3. RÉSZ

"Annak a tendenciának, hogy mindig visszatérsz a halálból, semmi köze az öngyógyító képességedhez. A mutáns képességed nem is regeneráció. Ez népszerűség."

Feladatmester az egész városban azt látja, hogy Deadpool már végzett Venommal (a halálba kongatta egy haranggal), Zöld Manóval (egy hátsó utcán egyszerűen csak levágta a fejét a röpdeszkájának egy darabjával), az Erő Egységgel (egy mezőn lezuhant és égő repülő látható), viszont arról fogalma sincs, hogy Wade merre jár.
Deadpool egy elhagyatott gyárépületben egy széken ül, előtte pedig X-Professzort látni egy másik széken megkötözve. Wade arra használja Xaviert, hogy elméjével hívja oda az összes X-Ment, akikkel majd könnyedén végezhet. A professzor először nem akar segíteni, de amikor Wade megszúrja egy késsel, végül szólítja az X-eket.
Pár szobával arrébb Küklopsz, Pixi, Emma Frost és Ágyúgolyó jelenik meg. Küklopsz csapdába esik, amikor fején egy vörös plazmagömb jelenik meg. A férfi próbálja lerobbantani magáról a szemeivel, ám ezzel csak azt éri el, hogy ő is és másik három társa is felrobban.
Egy kicsit arrébb Kolosszus, Gambit és Vadóc próbálnak közelebb kerülni Xavierhez, ám halálos mennyiségű áram járja át testüket, és azonnal szénné égnek.
Xavier gyermekei halálát látva megígéri Wade-nek, hogy soha többé nem fog senkit bántani, és próbálja lekapcsolni a zsoldos agyát, ám amit odabent Wade fejében lát, attól azonnal szörnyethal.
Deadpool elindul, hogy végezzen a többi X-Men taggal: Magnetot egy savas zselé tartályba löki, ahol Eric azonnal meghal, Kitty Pryde-ot egy tükörkockába zárja, ahonnan a nő soha az életben nem tud majd kijutni.
Nem sokkal a hősök halála után megjelenik Rozsomák. Deadpool meg is lepődik, hogy újra látja, hiszen felrobbantotta a Bosszúállók Kúriájában.
Rozsomák ezalatt rátalál X-23-ra és Dakenre, akik a plafonról lógnak, és egy hatalmas számítógéphez vannak kötve, amely folyamatosan szívja el a regeneráló képességüket Deadpool számára.
Rozsomákot a düh hajtja, de Deadpool gyorsan végez vele: levágja a fejét.
Valamivel arrébb, Feladatmester a Sanctum Sanctorumban jár, ahol rábukkan a leszúrt Dr. Strange-re, és a levágott fejű Wongra, majd talál egy könyvet, amely Minden Realitás Nexusáról szól, vagyis minden realitás találkozópontjáról.

4. RÉSZ

"Akkor kezdjük. Hackeljünk."

Egy tévéstáb éppen egy épületet mutat, amelynek tetején jó pár hős és bűnöző áll, és mindannyian arra készülnek, hogy levessék magukat az épület tetejéről, mivel egyikük sem szeretne Deadpool kardjának vagy fegyverének áldozatává válni.
Pár másodpercig látjuk a halott Daredevilt és Pengét is.
Egy kicsit távolabb Megtorló egy másik épület ablakában ül fegyverrel a kezében és várja, hogy Deadpool megjelenjen. Meg is pillantja, és sikeresen fejbe is lövi. Komfortosan átsétál a szemközti épületbe, de még van ideje fejbe lőni a Wilson Fisket is. Ahogy belép a szobába, a földön nem Deadpool hullájára bukkan, hanem a fél fej nélküli Bábmesterre. Egy pillanattal később Wade már ott áll Megtorló mögött, és nem tétlenkedik: fejbe lövi az antihőst.
Wade úgy dönt, hogy elindul a floridai mocsarakhoz, hogy a Nexuson keresztül más világokba is át tudjon lépni, ám Feladatmester éppen időben jelenik meg. A két férfi megküzd egymással, ám Szörnyeteg lép közbe, elkapja Feladatmester fejét, akinek ettől azonnal leég a koponyája.
Szörnyeteg valami folytán feláldozza magát Deadpool előtt, így megnyílik a Nexus, és Deadpool átlép a realitások kapuján, és megannyi Deadpoolt lát: látja magát, mint Vaspool, mint Strangepool, mint Doctor Octopool, mint Odinpool.
Néhány perccel később egy képregényekkel teli szórt szobában köt ki, majd hangokat hallva a mellette lévő szoba felé veszi az irányt. Négy vitatkozó, képregényt író férfit talál, akik épp azon veszekednek, hogy milyen történetet találjanak ki Deadpoolnak.
Deadpool áttöri a 4. falat, és az olvasóhoz szól: hamar befejezi a férfiak helyett a feladatot, még mielőtt észrevennék, hogy ő ott van.