Locspoccs/Throg

Első megjelenés: Thor #364. - 1986. február (mint Locspoccs)
Hatalmas Thor #700. (mint Throg)
Alkotó: Walter Simonson
Eredeti név: Simon Walterson
Átlagos békaként neve: Locspoccs
Vihar-békaistenként neve: Throg
Lakhely: 616-os Föld, New York, Central Park
Faj hovatartozás: levelibéka

Simon Walterson egy átlagos életű ember volt, míg nem egy gonosz varázsló el nem átkozta, és békává nem változtatta.
Békaként a Central Parkba indult, ahol később Glugwort király jobbkeze lett a patkányokkal vívott háborúban.
Ekkortájt történt az is, hogy Loki békává változtatta Thort, aki szintén a Central Parkba került, és a békák és patkányok háborújának közepébe csöppent. Hamarosan Thor és Locspoccs barátságot kötöttek egymással, ám sajnos a patkányok megölték a békakirályt, így Locspoccs és Thor együtt indultak el, hogy revansot vegyenek. A bosszúban még a közeli csatornákban élő aligátorok is a segítségükre voltak.
A harc után Locspoccs úgy döntött, hogy elmondja barátjának az igazságot, így Thor is úgy látta, hogy meg kell mutatnia valódi énjét - egy sikátorban megtalálták Mjölnirt, amit Thor felemelt, és átalakult villámbékává.
Nem sokkal később újabb patkányok jelentek meg, akik követni kezdték Thort, most ők akartak bosszút állni. Locspoccs azonnal társa segítségére sietett, ám útját a földön heverő Mjölnir és Thor egyik kecskéje, Fogcsikorgó állta el. A kecske a patáját Mjölnirhez csapta, aminek hatása az lett, hogy egy darab uru letört a pörölyből. Locspoccs kapott is az alkalmon, és azonnal felkapta a pöröly darabkáját, ami átalakult Brekkencslírré. A hatás nem maradt el: ő is villámbéka lett Throg néven, és meg is mentette barátját a patkányoktól.

A kis hős tulajdonságai, képességei
- mint minden béka, képes a víz alatt nagyon sokáig kibírni levegővétel nélkül
- mint Locspocs, nem képes az emberekkel megértetni magát, ám az állatokkal tud beszélni
- mint Throg, Brekkencslír képessé teszi arra, hogy minden élőlénnyel tudjon beszélni
- békaként hatalmas ugrásokra képes, Throgként pörölyével tud repülni
- a Házikedvencek Bosszúálló csapat örökös tagja Kalapácsfejjel, Szőrgolyóval, Szájzárral, Vörösszárnnyal, Zabuval és Oroszlány Kisasszonnyal

Alternatív realitásbeli Throg
97161-es Realitás
Simon Walterson ebben a világban a Mississippi Állami Egyetem labdarúgócsillaga, aki majdnem elért a profi szintre is. Ám az egyik meccse közben súlyos térdsérülés vetett véget karrierjének.
Ez a balszerencse jó hatással volt rá, mert többet tudott foglalkozni feleségével és jótékonysági munkáikkal is, majd újabb balszerencse érte a férfit: felesége a gyermekükkel együtt belehalt a szülésbe.
Simon mély depresszióba esett, és kétségbeesetten kereste a módját, hogy hogyan tudna a halált is legyőzve beszélni a feleségével. Szerencsejátékokban vett részt, és veszélyes emberekkel ismerkedett.
Simon végül talált egy boszorkányt, aki segített neki, hogy beszélhessen halott feleségével, és még azt is megtudta, hogy a gyermekük milyen nemű lett volna. Azonban nem tudta kifizetni a boszorkányt, aki békává változtatta. Így született meg a 97161-es Realitás Locspoccsa, akinek sorsa a továbbiakban megegyezik a 616-os Realitásbeli alteregójával.