Adena

adena_earth-2772_from_doctor_strange_the_sorcerer_supreme_0001.jpg

Adena (2772-es Föld) 

Igazi neve: Ismeretlen 

Jelenlegi álneve: Adena

Hovatartozás: Az Ősi tanítványa

Foglalkozása: Varázsló, harci edző 

Eredet: Emberi mágia felhasználó 

Alkotók: Greg Johnson (Író), Craig Kyle (Rajzoló) 

Első megjelenése: Doctor Strange: A Legfőbb Varázsló (Doctor Strange: The Sorcerer Supreme) animációs filmben volt 2007. Augusztusában. 

Képességek: Varázslat

Történet 

Adena az Ősi tanítványok egyike volt és szövetségese Wong-nak.

Adena először akkor látható, amikor Dormammu által küldött Szörnyet üldözi New York-on keresztül, Mordo Báró, Wong és varázsló társaival. Sikerül elkapniuk és elpusztítani, de Adena-t és társait álruhájukban észrevette Stephen Strange. Adena-t később látták visszatérni Kamar-Tajba a Nexus-on keresztül. Nemsokkal ezután ismét visszatértek New York-ba, hogy legyőzzék az Árnyék Kopókat. A harc során Adena megmenti egyik társát Miro-t, ám így is veszítenek áldozatokat, köztük Lucy-t. Később a Kiválasztott parancsára elmennek megküzdeni a Chinou-val, ahonnan Adena élve vissza is tér. Miután Wong átvette Strange képzését, Adena és társai a fegyveres harcokra tanították meg.

Miután Strange befejezte képzését, követte a többi tanítványt New York-ba, hogy szembenézzen Dormammu utolsó fenyegetéseivel, a Szárnyas Rajjal (Wing Marks). A harc során a Kiválasztott, Adena és Miro őrizte a Sanctum bejáratát.

Adena maradt a Szárnyas Rajjal szemben, miután utolsó két szövetségesét felfalták. Amíg Adena küzdött, hogy tartsa magát a raj ellen, a Kiválasztott ment oda hozzá, megparancsolva, hogy vonuljon vissza biztonságba. Adena nem volt hajlandó otthagyni mesterét. Ketten erőteljes gátvarázslatot idéztek meg, hogy megvédjék magukat a húsevő rajtól. Mivel Adena varázslata megtört a raj azonnal felfalta. 

Címkék: Karakterek