Blob

Első megjelenés: Űrhajós #1. - 1953. szeptember
Realitás: 5391-es Föld

A blobok az 5391-es Realitás idegen lényei. Egy olyan világban élnek, ahol a technológia már eléggé fejlett az űrutazáshoz, és ahol a 20. század vége felé járunk.
Valójában semmit nem tudunk a származásukról, eredetükről. Azt viszont igen, hogy 2075 környékén a blobok űrkalózként járták az űrt, és minden technológiát és űrhajót elloptak attól, akivel csak találkoztak.
A blobokat Kaarka vezette, aki szövetséget kötött a szaturniakkal, és megtámadta az Egyesült Planéták szervezetet. Amikor az Űr Őrszemek, egy békefenntartó szerv, a blobok ellen indult, a fura lények elfogták Speed Carter kapitány segédjét, Johnny Day-t, hogy így próbáljanak nyomást mérni az Őrszemekre, és hogy azok hagyják abba a blobok támadását. Speed végül Crash Morgan segítségével megmentette Johnny-t, rájött, hogy a blobok kapcsolatban állnak a szaturniakkal, majd sikeresen felrobbantotta az idegenek űrhajóját, valószínűleg elpusztítva az összes blobot.

Tulajdonságok
- képesek kibírni az űr hidegét és vákuumát
- nincsen szemük
- bőrük igen puha, amelyet kelések tarkítanak
- hihetetlen vastag zsírréteg van majdcsak teljesen gömb alakú testükben
- 5-5 ujjukon szívó-tapadó korongok találhatóak, amely minden blobnál más, mondhatni olyan, mint az embereknél az ujjlenyomat