Curtiss Jackson

curtiss_jackson_earth-616_and_john_walker_earth-616_from_u_s_agent_vol_2_2_0001.jpg

Curtiss Jackson (616-os Föld)

Igazi neve: Curtiss Jackson

Jelenlegi álneve: Erő Bróker (Power Broker) 

Álnevek: Curtis [sic.] Jackson

Hovatartozás: Power Broker, Inc., Vállalat (Corporation) 

Foglalkozása: A Corporation-West vezetője

Eredet: Emberi mutáció 

Alkotók: Roger Stern (Író), Sal Buscema (Rajzoló)

Első megjelenése: Gépember (Machine Man) 7. számában volt 1978. októberében. Megjelent még a Hihetetlen Hulk 237. számában, az Avengers: The Initiative Annual 1. számában, valamint a Megtorló Vol. 9 - 13. számában is. 

Képességek: Miután alávetette magát a Power Broker kiterjesztési folyamatának, Jackson ismeretlen szintű emberfeletti erőt és emberfeletti keménységet szerzett, elég volt ahhoz, hogy golyóállóvá váljon. Végül elveszítette ezeket az ismeretlen eszközökkel szerzett erőket.

Gyengeségek: A megnövekedési folyamat miatt Jackson teste erősen deformálódott, és képtelen volt mozogni páncélja nélkül.

Áttekintés

Curtiss Jackson, más néven Erő Bróker volt az erő brókerek bűnszervezetének vezetője, a Nyugat Parti Vállalatnak (Corporation-West Coast) nevezett részlegén. Később megalapította saját cégét, a Power Broker, Inc.-t, aki megpróbálta újrateremteni a Szuperkatona szérumot, lehetőséget adva a fizető ügyfeleknek, hogy emberfeletti szintre növeljék erejüket.

Történet 

A Vállalat 

Curtiss Jackson korábban a Vállalat nyugati osztályának vezetője volt. Amerika Kapitány, Marvel Man (Quasar) és Hulk legyőzték a Vállalat vészjósló cselekményét. A Vállalat ügynökeként Jackson szövetségre lépett Eugene Stivak-kal és a faux Super-Shield ügynökkel.

curtiss_jackson_earth-616_from_official_handbook_of_the_marvel_universe_master_edition_vol_1_21_0001.jpg

Power Broker, Inc.

Később Jackson "Erő Bróker" -ként jelent meg, aki szuperhatalmakkal ruházta fel az olyan egyéneket, akik megfizették az árát a gyarapodásnak. Sajnos egyes alanyai közül sokan eldeformálódott lényekké váltak a folyamat során.

Erő Bróker 

Amikor az Alvilági Scourge szervezet megcélozta, Jackson kétségbeesetten védekezés céljából átesett a növekedési folyamaton, de deformálódott szörnyeteggé változott, aki nem tudott mozogni gépesített csontváza használata nélkül.

Halál

Végül Megtorló ölte meg és holttestét a műveleti bázisán látták, ahol sebészileg eltávolított egy chipet Jackson karjából. Halála után egy másik személy vette fel személyét. 

Címkék: Karakterek