Örökkévalóság

Első megjelenés: Furcsa mesék #138. - 1965. november
Alkotók: Steve Ditko, Stan Lee
Lakhely: 616-os Realitás és Felső Tér
Más nevek: a Kozmosz Élő Érzete, Ivan, Sai Anand, Socrates Carvopolis, Adam Quadmon
Rokonok: a Multiverzum Örökkévalósága (teljes én), Galactus (testvér), Végtelenség (testvér/pár), Felejtés (testvér), Halál (testvér), Eon, Empátia, Ellenségeskedés, Célszerűség, Vízkeresztség, Dicsőség, Robbanás, Gravitáció (gyermekek), Entrópia (korábbi inkarnáció), Korszak és Adam Blackveil (unokák)
Csoporttagság: a Hét Barátságtalan

Az Örökkévalóság és Végtelenség a 616-os Realitásban, a Marvel fő világában is jelen van. Az óriási hatalommal bíró lényeket tekintélyben csak az Élő Ítélőszék múlja felül.

Eredet
A 616-os Realitás megtestesülése a nagyobb Multiverzum Örökkévalóságának utódaként született meg, amikor a Hetedik Multiverzum és a Nyolcadik Kozmosz keletkezett.
Születése során több gyermeket nemzett, akik aztán különálló entitásokká váltak: Empátia, Baljóslás, Célszerűség, Entrópia, Ellenségeskedés, Eon (bár ő később meghal, és Korszak váltja fel).

Az Örökkévalóság manifesztációi
Általában csak akkor mutatkozik halandó előtt, amikor közvetlen veszély fenyegeti az univerzumot, mint például Dormammu vagy épp Thanos, az Őrült Titán, aki összegyűjtötte a Végtelen Köveket, aztán az Univerzum Szívét. Ezekkel a tárgyakkal Thanos hatalma jóval meghaladta Örökkévalóság hatalmát, sőt még börtönbe is vetette az entitást, bizonyítva, hogy még ő sem teljes mértékig mindenható.
Mr. Fantasztikus volt az első, aki kapcsolatba lépett az Örökkévalósággal a Figyelő társaságában. Akkor az entitás több millió idegennek engedett belepillantást az univerzum rejtelmeibe, és elmondta, hogy Galactus a világegyetem természetes rendjének része.
Az entitásnak és minden társának saját védelmezője volt, Univerzum Kapitány néven.
Valójában ő az egész élet kollektív tudatosságaként létezett, és mindenhol egyszerre. Eredeti alakját nem tudja senki megmondani, mivel mindig humanoid formában láthatta az, aki kapcsolatba lépett vele.
A modern korban Dr. Strange-nek segített Dormammu ellen küzdeni, aztán a mágus viszonozta a segítséget, és együtt győzték le Rémálmot. Azonban a gonosz elpusztította a Földet, de Örökkévalóság végül újra megteremtette azt.
Az emberiség jobb megértése érdekében Adam Quadmon néven járja a Földet.

Találkozó a Legfelsőbb Tudóssal
Amikor Henry Pym a részecskéinek köszönhetően a Felső Térbe növesztette magát, Örökkévalóság megköszönte neki, hogy megmentette a világot Chthontól, és a Legfelsőbb Tudós címet ajándékozta a férfinak.

A halál vége
Thanos annak érdekében, hogy Deadpool távol maradjon szeretett Halálától (ő nem az az entitás, akit Yahweh teremtett), megátkozta őt, hogy sose haljon meg. Azonban Örökkévalóság is elrabolta a Halál megtestesülését, így már senki nem halhatott meg az egész univerzumban, ami káoszhoz vezetett. Amikor Deadpool megérkezett Thanos hajójára, Thanos átváltoztatta átkát, ami Deadpoolt az univerzum egyetlen halandójává tette. Thanos aztán végzett Wade-el.
Elhamarkodottan cselekedett az Őrült Titán, ugyanis rájött, hogy így Halál majd Deadpoolal fog beszélni; feltámasztotta ellenlábasát. Mindkettejüknek sikerült eljutniuk Örökkévalóság birodalmába, ahol aztán Wade megkapta Univerzum Kapitány erejét, így egyenlőként küzdhetett meg Thanosszal. Azonban nem bírtak egymással, és Deadpool végül meggyőzte a két entitást és Thanost az élet létezésének és bevégeztének fontosságáról. Halál eltüntette Thanost, míg a halandóság újra helyreállt.

Nyolcadik Kozmosz
A 616-os Realitást és alternatív valóságtársait a Túlontúliak megsemmisítették. Dr. Doom aztán szert tett a Túlontúliak isteni hatalmára és majdnem minden realitásból kiragadott egy darabot, így létrehozva a Csatavilágot.
A Csatavilág megsemmisülése után létrejött a Nyolcadik Kozmosz Mr. Fantasztikusnak hála, amelynek központja az Elsődleges Föld lett (korábbi nevén a 616-os Föld). A Multiverzum Örökkévalóság és az alternatív realitások Örökkévalóságai, ahogy az Elsődleges Föld Örökkévalósága is újra életre keltek.
Később az Első Firmátum foglyul ejtette a Multiverzum Örökkévalóságát, ám ez annyira nem volt hatással egyik realitásban élő megnyilvánulására sem.

Végtelen Konfliktus
Thanos megszerezte a Végtelen Kesztyűt és összegyűjtötte a Végtelen Köveket is. Az Örökkévalóság ekkor jelent meg előtte, hogy szembenézzen vele. Azonban Thanos ereje még jobban megnövekedett, ugyanis Asztrális Szabályozó eszközével képes lett az absztrakt entitások kollektív energiáit elnyelni, és azzal saját erejét növelni. A gonosz hatalmat érezve Végtelenség testvére segítségére sietett.
A harc igen rövid ideig tartott... Az Őrült Titán a Szabályozóval elnyelte mind Örökkévalóság, mind Végtelenség hatalmát, aminek hatása az lett, hogy több ezer, hanem millió bolygó elpusztult, és a tér és az idő önmagukba hajoltak. Örökkévalóság megpróbálta felgyorsítani az időt, hátha Thanost ezzel meggyengíti, ám a Szabályozó ezt megakadályozta. A két testvér lénye jelenleg Thanosban van, aki így hatalomban egyenértékűvé válhatott az Élő Ítélőszékkel.

Képességek
Közel mindenható, képes az idő, a tér, az anyag, az energia, a varázslat vagy valóság bármilyen manipulálására.
Az univerzum halhatatlan megtestesülése.
Képes fizikailag megnyilvánulni a Föld dimenziójában bármely élő erőként.
Amikor élőlényekkel találkozik, akkor önmaga számára egy M-Testet hoz létre, egy manifesztációs testet, amellyel kapcsolatot teremthet bárkivel.
Minden erő megtalálható benne, amely valaha létezett térben és időben.