Zodiákus (Sötét Uralkodás) - Zodiac (Dark Reign)

 rco001_1472031414.jpg

Zodiákus (Zodiac) (616-os Föld)

Igazi neve: Ismeretlen

Jelenlegi álneve: Zodiákus (Zodiac)

Nem: Férfi

Eredet: Emberi

Állapot: Élő

Foglalkozása: Anarchista

Alkotók: Joe Casey (Író), Nathan Fox (Rajzoló)

Első megjelenése: Sötét Uralkodás: Zodiákus (Dark Reign: Zodiac) #1 (2009. Június)

  • Sötét Uralkodás: Zodiákus (Dark Reign: Zodiac) #2 - 2009
  • Sötét Uralkodás: Zodiákus (Dark Reign: Zodiac) #3 - 2009
  • Hősök Kora (Age of Heroes) #4 - 2010
  • Bosszú (Vengeance) #6 - 2011

Képességek: Különleges képessége nincs, de Zodiákus egyfajta sebészeti módszerrel eltávolíttatta az érző idegeit, így nem érez fájdalmat. Ezen felül ért a csúcstechnológiájú gépekhez.

Fegyverzet: Zodiákus egy különleges "Skorpió Kulcsot" használ, mely idegen eredetű energiákat hordoz magában. Mivel ez a tárgy érzékeny áramkört tartalmaz, nedves helyen nem tudja azt használni.

Történet

Eredet

Zodiákus eredetéről gyakorlatilag semmit nem tudni: egy egyszerű fiatal férfi úgy döntött, hogy anarchistává válik, és harcol a kormány illetve a Bosszúállók ellen. Ennek előkészítéseként egy lehallgató-készüléket helyezett el a Bosszúállók-torony tárgyalójában. Maszkja alatt egyébként Zodiákus egy teljesen átlagos embernek tűnik.

Amikor Zodiákus megkeresi Bohócot (Clown), hogy beszervezze a csapatába, Bohóc megemlíti, hogy korábban már létezett egy Zodiákus csapat, ekkor egy zsákot mutat neki, amiben a korábbi csapattagok levágott fejeit vitte magával. Zodiákus maga egy olyan ember, aki nem hisz a szabályokban, de szeret rendet tartani. Mivel megtetszett neki a név, szabadalmaztatta azt. Bohócot Manslaughter Marsdale körbevezeti a főhadiszálláson, amely tulajdonképpen egy lezuhant Hydra hajó egy Pennsylvania-i roncstelepen. Ekkor kapják az értesítést Zodiákustól, hogy végzett 100 H.A.M.M.E.R. ügynökkel. Mindegyiküket megkínozta, majd pedig brutális módon megölte őket.

rco008_1472031414.jpg

Az ügynökséghez eljutott a hír, hogy valami baj történt egy H.A.M.M.E.R. - létesítményben, éppen ezért kiküldték a törvényszéki szakértőket és a halottkémeket oda. A megbízott ügynök megdöbbent a helyszínen látottakon, és még gyanúsítottja sem volt, de az viszont feltűnt neki, hogy minden férfit Z-alakú hasvágással végeztek ki. 

Nemsokkal később Zodiákus egy másik létesítményt felrobbanatott. Fáklya a riasztásra gyorsan a helyszínre repül, ahol találkozik is Zodiákussal. Mivel Zodiákusnak valójában ez is a terve része volt, Fáklya egyenesen a csapdájába sétált. Miután sikerül legyőznie Fáklyát, Zodiákus leveszi a maszkját, majd azt mondja a vérben fekvő Johnny-nak, hogy ez még csak a kezdet volt, és most a Fantasztikus Négyes többi tagja következik.

rco022_1472031414.jpg

Miután Johnny Storm-ot kórházba szállították, meglátogatta őt testvére, Sue, valamint több más hős is tiszteletét tette kórházi ágyánál. Ott volt Ronin (Clint Barton), Darázs (Hank Pym). Látták, hogy Fáklya milyen komoly sérüléseket szenvedett, éppen ezért aggódni kezdtek, és azon morfondíroztak, vajon ki állhat e szörnyűség mögött. Töprengésük nem tartott sokáig, ugyanis Zodiákus hamarosan az egész kórházat a levegőbe repítette egy, a helyszínen elrejtett bomba segítségével. Sue még időben fel tudott állítani egy erőteret, hogy megmentse magukat és a többi hőst. Murphy ügynök a lehető leggyorsabban a kórházhoz is ér, és jelentést tesz Norman Osborn-nak. Hamarosan kozmikus zavarokra lesznek figyelmesek. Ezt nem más okozta, mint a bolygófaló Galactus. Az összes ügynök és a Bosszúállók is megkapják a parancsot, hogy készüljenek fel a Galactus elleni ütközetre.

Eközben Zodiákus a csapatával épp Norman Osborn leverését tervezte. Elmondta, hogy rendszerét meghackelte, és New York-szerte széles körben elterjedt pánikot indított el azzal, hogy egy óriási robotot küldött a város megtámadására. Ez azonban csak egy része volt az igazi terveinek. 

Mikor Norman Osborn és a H.A.M.M.E.R. ügynökei rájönnek, hogy a Galactus támadásáról szóló figyelmeztetések nem voltak valósak, és, hogy ez csak az elterelés részét képezte, addigra a Vörös Ronin megtámadta, és elpusztította Manhatten városát.

Norman Osborn elküldi Ms. Marvel-t és Holdkövet (Moonstone), hogy menjenek, és oldják meg a problémát Manhattan-ben. Észrevették, hogy senki sem vezeti az óriási robotot. Miközben mindez megtörtént, Zodiákus és csapata elindult, hogy befejezzen néhány félbemaradt üzletet, és kiraboljon egy bankot. Norman Manhattan-be ment, hogy maga gondoskodjon az óriási robot megállításáról. Miközben harcol a robottal, segítséget kap Reed Richards-tól és Johnny Storm-tól, akinek sikerült összeszednie magát a Zodiákussal való harca után. Johnny leszereli az óriásrobotot, mielőtt még nagyobb károkat okozhatott volna.

rco012_1472031556.jpg

Murphy ügynök, miután lefokozták, elindult új irodájába. Látja, hogy Zodiákus az irodai székén ül, és éppen rá vár. Beszél Murphy-vel, és elmondja neki a terveit. Elárulja, hogy ő egy igazi gazember, és nem olyan, aki csak úgy meghajol Norman előtt. Ismeri azokat, akik neki dolgoznak, és ők is ismerik őt, és vakon megbíznak benne. Zodiákus elmondja neki, honnan tudott Norman terveiről, mialatt a biztonsági szolgálatot vezette. Lehallgató-készülékeket helyezett el a Bosszúállók-torony körül, hogy kémkedjen Norman és Cabal után. Zodiákus tudta, hogy nem fogja tudni lerombolni Norman összes kapcsolatát, ezért elment az Ankh Dimenzióhoz, ami egyesek szerint nem is létezik, és magához vette a Zodiákus kulcsát. Murphy ügynököt később holtan találják az irodájában.

rco022_1472031556.jpg

Bosszú

A különféle szupergonoszok meggyilkolására irányuló többszöri kísérlet után kiderült, hogy a Gonosz Ifjú Mesterei nevű csoport titokzatos jótevője nem más, mint Zodiákus. Az utolsó megmaradt Fiatal Mestert, Tojásfejet (Egghead) előléptette új gyalogos katonájává.

rco021_1467708078.jpg

Címkék: Karakterek