Entrópia

Első megjelenés: Marvel Kapitány vol. 6. #4. - 2002. december
Alkotók: Peter David, Chris Cross
Hovatartozás: Hét Barátságtalan
Lakhely: Felső Tér
Rokonok: Örökkévalóság (apa), Halál, Végtelenség (nagynénjei), Feledés, Galactus (nagybátyjai), Égi, Eon, Empátia, Ellenségeskedés, Vízkereszt, Dicsőség, Célszerűség, Robbanás, Gravitáció (testvérek), Adam Blackveil, Korszak (unokaöccsei), Kor (unokahúg)
Más nevek: Senki, Romboló
Nem: hím
Magasság és súly: kiszámíthatatlan, mindig változó

Története
Ahogyan jó pár másik entitás, ő is Örökkévalóság gyermeke és része a kozmikus panteonnak, a kozmikus istenek gyülekezetének.
Entrópia, azaz elbomlás, eltűnés, semmivé válás feladata a Nagy Fagy irányítása, jobban mondva ráborítása az egész univerzumra, amikor annak eljön majd az ideje. A Nagy Fagy mellé a Nagy Robbanás és a Nagy Összeomlás is társul, amelyek Robbanás és Gravitáció irányítása alatt vannak.
Egyszer, hogy hamarabb előidézhesse a Nagy Fagyot, sikeresen elpusztította Örökkévalóságot, így véget vetett az addigi teremtésnek. Ez úgy sikerült neki, hogy összekapcsolódott Genis-Vellel, megsemmisítették az összes élőlényt, és csak Genis-Vellt, Vízkeresztet, Genit és Rick Jonest hagyta életben.
Később Entrópia unalmasnak találta azt az ürességet, amely Örökkévalóság fennmaradó része volt, így Rick azt ajánlotta neki, hogy próbáljon meg létrehozni, teremteni valamit. Entrópia újra segítségül hívta Genis-Vellt, és megteremtett egy új univerzumot, és így vált ő Örökkévalósággá.

Képességei
- végtelen hatalmú, ám Entrópiaként erejét a Nagy Fagy előidézésére gyűjti, míg Örökkévalóságként a teremtés a célja - saját szavaival élve ő maga és képességei "túlmutat a kozmoszon, annak határain és paraméterein kívülre"
- bármilyen magasságot és bármilyen súlyt el tud érni
- Rombolóként képes testvérei (Halál, Galactus) tudatához csatlakozni