Quon

Első megjelenés: Fantasztikus Négyes #97. - 1970. április
Alkotó: Stan Lee, Jack Kirby
Származási hely: Quon bolygó, Byjak rendszer, Tejút
Átlagos magasság: 1,9 m
Átlagos súly: 136 - 140 kg

Bolygó
- 85%-ban víz borítja
- a gravitáció a Földénél 150%-al nagyobb
- légkörében 73% nitrogén és 24% oxigén található
- népesség: 4,3 milliárd fő

Társadalom
- szocializmus jellemző
- közepesen fejlett csillagközi hajókat képesek építeni
- fejlett a biokémiai ismereteik

Legjellemzőbb tulajdonságok
- mindegyikük bátor és kalandozó szellemű
- kétéltűek, javarészt a víz alatt időznek
- tüdővel és kopoltyúval is rendelkeznek
- kezükön 5-5 ujj, lábukon 2-2 lábujj található
- bőrszínük barna és zöld vagy ezek színkeveréke
- bőrüket képesek levedleni
- képesek megemelni 1-2 tonna súlyt is akár

Az Elveszett Lagúna Szörnye
Az emberi elme szeret felfújni dolgokat... Ilyen volt Mowfus esete is, aki balszerencséjére a Földön landolt meghibásodott űrhajójával, és mivel járművét nem tudta megjavítani, így neki és társának, Bisqnek, a floridai Everglades mocsár lett az otthona. A pár és a későbbi gyermekeik az Elveszett Lagúna nevű barlangban és a hozzátartozó kis tavacskában találtak otthonra.
Ebben az időszakban a Fantasztikus Négyes tagjai éppen Floridában nyaraltak, így Reed meg is ragadta az alkalmat, hogy a Lagúna keresésére induljon. Meg is találták Mowfus és Bisq rejtekhelyét, de a párnak szerencséje volt, mert Reed nem talált rájuk. Mowfus követte a hősöket és meg is figyelte őket, és egy szérummal emberi alakot vett fel. A közeli óceánium felé veszi az irányt, ahol összetévesztik az egyik alkalmazottal, és megkérik, hogy tartson előadást a delfinekről. Reedet lenyűgözi, ahogy Mowfus a delfinekkel bánik, így később megkéri, hogy segítsen nekik megtalálni az Elveszett Lagúnát. Mowfus beleegyezik, de amikor a hősök egy tengeralattjáróban utaznak, a járműnek berobbant az oldala. Szerencsére Mowfus a csapatot egy víz alatti barlangba vezeti, ahol viszont balszerencséjére visszaalakul eredeti formájába. Rövid harc tör ki, de Reed meg is áll, mert rájön hogy a quon nem jelent rá és csapatára semmilyen veszélyt.
Végül a Fantasztikus Négyes segít megjavítani Mowfus űrhajóját, így majd vissza tudnak térni saját bolygójukra. A csapat aztán figyeli, ahogyan a quon család űrhajója előtör a víz alól és a csillag felé veszi az irányt.

Gyógymód keresés
Jó pár év múlva Mowfus arra kényszerül, hogy visszatérjen a Földre, mert Bisq olyan betegséggel küzdött, amelyre a saját bolygójukon még nem ismerték a gyógymódot. Mowfus elrabolja Sue Stormot, a Fantasztikus Négyes tagjai azonnal követik bajtársukat, végül amikor megtudják, hogy a quon miért tette, amit tett, újból segítenek neki, és Bisq végül meggyógyul.

Erő Csapat
Mowfus és Bisq visszatérnek az Elveszett Lagúnába, hogy családot alapítsanak. Mowfus elhagyja párját, így a tojások és a nő quon magára maradnak. Mélytengeri felfedezők találnak rá a barlangra és a tojásokra. El akarják lopni azokat, ám Mowfus sikeresen megment két tojást. A harmadikat egy múzeumba viszik. Bisq emberi formát ölt, hogy ellopja a tojást, ám terve kudarcot vall, és meg is sérül. Az Erő Csapat azonban megmenti a quonokat, és minden visszakerül oda, ahol lennie kell. A csapat egyik tagja meggyógyítja Bisqet, a tojások pedig kikelnek: megszületik Bruuk, Koln és Xak.
Ezután Mowfus és családja újra visszatér a csillagok közé.