Yiki Onna

yiki_onna_from_death_of_dracula_vol_1_1_0001.gif

Első megjelenés: Drakula sírja (Tomb of Dracula) #1. - 2004. december

Élőhely: Japán

Világegyetem: 616-os Föld 

Fajta besorolás: élőhalott, vámpír (feltehetőleg természetfeletti beavatkozással megváltoztatott emberek)

Más nevek: ázsiai hóvámpír, Nippon hóvámpír

Tulajdonságok, képességek, jellemzők

Vámpírként a Yiki Onna emberi vért fogyaszt, ahogyan a vámpírok fajtájának többi tagja.

Azok, akiket egy Yiki Onna megmar vagy kiszívja a vérét, és a bestia nyála keveredik az áldozat nyílt sebével, szintén yiki onnává változik. Mindegyiküknek emberfeletti ereje van.

Legfurcsább jellemzőjük, hogy képesek jeges felhővé átalakulni, amelyek aztán véres húscafatokra szelhetik a balszerencsés áldozatot. Azonban ilyenkor a legsebezhetőbbek is, mivel a vér illatát érezve azonnal táplálkozásba kezdenek minden más külső tényezőt figyelmen kívül hagyva.

Az, hogy sebezhetőek-e a napfénnyel, fokhagymával, vallási szimbólumokkal, még ismeretlen, de az biztos, hogy ezen tényezők nem ismeretében is a szenteltvíz pusztító hatással van rájuk, ahogyan az ezüst és a nitrát is. Eredetük szintén ismeretlen.

Az viszont ismeretes, hogy amikor Drakula felemelkedési rituáléja megtörtént, Erdélyt ellepték a vámpírok, és köztük a fővámpír védelmében is nagy szerepet játszottak a Yiki Onna-k.

Érdekesség

- a Yiki Onnak nagyon hasonlítanak a szintén japán Yuki-Onnákra, amelyek olyan szellemek, akik hóviharokat képesek létrehozni, és így támadják meg az áldozataikat