Blurzz

blurzz_001.jpg

Első megjelenés: Amazon I. #7. - 2004. november

Alkotók: Dan Slott, Tom Brevoort

Faj besorolás: humanoid, madárember

Lakhely: jelenleg ismeretlen, a Sloggo-Prime bolygón éltek évezredekig 

Szem: kettő - vérvörös szemgolyókkal és pupillákkal

Ujjak: három a kezükön, kettő a lábaikon hosszú karmokkal

Bőrszín: csonszínű

Tollaik színe: barna, narancssárga, zöld

Átlagos magasság: 175-200 cm

Történet 

Igen fura és különös teremtmények, ugyanis hipergyorsított időbeli állapotban léteznek, emellett igen könnyen hozzáférnek csillagközi hajókhoz és nukleáris fegyverekhez. Viszont igen türelmetlenek és mogorvák olyan lényekkel szemben, akik nem osztják meg hipergyorsított időállapotukat velük.

Még nagyon régen egy blurzz lezuhant a Sloggo-Prime bolygón, ahol sok-sok év telt el és lassan a blurzzok már-már kialakították társadalmukat a bolygón. A sloggok, a bolygó telepesei meglátogatták a blurzzokat, és felajánlották, hogy hazaküldik őket. Ám a madáremberek saját helyzetükre hivatkozva megtagadták a segítséget, ugyanis megannyi generáció nőtt fel abban a völgyben, ahol réges-régen az első blurzz lezuhant.

Rollo, a blurzzok hercege háromszor jelent meg az Élő Ítélőszék előtt néhány sloggal és Jen Waltersszel, azaz Amazonnal, hogy elmondja mindkét faj a véleményét, majd Rollo úgy döntött, hogy nem hagyják el a Sloggo-Prime-ot. Ez lassan ahhoz vezetett, hogy a sloggok lassan elhagyták a bolygót, majd a blurzz társadalom két részre szakadt és háború tört ki a madáremberek között. Nagy számban hullottak el a blurzzok, mire Rollo felismerte, hogy ez így nem helyes. Néhány évvel később Rollo úgy döntött, hogy népével, a sloggok segítségével elhagyja a bolygót.