Kozmikus Szellemlovas elpusztítja a Marvel történelmet - Cosmic Ghost Rider Destroys Marvel History

cosmic_ghost_rider_destroys_marvel_history_vol_1_1_textless.jpg

1. rész megjelenése: 2019. március 6.

2. rész megjelenése: 2019. április 3.

3. rész megjelenése: 2019. május 1.

4. rész megjelenése: 2019. június 5.

5. rész megjelenése: 2019. július 3.

6. rész megjelenése: 2019. augusztus 7.

Író: Paul Scheer, Nick Giovannetti

Ceruza rajz: Gerardo Sandoval

Tinta: Victor Nava

Színező: Antonio Fabela

Betűk: Travis Lanham

Szerkesztők: Darren Shan, Danny Khazem, Jordan D. White

Főszerkesztő: C.B. Cebulski

Borító készítő: Gerardo Zaffino

Történet


Mindannyian ismerjük Frank Castle történetét. Tengerészgyalogosként dolgozott, majd miután hazatért, családja merénylet áldozatává vált. Ezután felvette a Megtorló álnevet és egyszemélyes háborút vívott a maffiózók és bűnözők ellen, amíg meg nem halt.

Végül visszatért a halálból, mint Szellemlovas, a bosszú lelke, majd később Galactus hírnöke lett, azután pedig Thanos jobb keze. Millió évekkel később újra meghalt és eljutott a Valhallába. Miközben rájött, hogy Thanos egyáltalán nem a jó útvonalon haladt világhódításában, és rossz dolgokat tett, még egyszer visszatért az élők közé. A múltba vette az irányt, hogy megölje a csecsemő Thanost. Terve nem jött össze, ám később újra visszautazott a múltba, hogy megölje Thanost. Azonban Frank a múltban ragadt...

Egy szép nyári napon Frank a saját házánál jelent meg. Az ajtót egy aprócska, Frank névre hallgató fiú nyitotta ki, aki megijedve az öreg Franktől, azonnal hívta az édesanyját. Frank egy elfeledett nagybátyóként mutatkozott meg a nőnek, majd a kicsi Frank-hez fordult, és elárulta neki, hogy ő egy szuperhős, majd átváltozott a Kozmikus Szellemlovas alakjába.

Frank visszaemlékezett a Fantasztikus Négyessel való találkozására, és belekezdett a meséjébe... Elmondása szerint szépen nyugodtan motorozott az űrben, amikor útját Uatu állta el. Hamarosan megjelent az F4 űrhajója, amely valamitől sérülést szenvedett. Frank a láncaival rákapaszkodott az űrhajóra, amely aztán a Földön landolt. A Fantasztikus Négyes tagjai meglepetten tapasztalták, hogy új erőre tettek szert, és azt is, hogy megjelent előttük Frank. A Négyesből Fantasztikus Ötös lett. Frank visszaemlékezett, hogy Ezüst Utazó a távoli jövőben megölte őt Thor pörölyével, így a hírnök keresésére indult, akire nem sokkal később rá is talált Galactus társaságában. A Föld hamarosan veszélyben volt Galactustól, ám Reed Richards a Végső Semlegesítővel elűzte a bolygófalót.

Frank új témát dob fel a kis Frank-nek: amikor ő, Hulk, Rozsomák és Pókember alkották a Fantasztikus Négyest. A csapat a Szörnyek Szigetére vette az irányt, ugyanis fülest kaptak, hogy egy csapat skrull szállt le ott, de helyettük néhány moloiddal és Vakondemberrel küzdöttek meg. A kicsi Frank megkéri ál-nagybátyját, hogy meséljen a szuperhős barátairól. Frank elszomorodik, és eszébe jut, amikor Dr. Doom megölte a Lényt. Elmondja Reednek, hogy van megoldás visszahozni Bent, ugyanis ő is járt a Valhallában, és visszajutott az élők közé. Ennek hatására Reed feltalál egy gépezetet, ami a Mennyekbe juttathatja őket. Ez sikerül is, de amikor megtalálják Bent, a férfi nem akar visszamenni a Földre, ám társai fájdalma megrendíti őt, és végül újra együtt lesz a Négyes. Még isten is megjelenik, hogy a csapatra nézzen. Időközben megjelenik a kicsi Frank anyja, Maria, a fiú húgával, Lisával. Franknek muszáj kimennie a mosdóba, a tükörből azonban Uatu alakja néz vissza rá.

Frank és Maria az ebédlőben ülnek, és a férfi éppen azt meséli, amikor Pókember Venommal harcolt, és Peter egyszerűen csak letépte a ruháit, és azt mondta Venomnak, hogy "itt vagyok, a tiéd vagyok". Maria jót nevet a történeten, viszont Franknek eszébe jut, hogy mennyit hősködött és dolgozott együtt Peter Parkerrel, és ott volt akkor is, amikor Peter levette magáról a jelmezt és behajította egy kukába. Többszöri kérés és szurkálódás után Peter végül újra felveszi a Pókember jelmezt, de már a feketét, amelytől sokkal vadabbá és vérszomjasabbá vált. Idővel a bűnözők száma nagyon megnövekedett a városban. Még Daredevil és Pókember is megküzdöttek egymással. Franknek kellett őket szó szerint lehűteni hideg vízzel.

Később Peter Afrikában dolgozott, és nagyon hiányzott neki Mary Jane, de pár nappal az afrikai munka után találkoztak egymással Denverben, ahol Dr. Doom is megjelent. Peter pókösztöne életbe lépett, és még időben rávetette magát Mary Jane-re, hogy megvédje őt az öngyilkos merénylőtől. Szerencsére Szellemlovas is jelen volt, így Peter és Frank legyőzték a támadókat és megmentették Dr. Doomot. Eközben Brooklynban egy férfi Hector Montoyát szidja, hogy nem veheti el tőle New York irányítását. A körülötte álló embereinek azt mondja, hogy kapják el a fiát, és a Central Parkban akasszák fel egy fára, hogy mindenki látja. Néhány órával később Frank Lisa ágyán ülve gondolkodik arról, hogy hogyan is kezdje a társalgást a saját lányával, így a pubertás felé tereli az irányt, de a lány mérgesen ripakodik rá, hogy eltűri a társaságát, csak inkább meséljen neki valamit, csak ne legyen a történetben hercegnő. Frank arra a napra gondol vissza, amikor a X-Men társaságában járt az űrben, és megszállta a Főnix Erő, ami ismét valami újjá változtatta őt. Muszáj volt a mutánsokkal maradnia, mivel egyáltalán nem tudta senki azt, hogy mivel állnak szemben, és nem is akarták elengedni Franket. Aztán a Főnix Erő Jean Greyben is megjelent, és megküzdöttek egymással. Franknek sikerült kiütnie a nőt.

Frank elmondja, hogy még annak is tanúja volt, amikor rajtakapta Emma Frostot Küklopsszal. Jean olyan szinten megtámadta Emmát mentálisan, hogy a nő szemei kipukkadtak, holttestét pedig Rozsomák hozta ki a szobából. De talán a legemlékezetesebb napjai akkor voltak, amikor Rozsomákkal élt együtt. Két kibírhatatlan alak, akik állandóan szívatták a másikat, és hát Frank egyáltalán nem arról volt híres, hogy nem használta ki Logan regenerálódását. A történet mesélés megszakad, mivel a múlt Frank Castle-je éppen belép az ajtón. A jövőbéli Frank bemutatkozik, és csodálkozva nézi fiatalabb önmagát, hogy a férfi bevette, hogy ő egy elfeledett nagybácsi. A fiatal Frank megkéri őt, hogy meséljen.

Frank a jövőbe kalandozik most. Abban a világban ő egy nagy hatalommal bíró úr volt, akinek nem voltak már sem csapattársai, sem pedig ellenségei, ugyanis a legtöbb hős és bűnöző már halott volt. Az X-Menhez indult éppen, amelyet most az öreg, tolószékben ülő Deadpool vezetett. Frank tudatát végül sikerült visszaküldeni a múltba, Kitty Pryde testébe - ennek oka az volt, hogy Frank egy zavaró berendezést akart megtalálni. Az ottani X-Men könnyedén rájött a lány beszédstílusáról, hogy testében Szellemlovas raboskodik. A baj aztán a múltban és a jövőben is beütött, mivel a jövőben őrrobotok, a múltban pedig a Mutánsok Gonosz Testvérisége támadt a csapatokra.

A múltbéli Frank kiküldi kislányát testvéréhez játszani, majd felkarolja ál-nagybátyját és az alagsorba viszi őt, hogy megigyon vele egy sört... Azonban a fiatal Frank már rég rájött a turpisságra, és egy baseball ütőt markolva kérdezi meg az öreget, hogy mégis mit akar a családjától?
Sokáig verekednek egymással, már lassan mindketten elájulnak az ütésektől és a vérveszteségtől, aztán az öreg Frank átváltozik Kozmikus Szellemlovassá. Egy fényképet tol a fiatal Frank orra alá, amin az öreg Amerika Kapitánnyal, Buckyval és a Rémkommandóval pózol. A visszaemlékezés 1944. június 6.-án kezdődik, a D-Napon, amikor Frank egy kétéltűn várta, hogy a jármű elérje a francia partokan. Amikor a rámpa lecsapódott, ordítva hangolta fel társait, hogy előre a győzelemért. Az volt az első, amikor látta Amerika Kapitányt az életben. El sem tudta képzelni, hogy mennyire élvezi a nácik gyilkolását Steve oldalán. Majd 1945.-ben Nick Fury és a Rémkommandó társaságában vadásztak a németekre, és akit csak lehetett megrémítettek a Szellemlovas megmutatásával. Csak épp nem sokan élték túl vele a találkozást...

Néhány nappal később Franknek támadt egy ötlete, amivel sikeresen be tudtak jutni Zémó báró kastélyába: átváltozva és vért felhasználva, önmagát Vörös Koponyának maszkírozta át, és a Rémkommandó tagjait fogolyként vezették be a várba. Tervük azonban kibukott, mivel a lángok újra előcsaptak Szellemlovas arcán, és a vér leolvadt, de szerencsére Amerika Kapitány és Bucky időben jelentek meg, és elfogták Zémót. De Kapitány és Bucky is hamarosan eltűntek, miközben egy bombát szállító repülőt próbáltak eltéríteni...

1945. április 30.-án aztán Szellemlovas sikeresen elfogta Hitlert a Sasfészekben. A Hold Kék Oldalán Uatu az Idő Kövét használva nézett bele a jövőbe, hogy milyen hatással van arra az, hogy a jövőbéli és múltbéli Frank egymással társalog. Az, amit látott, nem éppen jó kedvre derítette...

Másnap a Castle család a Central Parkban kirándult együtt, és az öreg Franknek újból felrémlettek a régi emlékek... Amikor látta Howardot, a Kacsát egy ketrecbe zárva, és amikor Hulk a Bosszúállók elől menekülve a cirkuszban Mechanonak álcázta magát, és arra is, amikor Vasember, Hangya és Darázs elfogták Hulkot. A kellemes napsütésben, egy játékos baseball meccs után, családi piknik közben Frank elmondja, ahogy rátalált a jégbe fagyott Amerika Kapitányra, és azt is, ahogy Sólyomszem, Kapitány, Fekete Özvegy oldalán lebuktatott egy csomó idegent, akik embernek adták ki magukat.

A boldog családot elnézve az öreg Frank hirtelen elfelejtkezett erről a napról... Arról, amikor a családját megölték. Gyorsan fel is pattant, és még visszaszólt, hogy ne kövessék őt. Egy bokor mögül látta, amint Hector Montoya fiát egy fára felhúzzák, és néhány maffiózó fegyvert tart a fejéhez. Frank azonnal cselekedett, azonban amikor a főnökhöz ért, Uatu jelent meg előtte, aki megkérte, hogy álljon le, mert ha tovább folytatja a múlt megváltoztatását, az végzetes dolgokhoz fog vezetni. Uatu fegyvert ránt, és ráfogja azt Frankre...

Évekkel később a lestrapált, megöregedett Frank a Raft Börtönben ül magányosan, és az sem érdekli, hogy a bentlakó gonoszok éppen kitörni készülnek onnan, ezzel csapdába ejtve Pókembert, Amerika Kapitányt, Luke Cage-et és Daredevilt is. Szellemlovas aztán megjelenik, elkapja a gyilkos szándékú Vérontót, kimegy vele az űrbe, és kettétépi a gonoszt. Napokkal később az Illuminátus összeül, hogy megbeszéljék a Kozmikus Szellemlovas sorsát. A hősök összefognak, és ahhoz a barlanghoz utaznak, ahol Frank a magányát tölti. Elmondja a hősöknek, hogy a Central Parkban volt Uatuval, aki a Végtelen Köveket használva elhozta a Castle család szomorú sorsát. Ennek pedig ő is szemtanúja volt.

Évekkel ezután Frank tanúja, amint Nick Fury Uatu meggyilkolására készül, ám megelőzi a férfit, és fejbe lövi Uatut. A Szemlélő szemét pedig a férfinek adja, majd figyelmezteti őt, hogy haladjon, mert a fiatalabb énje hamarosan a nyomába ered.

Frank a Mélyűrben társalog társaival, Thanos egyik hajóján, aztán elindul velük, hogy felolvassák Thanos végrendeletét. Szellemlovas viccesen megjegyzi, hogy reméli, hogy egy helikoptert vagy egy hóhányó berendezést hagyott rá az Őrült Titán.