Őslakos istenek

unnamed.jpg

Első megjelenés: Marvel Comics bemutatja #16. - 1989. április
Alkotók: Ann Nocenti, Larry Dixon
Lakhely: Alchera, az Álomidő
Hovatartozás: Ausztrália

Ezen istenek csoportja olyan, többségében humanoid, emberi külsővel rendelkező istenek fajtája, akiket az ausztrál őslakosok imádtak kb. az időszámításunk előtti 20000-től a modern időkig.
A legtöbb isten Alcherában, azaz az Álomidő síkján élt, amely Rémálom álomdimenziójával volt határos.
A többi, földi pantheonban élő isten társaikkal ellentétben, néhány őslakos istenség továbbra is aktív, és várja az emberek imádatát.

Nagyon régen
Az őslakó istenek pontos eredetét, akárcsak a Föld többi istenének eredetét legenda övezi.
A mítoszok szerint Altjira isten nem tudta elhagyni az Álomidőt anélkül, hogy elvesztette volna hatalmát. Így arra a megoldásra jut, hogy néhány istent visszaküld az ausztrál földrészre, amikor az még kopár és jellegtelen volt. Ekkortájt alakították át úgy a környezetet és a tájat, ahogyan azt Altjira eltervezte. A szivárványos kígyó, Julunggul, mélyen a föld alatt lyukakat vájt, amelybe aztán vizet juttatott, így folyók jöttek létre, ezalatt pedig Baiame a hegyeket és erdőket formázta.
Marmoo, a gonoszság istene, féltékeny lett a gyönyörű alkotásokra, és úgy gondolta, hogy ez semmi, hiszen elpusztítani mindent nehezebb, mint létrehozni, és hogy tudja bizonyítani a képességeit, grotesz, rovarokból álló harcosokat hozott létre. Ám a Föld Anyák, Dilga és Nungeena növényekből vadállatokat formált, amelyek legyőzték a rovarokat, és a pusztítás elmaradt.
Évezredekkel később, az Árva - egy földönkívüli érző eszköz, amely telepatikus kommunikációra képes és az álmokat valósággá alakítja - lezuhan a Földön, az egyik ausztrál háborúban. Egy törzs megtalálja az Árvát, amelyről úgy gondolják, hogy az Álomidőhöz és az őslakos istenekhez kapcsolódok. Az Árva lezuhanásával az emberek hite megerősödik az őslakos istenekben.

Hübóriai-kor
Úgy hitték, hogy nem csak az Árva miatt tűntek erősnek az őslakos istenek, mivel Julunggul levedlette kígyóbőrét, amelyet aztán Altjira kinyújtott, és az éjszakai égboltra helyezte egy csónakot formálva, amelyen keresztül az istenek átjuthatnak Álomidőből a földi síkba.

Modern kor
Az őslakos istenek tisztelete a modern világban sem halványult el, ugyanis egy maroknyi ausztrál őslakos törzs még mindig imádkozik hozzájuk.
Az X-Men egyik tagja próbált belépni az Álomidő síkjába, ám Altjira nem igazán fogadta jól a hívatlan vendéget, eszméletlenre verve küldte vissza a Földre.
Később amikor az olümpiszi istennő, Athéné összehívta a Fejesek Tanácsát, hogy megvitassa a földönkívüli skrullok invázióját, az őslakos istenek közül Altjira volt jelen a megbeszélésen. A főisten azokat az isteneket vezette Julunggul csónakját felhasználva, akik magukat a skrull isteneket támadták. A hajó nem csak a harcban segített, de még abban is, hogy a többi isten az Álomidő síkját felhasználva kerüljön a skrullok közelébe. Julunggul hajója a csatában elpusztult.

Erők és képességek
- emberfeletti erő - minden őslakos isten rendelkezik emberfeletti erővel. Annak ellenére, hogy nem olyan izmosak és erősek, mint az asgardiak vagy az olümposziak, mégis egy átlagos őslakos férfi isten kb. 20 tonnát, egy istennő 10 tonnát képes felemelni.
- emberfeletti sebesség - minden isten képes olyan sebességgel futni, illetve mozogni, amelyet egy emberi szem nem képes követni, bár az istenek sebességének határa a tagok között változó
- emberfeletti kitartás - az őslakosok izmai sokkal hatékonyabban működnek, mint az embereké. Fizikai tevékenységek során lényegesen később fáradnak ki, mint az emberek. Egy őslakos isten kb. 24 órán keresztül képes csúcsteljesítményt kifejteni.
- emberfeletti tartósság - bőrük, csontjuk és izomszöveteik sokkal keményebbek és ellenállóbbak, mint az embereké. Nem sérülnek meg nagy magasságból történő zuhanáskor, nem hat rájuk a szélsőséges hőmérséklet, és a nagy kaliberű golyók sem sértik bőrüket.
- kétszeres szövetsűrűség - testük szövetének sűrűsége kétszerese az emberekének. Ennek eredményeképpen sokkal nehezebb testsúlyúak, mint amennyinek látszanak.
- gyógyító faktor - ritka, de mégis lehetséges, hogy megsérüljenek. Sebeik, nagyon testfelszíni sérüléseik sokkal hamarabb gyógyulnak be, ám testrészeiket, szerveiket nem képesek regenerálni, újranöveszteni.
- halhatatlanság - isteni mivoltukat nézve halhatatlanok. Felnőttkort elérve öregedésük megáll, és immunitást élveznek minden földi betegség és fertőzés ellen. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem tudnak meghalni. A kemény fizikai sérülések miatt életüket veszíthetik.
- emberfeletti reflexek - ők az az isteni csoport, akiknek reflexei nagyban felülmúlják a többi isten reflexét
- alakváltás - mindegyikük magasan képzett metamorf, és testük minden sejtjét állattá, tárggyá és más humanoid lénnyé képesek átváltoztatni.
- misztikus energiák - némely őslakos isten rendelkezik mágikus erővel is. Az erővel rendelkezők ezt más dimenziókba vezető átjárók megnyitásához használják, azonban ott van például Mamaragan, aki villámokat és mennydörgést képes létrehozni.

Képviselők
Altjira - az Álomidő istene, főisten
Baiame - az alkotás istene
Daramulum - az időjárás és az éj istene
Julunggul - a termékenység istennője
Gnowee - a Nap istennője
Mamaragan - a villámok istene
Narahdarn - a halál istene
Marmoo - a gonoszság istene
Dilga és Nungeena - Föld Anyák, a természet istennői