Itt-és-Ott

Első megjelenés: Oltalmazók I. #115. - 1983. január
Író: J.M. DeMatteis
Ceruzarajz: Don Perlin
Színező: Hilary Barta
Szerkesztő: Al Milgrom
Domináns életformák: beszélő növények és beszélő állatok
Hozzáférési mód: interdimenzionális teleportálás

Környezet
A két terület közül az Itt a fontosabb, ahol a beszélő állatok és növények igen nagy számban élnek. A másik terület az Ott nevet kapta. Mindkét területen a fizikai törvények eltérnek a 616-os Földhöz képest, és bizonyítékok vannak arra, hogy Itt és Ott is a tudomány igen fejlett.

Történet
A dimenzió legfontosabb történése az volt, amikor Itt és Ott lakói háborút vívtak egymással. Ezt egy ősi költő és bölcs, Nostradicted meg is jósolta, mellette pedig azt is, hogy négy hős érkezik majd egy másik dimenzióból, akik ezt a háborút meg fogják állítani.
A háború valójában Itt polgármesterének, Easyread fejéből pattant ki, aki már unta azt, hogy van Itt és Ott. Jobb kezét, Thortont alkalmazta arra, hogy védje a polgármester lakó épületét azoktól, akik netán meg akarták őt támadni nézetei miatt. Ott polgármestere, Greeneggs és az ő jobb keze, Annham egy idő után belefáradtak a viszályba, mivel fogalmuk sem volt, hogy ez miért van.
Amikor a négy hős (Bestia, Vízköpő, Namor és Valkűr) megérkeztek ebbe a világba, Greeneggs fogadta őket Itt földjén. Annham felismerte a hősöket, majd elvezette őket a városházára, ahol megmutatta nekik Nostradicted könyvét. A csapat Easyread ellen vonult műanyag kardokkal felszerelve.
Easyread paradicsom és krémmel töltött sütemény dobó katapultokkal várta ellenségeit. Thornton viszont megvetette az erőszakot, így az ellene vonuló lények többségét buborékokban ejtette foglyul.
Greeneggs és Annham aztán szembekerültek Easyreaddel, átverték a polgármestert, aki így leállította a háborút. Annham rubint cipőket adott át Namornak, aki a cipőket összekoccintva visszakerült bajtársaival a saját világába. A cipőcskék a tulajdonában maradtak, nem tértek vissza saját dimenziójukba, így jelezve az Oltalmazóknak, hogy a kaland bizony megtörtént.

Érdekességek
- a történet, és a szereplők nagyon hajaznak Dr Seuss történeteire és szereplőire, az alkotók így tisztelegnek Dr Seuss előtt
- a kis rubint piros cipellőkkel való visszatérés célzás Óz, a Nagy Varázsló történetére
- az Itt-és-Ott dimenzióban később Howard, a Kacsa, Franklin Richards, Tana Nile és Artie is megfordulnak
- az ebben a történetben lévő Oltalmazók a 712-es Földről származnak