Adonisz - Adonis

adonis_earth-616_from_venus_vol_1_14_0001.png

Adonisz (Adonis) (616-os Föld) 

Igazi neve: Adonisz

Álnevek: Don A. Donis

Hovatartozás: Olimpikonok

Foglalkozása: A vágy és szépség istene

Eredet: Olimpikon, korábban halandó 

Alkotók: Bill Everett (Író, Rajzoló) 

Első megjelenése: Vénusz (Venus) 14. számában volt 1951. Júniusában. 

Képességek: Emberfeletti erővel, állóképességgel, regeneráló képességgel és halhatatlansággal rendelkezik. A szépség és a vágy isteneként elbűvölheti a halandókat, és arra késztetheti őket, hogy vágyakozzanak rá, sőt szerelembe is essenek. 

Történet 

Eredet

Adonisz fiatal halandó volt, a görög Pantheon olimpiai istene. A szépség és a vágy isteneként ismerték.

Korai évek

Aphrodité olimpiai istennő őrizetbe vette, hogy megvédje dühödt apjától. Aphrodité arra kérte Persephonét, hogy vigyázzon rá, de Persephoné egyre növekvő vonzerővel közeledett hozzá, ami Aphrodité féltékenységét okozta. A két istennő Zeusz közbeavatkozásáig küzdöttek, ám Zeusz elrendelte, hogy Adonisz az év egyharmadát Persephonéval, másik harmadát Aphrodité-val tölti, az utóbbit pedig tetszése szerint. Aphrodité, Cestust használta, hogy Adonisz vele töltse az év harmadik harmadát, aminek következtében Persephoné tájékoztatta Árészt, Aphrodité szeretőjét Adoniszról. Dühében Árész vaddisznót küldött Adoniszra, akit megöltek és Tartatusba küldtek.

1951

1951-ben elhatározta, hogy elmegy a Földre, hogy bebizonyítsa, többet tud a szerelemről, mint Aphrodité szerelem istennő, nem sejtve, hogy ő már Vénuszként tevékenykedik a Földön. Don A. Donis halandó identitásának kialakításával Adonisz klubokba ment New York városának környékén, és elkezdett udvarolni a nőknek, majd összetörni a szívüket. Ez a módszer hírnevet szerzett neki, és sokat emelte az újságok társadalmi oldalának beszédét. Végül a "Don A. Donis" erről a hírről eljutott Vénuszhoz, aki akkor a Beauty Magazine-nál dolgozott, és ő úgy döntött, hogy kivizsgálja Donis-t.

Adonisz folytatta a nők csábítását a társadalomban, míg Vénusz meginterjúvolt minden olyan nőt, akit korábban átejtett, és gyanússá vált neki. Ennek bizonyítására Vénusz felöltözött és megjelent a 77-es klubban, Adonisz rendszeres társalgójában. Mivel Adonisz nem ismerte fel őt Aphrodité-ként, Vénusz azonnal elérte, hogy elcsábítsa. Vénusz felhívta Adoniszt a lakásába, nem sejtve, hogy legutóbbi romantikus hódítása őrülten féltékeny volt. A lány követte őket Vénuszhoz, és fegyverrel berontott hozzájuk. Szíven lőtte Adoniszt, ám eredménytelenül. Vénusz gyorsan elzavarta a lányt, majd ekkor azzal vádolta Don A. Donis-t, hogy ő az igazi Adonisz, de a férfi nem válaszolt a kérdésre és elmenekült.

Adonisz azonban nem tudta kiverni Vénuszt a fejéből, és végül felhívta, hogy találkozzanak ismét. Vénusz örömmel bele is ment, és amikor Adonisz ismét elment a lakásába, észrevette, hogy összeszedte az összes nőt, akit megbántott. Amikor rákényszerítették válaszolni érzéketlen viselkedése miatt, meg sem tudott szólalni, ezért Vénusz megkérte Jupitert (Zeusz), hogy teleportálja vissza az Olümposzba. Vénusz ott követte őt, ahol aztán mindent elmagyarázott, és Adonisz rájött az útja hibáira. 

Címkék: Karakterek