Adora

4af337926de6ef9797461e3833b1ebec.jpg

Adora (616-os Föld) 

Igazi neve: Adora

Jelenlegi álneve: Adora királynő, Suzerain Adora

Álnevek: Főparancsnok

Rokonok: - Tanak Valt (férj, elhunyt) 

Hovatartozás: Nova Corps

Foglalkozása: Királynő 

Eredet: Xandarian 

Alkotók: Marv Wolfman (Író), Keith Pollard (Rajzoló) 

Első megjelenése: A Fantasztikus Négyes 204. számában volt 1979. Márciusában. Megjelent még a Nova Vol. 2 - 1-15-16-17-18. számaiban, a Nova Vol. 6 - 11. számában, a Bosszúállók 260. számában, az Új Harcosok (New Warriors) 41-42-75. számaiban, valamint az Annihiation: Prologue 1. számában. 

Képességek: Nincs különleges képessége. 

Történet 

Adora, Xandar királynője volt. Férje, Tanak Valt a Nova Prime tagja. Egyszer a Fantasztikus Négyes segítségét kérte a Skrullokkal folytatott háborújának befejezése érdekében.

Adora vezette Xandar újjáépítését a Skrullok megtizedelése után. Adora-t és a xandari lakosokat gyakorlatilag megsemmisítették, amikor Nebula meghódította Xandart (Garthan Saal és Pyreus Kril életben maradtak, Gabriel Lan, aki Xandar pusztulása előtt halt meg, később feltámadt). Adora halála előtt el tudta mondani Firelord-nak, Nebula bűneit.

Adora és feltehetően az összes többi Xandari feltámadt klónozással, amikor Richard Rider, Garthan Saal erejét felhasználva indította újra a Xandar Világ Elméjét. Adora, Richard Ridert ismét a Nova Corps tagjává tette, de később megfosztotta kötelességeit és hatáskörét, amikor a Xandarért vívott harcban nem segített. Adora kinevezte Garthan Saal-t a Föld Nova szektorának. Garthan Saal-t végül megölték, megállítva a Volx the Dire Wraith királynőt, majd Richard Rider hatalma visszatért.

Adora-t és Xandar maradék lakóját ismét megölték a Megsemmisítési Hullám (Annihiation Wave) során.

what_if_vol_1_36.jpg

Adora (821236-os Föld)

Igazi neve: Adora

Jelenlegi álneve: Adora Királynő

Rokonok: - Tanak Valt (férj)

Hovatartozás: A Nova Corps parancsnoka

Foglalkozása: Királynő

Eredet: Xandarian

Születési hely: Xandar

Alkotók: Bill Mantlo (Író), Mike Vosburg (Rajzoló)

Első megjelenése: Mi lett volna ha...? (What If?) 36. számában volt 1982. Decemberében.

Képességek: Nincs különleges képessége.

Történet

Amikor Richard Rider a Nova Force-al a parancsok ellen visszatért a Földre, Adora királynő elküldte Xandar bajnokait, hogy bármi áron visszaszerezzék a Nova Hatalmat Rider-től.

Címkék: Karakterek