111-es Föld - (Earth 111)

47_14.jpg

Hivatalos név: 111-es Föld

Állapot: Létező

Alkotók: Jeph Loeb (Író), Rafael Marin (Rajzoló)

Első megjelenés:

  • Fantasztikus Négyes (Fantastic Four) Vol.3 #47 (2001. November)
  • Fantasztikus Négyes (Fantastic Four) Vol.3 #48 - 2001

Történések

Latvéria elpusztul egy orosz támadásnak köszönhetően. Dr. Doom megalapítja a Doom Kihívói csapatot. Ben Grimm olyan tetteket hajt végre egy ismeretlen parancsai hatására, amely még jobban távol tartja Sue Stormtól, az exfeleségétől. Galactus földet ér Oroszországban, és elkezdi felépíteni elemi átalakítóját.

47_15.jpg

A 616-os Föld Lényét a 111-es Földre küldik, hogy találja meg az Ultimate Nullifier-t, amelynek helyét ezen realitás Johnny-jának elméjében találhatja meg. Amikor Ben megérkezik ebbe a realitásba, szörnynek vélik, és kapcsolatba hozzák Galactus-szal, ezért egy csatornába menekül. Később a Latvéria Falls Pláza felé halad felismerve Galactust, ám azonosítják egy szkennerrel.

A Kihívók elfogják Bent, majd amikor Galactus lassan kiszívja a Föld magját, Manhattant hatalmas rengések rázzák meg. Ben kiszabadul, és meggátolja a rengés tovább terjedését és a városrész elpusztulását. Reed és Sue elmondják Ben-nek, hogy Johnny a Baxter épületben van. Ben a 616-os Föld Reed-jének eszközével a 616-os Föld Johnny-jának elméjébe sugározza a második részinformációt, amely az Ultimate Nullifier pontos helyét jelzi. Ben később visszatér saját realitásába.

48_10.jpg
Megjegyzés

A Doom Kihívói csapat amolyan tisztelgés a DC Comics Ismeretlen Kihívói csoport előtt.
A történetben úgy tűnik, hogy a csapatnak nem sikerül megfékezni Galactust, hogy elpusztítsa a Földet, ám ez a történetből igazából nem derül ki. A csapat tagjai Doom mellett Hulk, Susan Storm és Reed Richards. Igaz, hogy ott van Hulk, és Doom maszkot visel, de a történetből nem derül ki az sem, hogy Susan és Reed jártak-e az űrben, és rendelkeznek-e képességekkel. Az Amalgám Univerzumban (ahol a Marvel és a DC Comics Univerzuma egyesül két nagy hatalmú, isteni lény miatt) az Ismeretlen Kihívói és a Fantasztikus Négyes egyesül, így létrejön a Fantasztikus Kihívók csapat.

A realitás fontosabb szereplői

Galactus

Oroszországban száll le a Földre, ám amikor az ország beszámol Doomnak a veszélyről, Doom figyelmen kívül hagyja ezt, ugyanis az oroszok rombolták le Latvériát. Amikor Doom észreveszi a bajt, már késő lesz.

Johnny Storm

Itt egy alkoholista színész, aki a Baxter Épületben él. Az elméjébe a 616-os Föld Uatuja építi bele a Végső Nullifizátor pontos helyét.

Doom Kihívói

A csoportot Victor von Doom hozza létre Hulk, Sue Storm és Reed Richards segítségével.

Fantasztikus Négyes

Ebben a világban konkrétan nem létezik az F4, ugyanis a történet szereplőinek talán nincs szuperképessége, jobban mondva nem tudni ezt, ahogy azt sem, hogy jártak-e az űrben.

A történet legfontosabb épülete

Latveria's Falls Plaza

Valójában ez ugyanaz az épület, mint a 616-os Földön, csak épp Doom átnevezte Four Freedom's-ról Latvériára a hazája emlékére.