Ebony

Első megjelenés: Fantasztikus Négyes #94. - 1970.
Tulajdonos: Agatha Harkness
Hosszúság: 23 cm (macska forma), 110 cm (démoni forma)
Súly: 4 kg (macska forma), 90 kg (démoni forma)

Története: Ebony Agatha Harkness házi macskája, annak a boszorkánynak, aki Új Salemből származik. Sajnos Ebony születési helye, kölyökkora és fiatalkori évei ismeretlenek számunkra, de azt tudjuk, hogy nagyon régóta Agatha neveli őt.
Amikor Agatha és macskája New Yorkban éltek, Reed és Susan Richards őt választották nevelőnőnek a fiuk, Franklin mellé. Ekkortájt jelent meg a Rémes Négyes, akik el akarták rabolni Franklint, ám rosszul tették, mert megmutatkozott Agatha és Ebony valódi énje, és könnyedén legyőzték a Négyes tagjait.
Ebony később ott volt, amikor Agatha és Skarlát Boszorkány Necrodamus ellen küzdött, de segített a Bosszúállóknak megmenekülni Mephistotól is.

Tulajdonságai, képességei: Ebony képes átalakulni egy démoni formába, amikor is az ereje megsokszorozódik, éles fogai és karmai lesznek. Ebben az állapotban egy hatalmas fekete párducra hasonlít, és képes tüzet is okádni. Ebony sokkalta intelligensebb a többi macskánál, és képes telepatikusan beszélgetni Agathával. Bárhol jelen van Ebony, Agatha képes arra a helyre teleportálni, akár más dimenziókba is.