A Hold Sárkánya

Első megjelenés: Oltalmazók #138. - 1984. december
Családtagok: Set (apa), Damballah, Phorküsz, Siapep, Yamato-no-Orichi (fiú testvérek), Ishiti, Tartessus (lány testvérek), Demiurge (nagyapa), Chthon, Hyppus (nagybácsik), Gaea, Oshtur (nagynénik)
Lakhely: Titán - a Szaturnusz holdja
Faj: démonsárkány
Készítők: Peter B. Gillis, Don Perlin

Történet: a Hold Sárkánya egy démoni entitás, amely az emberek kialakulásával jelent meg a világban, és az emberi elme, gondolkodás megrontásából nyerte az erejét.
Több ezer évvel ezelőtt a Sárkány Mordred seregében jelent meg először, hogy lerohanja Artúr királyt, ám a király oldalán is volt egy földönkívüli lény: Betolakodó az örökkévalók közül. A végső csatában Artúr serege győzedelmeskedett Mordred serege fölött, Betolakodó pedig legyőzte a Sárkányt. (Artúrt nem sokkal ezután vitték el a Másvilágba.) Betolakodó és a többi örökkévaló a Sárkányt bebörtönözte a Szaturnusz egyik holdján, a Titánon, ahol valójában az örökkévalók is éltek Mentor vezetése alatt.
Később a Sárkány megrontotta Mentor fiának, Thanosnak a lelkét és gondolatait, így a titán majdnem teljesen kiirtotta a hold lakosságát.
A Sárkány többszöri alkalommal pszionikus kapcsolatba lépett a Földön élő Heather Douglas-szel, aki ezután fel is vette a Holdsárkány álnevet.
Az asgardi király, Odin, többször küldte el Brünhildét, azaz Valkűrt, hogy figyelje a Hold Sárkányát, és jelentse a szörnyeteg minden mozdulatát. Holdsárkány ebben az időben újra a Sárkány befolyása alá került, Betolakodó pedig figyelmeztette az Oltalmazókat (akinek ekkortájt tagja volt Valkűr is), hogy a Sárkány mozgolódik. A harc alatt Holdsárkány önmagát és másik négy Oltalmazót - Valkűrt, Andromédát, Betolakodót (aki csatlakozott a csapathoz) és Emberölőt egy másik dimenzióba teleportálta. Ennek köszönhetően a négy Oltalmazó és Holdsárkány teste elpusztult - persze Holdsárkány a Sárkánynak köszönhetően új fizikai testet kapott később. Ám a jó mindig győzedelmeskedik, ahogyan az Oltalmazók is sikeresen legyőzték a Sárkányt, és visszakapták testüket visszatérve saját dimenziójukba. A Sárkány legyőzésének köszönhetően a csapatnevüket meg is változtatták Oltalmazókról Sárkánykörre.
Később a Sárkánykör Dr. Strange-el az oldalán még egyszer legyőzte a Sárkányt, és úgy tűnt, hogy el is pusztították.
Azonban nem is biztos az, hogy a démoni lény elpusztult, csupán legyengülve várja, hogy egy újabb gyenge elméjű embert magáévá tegyen, és megerősödjön.