Moksgm'ol

Első megjelenés: Szellemlovas/Blaze - A bosszú lelkei #21. - 1994. április
Alkotók: Howard Mackie, Henry Martinez
Élőhely: Pennsylvania, Bucks megye erdei

Senki nem ismeri a moksgm'olok eredetét, de azt tudjuk, hogy ők valójában emberek voltak, akik saját akaratukból váltak szőrös humanoidokká. Elszigetelt életet éltek Pennsylvania megközelíthetetlen erdeiben, és mind arra törekedtek, hogy megőrizzék törzseik titkát, és bármely ember rájuk talált, azt kíméletlenül megölték.
Egy nap az egyik moksgm'ol, név szerint Kody, Bern fia, úgy döntött, hogy elhagyja törzsét, és az emberek közé költözik. Visszaváltozott emberré, és ezt az állapotot fent is tudta tartani addig, amíg vissza tudta tartani a vadságát.
A törzs tagjai Kody keresésére indultak, és Kody testvére, Cal rá is talált, és meg is támadta. Kody Manhattan-be menekült, ahol a törzs tagjai ismét rátaláltak. Kody nem akart visszatérni. Az egész vitának és verekedésnek szemtanúja volt Blaze és Clara Menninger is, akik azonnal Kody segítségére siettek. Bern megparancsolta, hogy a többi tag ölje meg Kodyt és segítőit, ám Kody kiállt apjával szemben, hogy szabad akarata van, és ő dönti el az élete sorsát. Bern és csapata végül visszatért Pennsylvaniába.