9391-es Föld

Első megjelenés: Mi lett volna, ha....?! II./53. (1993. szeptember)
Alkotók: Simon Furman, Dane McCart
Alaptörténet, amely miatt ez a realitás létrejött: Pókember megöli Gyíkot

Történet
Az egész történetszál Kalüpszó miatt alakult így, ugyanis az istennő úgy döntött, hogy azzal kínozza Pókembert, hogy utána küldi Gyíkot, hogy az emberi hüllő ölje meg a hőst.
Connors/Gyík háromszor halt meg a küzdelmük alatt.
Peter úgy gondolta, hogy jó lenne ezt elmagyaráznia Connors feleségének, aki valójában sejtette is, hogy hamarosan bekövetkezik férje halála, viszont Billy, Curt fia, Pókembert okolta apja haláláért, mivel a fiú bálványozta, istenítette az édesapját.
Egy héttel később, Connors temetésén Billy némán figyelte az eseményeket, majd órákig ki sem dugta az orrát a szobájából. Amikor Martha, az édesanyja, belépett a fiú szobájába, azt üresen találta, de percekkel később egy telefonhívás fogadta, amelyben tudtára adták, hogy Billy elveszítette jobb karját, hasonlóan az édesapjához.
Billyt a kórházi ágya mellett Kalüpszó fogadta, aki egy bájitallal kínálta meg, és ennek hatására a fiú az apja nyomdokaiba lépett - ő lett a második Gyík.

Megjegyzések
- Kalüpszónak köszönhető, hogy Gyík majdcsak halhatatlanná vált, ezért kellett Peternek háromszor is végeznie vele
- az alap történet a Pókember #1-5 történetéből ered, majd egy ponton tér el onnan, aminek köszönhetően létrejön a 9391-es Föld - valószínűsíthető, hogy minden más történetszál ugyanúgy haladt/halad, mint a 616-os Földön