Vaskesztyű

14bfd276bd45a67d9156fd20b60d684a.jpg
Első megjelenés: Bosszúállók - Végjáték
Készítő: Tony Stark (Vasember)
Realitás: 199999-es Föld

A Kesztyűt Tony Stark készíti el a nanotechnológia, Péntek, Hulk és Mordály segítségével. Hogy képesek legyenek használni azt, beillesztik a hat Végtelen Követ egy robotkar segítségével a Kesztyűbe. Nem sokkal később azon vitatkoznak, hogy ki legyen az, aki megismétli a csettintést: Thor jelentkezik elsőnek, ám őt visszautasítják, így Hulkra hárul a feladat, ugyanis a Kesztyű és a kövek együttesen gammasugárzást bocsájtanak ki, amelyet csak Hulk képes elviselni és túlélni. Hulk felveszi a Kesztyűt, majd hosszú percek szenvedése után csettint.
Úgy tűnik, minden rendben van, a Thanos által elpusztítottak visszatértek, ám megjelenik a múltbéli Thanos a seregével, a Bosszúállók főhadiszállása felrobban, és a Kesztyű a romok alá kerül.
Sólyomszem megtalálja az eszközt, ám a múltbéli Nebula el is veszi tőle és Thanoshoz viszi, ám a múltbéli Gamora és a jelenbéli Nebula útját állják, és elveszik tőle a Kesztyűt. A cél az, hogy a Kesztyű ne kerüljön Thanoshoz, majd a következő az, hogy visszavigyék azt a kövekkel együtt a múltba. Thanos rájön a tervre és az időkaput elpusztítja, majd magához veszi a Kesztyűt. Már csettinteni készül, amikor a hősök az útját állják.
Az egyetlen hős maga Vasember, aki utoljára támadja meg Thanost, és a nanotechnológiája segítségével meg is szerzi a Végtelen Köveket, amelyek egy második Vaskesztyűbe ágyazódnak.
A hatalmas energia szétárad Tony testén, de a hős megembereli magát, és csettint, aminek hatására Thanos és egész serege elporlad.
Tony Stark a kövek és a kozmikus erő miatt meghal.

58e6387405fd69a854893e266aadb25387d75e11r1-864-1211v2_hq.jpg
Megjegyzés:
Az első Vaskesztyű ugyebár Thanos kezén maradt, miután Tony kiszedte belőle a Végtelen Köveket. A Kesztyű Thanosszal együtt elporladt.
A második Kesztyű valójában Tony Vasember páncéljának része volt, ám az a csettintés után megrongálódott. Az, hogy a későbbiekben használható lett volna-e még, azt nem tudni, ahogy azt sem, hogy mi lett a későbbiekben a sorsa.
Az biztos, hogy a nanotechnológia, Péntek és a három hős segítségével olyan Kesztyűt hoztak létre, amely felvehette a harcot az Eitri által készített Végtelen Kesztyű hatalmával.