Flerken

Első megjelenés: Óriás Ms. Marvel #1. - 2006. április (megnevezés nélkül)
Marvel Kapitány vol. 8. #7. - 2014. november (megnevezve)
Alkotók: Kelly Sue DeConnick, Marcio Takara
Ismertebb képviselők: Chewie, Goose

A flerkenek idegen lények, amelyek leginkább egy közönséges házi macskára hasonlítanak megjelenésben.
Az emlősökkel ellentétben ezek az állatok tojásokkal szaporodnak. Vemhességi állapotuk lejárta után 117 darab tojást képesek megszülni, amelyekből aztán kikelnek a kis flerkenek, amelyek szintén a kis cicákra hajaznak.
Szájukat képesek hatalmasra tátani, amiből hosszú polipszerű karok lökődnek ki, és ezek a karok bármit behúznak a flerken szájába, majd onnan a gyomrába. Általában egyszerre 2-3, de volt olyanra is már példa, hogy 6-8 polipkar is kilökődött az adott flerken szájából. 
Mindenevőnek számítanak, ugyanis azt eszik meg, amire éppen ráfanyalodnak. Ha egy ember sétál el előttük, és éhesek, akkor lehet az az ember akár 2 méter magas is, könnyedén bekebelezik. Mondhatni, hogy szájuk a kígyókéhoz hasonló, mivel képesek kiakasztani állkapcsukat, egyrészt, hogy a csápok a külvilágba kerüljenek, másrészt, hogy a pórul járt áldozat beférjen oda.
Testük belső része, jobban mondva gyomruk egy zsebdimenzió, amibe ha bármi belekerül, az egy másik dimenzióban köt ki, persze közben a flerken étvágyát csillapítva. Ezzel a zsebdimenzióval képesek dimenzió utazásra is, amely eléggé "nedvesnek" és "nyálkásnak" mondható, ugyanis ilyenkor a bennük lévő zsebdimenzió egy kisebb része kilökődik a szájukon keresztül olyan tárgyakkal (csontok például), amelyeket lenyeltek azelőtt.
Ezenfelül érdemes megjegyezni, hogy képesek bármit lenyelni, legyen az élőlény, kisebb-nagyobb tárgy, jármű, vagy akár kozmikus hatalommal bíró eszköz.
Sokkal értelmesebbek, mint egy egyszerű macska, ugyanis megértik a nyelveket.
Az univerzumban 118 külön alfaja létezik a flerkennek.
A skrullok kivételesen félnek tőle, és messziről felismerik azt, ha előttük egy flerken csóválja a farkát.

58163-as Realitás
A képregényes világ legismertebb flerkene Marvel Kapitány macskája, akit Chewie-nak hívnak.

199999-es Realitás, a Marvel Filmes Univerzum világa
Az itteni flerken neve Goose, aki Mar-Vell bázisán élt és figyelt, majd később Nick Furyhez és Marvel Kapitányhoz csapódott. Miután a páros megszerezte a Tesseractot, Goose lenyelte azt, hogy megvédje a támadóktól, később Nick Furynak újra felöklendezte.
Ő volt az, aki megkarmolta Nick Fury szemét, aki miatt azóta a Shield vezetője szemfedőt visel.
További sorsa ismeretlen a realitásban, nem tudjuk, hogy elpusztult-e vagy elhagyta-e a Földet Marvel Kapitánnyal, esetleg a saját kalandjait keresi a Földön, vagy talán családot alapított.