Cotati

Első megjelenés: Bosszúállók vol. 1. #133. - 1975. március
Alkotók: Steve Engelhart, Sal Buscema
Születési hely: Nagy Magellán Köd - Pama naprendszer - Hala bolygó
Élőhely: szerte a galaxisban
Átlagos magasság: 188-200 cm
Átlagos súly: 33-35 kg
Faj hovatartozás: növényszerű humanoid

Bolygójuk jellemzői
A Hala 65%-át víz borítja.
A gravitáció 175-ször nagyobb, mint a Földön.
A légkör sűrűsége 150-szer nagyobb, mint a földi légkör és 25%-a oxigén.

Ezen faj békében és harmóniában él az ismert és ismeretlen univerzumban szétszóródva. Valójában szülőbolygójukon egy cotati sem található. Ez annak köszönhető, hogy közel vannak a kreek szülőbolygójához, akik nem igazán kedvelik őket, így a bolygójuk elfoglalása után a cotatik elmenekültek Haláról.
Intelligensek, telepatikusan társalognak egymással, de képesek magukat megétetni a kreekkel és az emberekkel is.
Ugyanolyanok, mint a növények, azaz fotoszintetizálnak, életben maradásukhoz fontos a napfény és a víz is.
Képesek magról, de akár növendékről, hajtásról is szaporodni, így amely bolygón jelen van a víz, ott könnyedén el tudnak szaporodni. Ezen tulajdonságuknak hála, még a Földön is élnek cotatik.
Attól függetlenül, hogy 33-35 kg-ot nyom a testük, a bennük lévő, őket felépítő izom-növényi rostok igen nagy szakítószilárdsággal bírnak, talán még a földi fémekkel is vetekszenek.
Millió évvel ezelőtt a skrullok elérték a Hala bolygót. Ekkor még békés nép voltak, meg akarták osztani technológiájukat más fajokkal, jelen esetben a cotatikkal. Egy tesztet ajánlottak a cotatiknak. 17 cotatit és 17 kreet választottak ki, akiket elvittek egy-egy holdra, hogy hogyan is tudnak önmaguk erejéből túlélni. A cotatikat egy ismeretlen holdon, míg a kreeket a Föld Holdján rakták ki. Évekkel később a cotatik egy gyönyörű kertet hoztak létre a mentális képességeiknek köszönhetően, míg a kreek egy hatalmas várost építettek fel a Hold Kék Körzetében. Amikor viszont megtudták, hogy a skrullok jobban becsülték a cotatik kertjét, a kreek megölték a növénylényeket.
Napjainkban mind úgy próbálnak élni, hogy ne nagyon avatkozzanak be a Marvel Univerzum eseményeibe.