Deadpool - Gyillosztrálva

Az 1. rész megjelenése: 2013. január 23.
A 2. rész megjelenése: 2013. február 27.
A 3. rész megjelenése: 2013. március 27.
A 4. rész megjelenése: 2013. április 24.
Író: Cullen Bunn
Rajzoló: Matteo Lolli
Tinta: Sean Parsons
Színező: Veronica Gandini
Betű: Joe Sabino
Szerkesztők: Jordan D. White, Nick Lowe, Axel Alonso
Borító: Michael Del Mundo
Realitások: TRN388-as és TRN246-os Föld

1. RÉSZ

"Mindenki életében eljön az az idő... amikor rájönnek arra, amit én tudok. Egy nagyobb hajóra lesz szükségünk."

Deadpool sikeresen belépett a Minden Realitás Nexusának kapuján, és egy másik világba került.
Jelenleg a tenger közepén csücsül magányosan egy apró csónakban. Ám hirtelen Moby Dick jelenik meg mellette, aki aztán le is nyeli a nagyszájú zsoldost.
A következő pillanatban Deadpool visszaemlékezést láthatjuk. Egy épületben ül, egy szobában, és körülötte mindenhol halott hősök véres teste fekszik: a falról Mr. Fantasztikus lóg lefelé, mellette Angyal, az ablaknál Dr. Strange-et látni a köpenyénél fellógatva, Wade előtt egy asztalkán Amerika Kapitány fekszik pajzsával ketté vágva, amott Rozsomák adamantium csontváza fekszik a kirobbantott oldalú Lény mellett, Thor is ott van, akinek fejét agyonnyomta Mjölnir, az asztal melletti ágyon Póknő, Marvel Kapitány, Fekete Özvegy ülnek holtan egymás mellett, míg a sarokban egy csomó Pókembert látunk.
Wade rájön, hogy ezek a lények mind csak kitalált karakterek, és az egyetlen módja annak, hogy ezt az egészet megszüntesse, az az, hogy megölje mindannyiukat.
Az épület alagsorában Őrült Gondolkodót, az Irányítót, Tojásfejet, Arnim Zolát, Vakondot és a Mágust láthatjuk, akik éppen egy gép összerakásán dolgoznak Wade számára. Az átjáró kinyílik, Wade pedig belesétál, hogy újabb és újabb világokat fedezhessen fel. Ám arra nem számít, hogy Őrült Gondolkozó tervet eszel ki ellene, még pedig azt, hogy hősöket keressen. Deadpool valójában sejtette, hogy a bűnözők át fogják verni, így robotjait beprogramozza, így azok elpusztítják az összes gonosz zsenit.
Wade 1610-ben köt ki, a spanyol La Mancha közelében, ahol azonnal fel is nyársalódik Don Quijote lándzsájára. Wade először kivájja az öreg szemét, aztán fejbe lövi őt és hű szolgálóját, Sancho Panzát is.
Újra 1850-ben vagyunk, amikor is a Pequod hajó megáll Moby Dick teteme mellett. Deadpool véresen mászik ki a bálnából, majd Áháb kapitány parancsára felhúzzák a hajóra. A hajón egy fabábut lát, aminek fejébe egy kést szúrtak. Wade képzelődik, ugyanis egyből Vízió jelenik meg a szemei előtt, akivel ugyanígy végzett a saját világában.
Megkérdezik a zsoldos nevét, aki azt válaszolja, hogy szólítsák Ishmaelnek. Ekkor a sorból kiáll egy férfi, aki elmondja, hogy ez az ő neve is. Deadpool egyszerűen csak leszúrja.
Londonban járunk, 1895-ben. Őrült Gondolkodó egyik gépe átjutott a kapun, és Sherlock Holmes-hoz került.

2. RÉSZ

"Ideje szembenézni a tényekkel Wade. Ha meg akarod ölni az univerzumot... Nem teheted meg egyedül."

Sherlock Holmes előtt az Őrült Gondolkozó hologramja jelenik meg a gépe által, és elmagyarázza, hogy Deadpool őrült, és mindenkit megölt válogatás nélkül, és most járja a multiverzumokat, hogy ott is pusztítást végezzen.
Eközben az Atlanti-óceánon, 1850-ben Deadpool majdnem mindenkit megölt már a Pequod hajón. Áháb kapitány menekülőre fogja, ám Deadpool Ross tábornokot, majd Vörös Hulkot látja helyette. Wade már készül éppen levágni a kapitányt, amikor a vízből egy tengeralattjáró emelkedik ki, amely darabokra zúzza a Pequod hajót. A vízbe zuhant tengerészeket, köztük Deadpoolt és a kapitányt is fémkarok ragadják meg. Mielőtt a karok megölhetnék Wade-et, ő elteleportál.
A következő helyszín St. Petersburg, Missouri államban. Egy Tom nevezetű srác éppen kerítést fest (valószínűleg Tom Sawyer az), aztán a kerítést hirtelen vér szennyezi be, Tom vére.
Erdélyben járunk, ahol Drakula tartja a kezei között Wade-et, majd elhajítja, mint egy kavicsot. Wade háta meggyullad, amitől jó ötlete támad. A ráugró vámpírokat, Drakula feleségeit, majd azután Drakulát is meggyújtja, végül levágja a fejüket. A Drakula-kastélyból lefelé sétál, majd az alant elterülő szakadékba hajítja Drakula és három felesége fejét. Aztán elteleportál.
Álmos-völgy, New York. Wade még időben félreugrik, ugyanis azt képzeli, hogy Szellemlovas hasít felé, ám valójában a Fejnélküli Lovas áll előtte. Wade már unja, így egy gyors mozdulattal kihasítja a Lovas lovának hasát, majd a Lovashoz lép. A rém nem más volt, mint átverés, ugyanis egy férfi adta ki magát a Fejnélküli Lovasnak. Wade módszeresen levágja a férfi fejét és töklámpást készít belőle.
Concord, Massachusetts - a Kis Hölgyek házában járunk, ám a négy hölgy nem látja szívesen Wade-et, így ütlegelni kezdik. Deadpool újra képzelődik - Elektrát, Bobby Morse-t, Amazont és Fekete Özvegyet látja maga  előtt. Wade nem tud mást tenni, mint felrobbantja az egész házat önmagával és a Kis Hölgyekkel együtt.
Ezalatt Holmes sikeresen összehívott egy csapatot, akiknek tagjai: Beowulf, Natty Bumppo, Mulan és Dr. Watson.

3. RÉSZ

Nem sokkal később Deadpool már Ebenezer Scrooge mellett áll, és a Jövő Karácsony Szellemének adja ki magát (aki mellesleg ott fekszik mögötte holtan). Fejbe lövi Scrooge-ot.
Valamikor az 1700-as években vagyunk Ingolstadtban, ahol Frankenstein éppen életre kelti szörnyét. Azonban a szörny elkapja a férfi nyakát, majd Deadpool kérésére ki is töri azt. Wade társra talált.
Sherlock és csapata ezalatt egy másik teleportáló készülék segítségével különböző helyeken járnak, és megrökönyödve látják Deadpool pusztítását: 1896-ban Dr. Moreau szigetén Wade minden humanoid állati lényt megölt, 1699-ben ugyanezt tette Lilliputban (macskákat uszít rá a pöttöm emberekre), időszámításunk előtt 44-ben a római szenátus tagjait gyilkolta meg.
Az 1900-as évek elején éppen Indiában jár, ahol éppen Ká fejét szúrja át egy késsel, míg Frankenstein szörnye Hátival végez. A közeli bokrokból Maugli és Bagira ugranak rá Wade-re (a zsoldos Ka-Zarnak és Zabunak nézi őket), míg a szörnyre Balu veti rá magát. Nem kell sokáig várni Shere Khanra sem, aki azonnal elsodorja és megöli Mauglit. Ez pont elég Wade-nek, hogy meglógjon, és már Shere Khannal is tud végezni. A szörny ezalatt Balut is kivégzi. Bagira tátott szájjal figyeli Maugli holttestét, Wade-nek ez pont elég, hogy elvágja a torkát.
1754-ben vagyunk, újra a tengeren. Egy hableány úszkál a hajóroncs között. A Nautiluszról Áháb és Némó kapitány figyelik a tengert, majd a felszínre emelkednek, mert néhány tengerész túlélőt jelez a felszínen. A túlélők azonban Deadpool és Frankenstein szörnye. Wade azonnal felnyársalja Áháb kapitányt, Némót pedig egy torpedóra köti és megcélozza a hableányt vele. A robbanás mindkettejüket megöli.
1178-ban a Messina-tengerszorosban vagyunk, ahol Wade vezeti a Nautilust. Előtte éppen Szkülla és Kharübdisz jelennek meg.

4. RÉSZ

Újra Holmes csoportját követjük. A csapat 1057-ben van, ahol Wade már végzett Shakespeare - Macbeth boszorkányaival, 1845-ben Baltimore-ban megtalálják Edgar Allan Poe fejbe lőtt holttestét, 1884-ben Londonban Dorian Grey-t látjuk holtan képe előtt fekve, 1912-ben Gregor Samsa rovarrá változott hulláját vizsgálja Watson és Holmes.
A Messina-szorosban Wade a Nautilus csápjait belelövi Szkülla mellkasába, majd egyszerűen csak beletolat Kharübdisz szájába, elkapja társa kezét és elteleportál a hajóból. A Nautilus a két szörnnyel együtt felrobban.
A két kalandor 1627-ben, Párizsban találja magát a Négy Muskétás előtt, akiket a bámuló emberekkel együtt azonnal legyilkolnak.
Nem sokkal ezután megjelenik Holmes csapata is. Beowul lecsapja a szörny kezét, de a bestia csontos koponyájával szétveri Beowulf arcát. Watsonnak ennyi elég: fejbe lövi Frankenstein szörnyét.
Kicsit odébb Wade megöli Natty Bumppot, ám Mulan nem várja meg, hogy a zsoldos elteleportáljon, levágja a férfi kezét, amin a teleportáló óra van. Wade azonnal Sherlock időgépéhez siet, ám Holmes fürgén utánaveti magát. Mindketten eltűnnek a géppel.
Wade visszagondol arra, amit tett, miközben folyamatosan üti Holmes-t, és a detektív őt is. Aztán Wade megbillen, a semmi fölött lebegnek, Deadpool megkapaszkodik, ám karja nem bírja sokáig - lezuhan a semmibe.
Holmes egy pillanatra elgondolkozik, hogy ki is ő valójában, aztán visszatér társaihoz.