A Pokol

Első megjelenés: Mystic Comics #4. - 1940. augusztus
Alkotó: George Kapitan, Harry Sahle

"Minden este a képzeleted legocsmányabb lényei hajtanak a Pokol egyik végéből a másikba! Tűzön és rothadó testek halmain rohanok, és olyan vérrel teli barlangokba merülök, mint amilyenek az erek, és hiába próbálkozok, nem tudom magamról lerázni a vért! Minden este darabokra szaggatnak!" - Szellemlovas

A Pokol igen nagy kiterjedésű dimenzió a 616-os Realitáson belül. Valójában több Pokol létezik, ugyanis ugyanúgy létezik az emberi lelkek pokla, mint ahogy az isteneké is. A görög isteneké Hádész, míg például az asgardiaké Hel.
Pokolnak nevezzük általánosságban azokat a dimenziókat, amelyeknek élén egy fődémon, egy sátán áll, akiket démonurak, őket pedig démonok szolgálnak. Viszont egy pokol sem ugyanabban a dimenzióban helyezkedik el.
Sok lény azt állítja, hogy az adott pokol uralkodója. Ezeket a személyeket démonuraknak nevezzük, akik sokszor egymással összefogva dolgoznak, vagy épp egymás ellen, hogy meggyengítsék a másikat, és legtöbbször a Bibliai Sátánként hivatkoznak magukra.
Ilyen démonurak: Pokoltűz, Lucifer, Marduk Kurios, Mephisto, Satannish, Thog
Valószínűleg a Mephisto által uralt Pokol áll legközelebb a 616-os Föld negatív másvilágához, vagyis az elhunyt gonosztevők lelkei ide kerülnek.

Általánosságban
Mint fentebb említve lett, minden pokolnak meg vannak az uralkodói, és ugyanígy meg vannak a "lakói" is, azaz azon lelkek, amelyek az életükben elkövetett bűnök miatt itt raboskodnak tovább az örökkévalóságig.
Egy valóságban, realitásban, idősíkban több pokol is megtalálható, gondolva itt például Mephisto poklára, a görögök vagy az asgardiak másvilágára.
Minden pokoli, sötét dimenzióban a démonok, jobban mondva az itt élő gonosz, démoni szerzetek a legkülönfélébb erőszakos büntetésekkel kínozzák az oda bekerülőket.
A poklok mindegyike véres, sötét, megtölti az áldozatok, lelkek sikolyai és a rodható hús szaga. Aki tudja, hogy a halálnak milyen szaga van, az egyből felismeri, hogy valójában a saját tüdejébe is ezt a szagot szívja be a füsttel, égés közben keletkezett korommal együtt. Elbeszélések szerint, akik valaha kijutottak a pokolból, azok életük végéig fullasztó köhögésben szenvedtek, ugyanis a másvilág annyira megviselte szervezetüket, hogy sosem gyógyultak ki belőle.

Érdekesség
Valószínűsíthető, hogy a 616-os Földnek két pokla is van, ahová az emberek kerülnek. Az egyik Mephisto pokla, a másik pedig a Bibliai Pokol, ahol mint tudjuk Lucifer uralkodik és Kilenc Kör található benne. Megint máshol csak Hét Kör van említve, de írnak olyat is, ahol Tíz Körről van szó. Ez talán azt jelenti, hogy mind három pokol egy külön dimenzió, amelyek köreinek száma változik.
Hübória poklában Hét vagy Kilenc Kör található. Konan egyszer hét hübóriai pokolról kiáltott fel úgy, hogy még a Földön is hallani lehetett.
A 85133-as Földön lévő pokolnak Kilenc Köre van, amelynek ura Belathauzer.

Történelem
1928-ban a legaktívabb démon, aki azt állította magáról, hogy ő maga a Sátán, Fekete Özveggyel kötött egyezséget, hogy a nő hozza el a gonoszok lelkeit a túlvilágra. Az első bűnös Lester Maddox volt, akin Fekete Özvegy bosszút is állt egyben, ugyanis a férfi megölte a nő testvérét. A gonosz lelkek között szerepelt később James Wagler, Garvey Lang és a háborús profitőrök, Lewis és Sykes is. A Második Világháború idején Fekete Özvegy a náci Németországban gyűjtötte a németek lelkeit, ugyanis Sátán szerint Adolf Hitler igen sok paktumot sértett meg, amelyeket a Sátánnal kötött.
Aztán 1942-ben a pokol egyik régióját Lucifer Sátán (akit később csak LS-ként neveztek) vállalkozásként, a Hades RT.-ként működtetett. Állítólag ez a társaság felelős volt Hitler hatalomra jutásáért. Később aztán megunták Hitler kétszínűségét, és helyette Attilát, a Hunt irányították. Nem sokkal ezután a társaságot a Pusztító megsemmisítette.
Halálát követően Vörös Koponya lelke a pokolban ragadt. Úgy gondolta, hogy átveri a Sátánt, így Amerika Kapitányt is a pokolba húzatta. A két fél megküzdött a szabadságáért, ám Vörös Koponya veszített, Rogers pedig visszatért a Földre.