Az Alsó Tér

Első megjelenés: Hatalmas Bosszúállók #27. - 2009. szeptember

Elhelyezkedés
Az Alsó Tér a valóság egyik síkja, dimenziója, amely a Mikroverzumnak nevezett dimenzió alatt helyezkedik el.

Ez az a dimenzió, amelybe Henry Pym a Hatalmas Bosszúállók kúriáját helyezte el, amikor rájött, hogy Thor ide küldte el Darazsat.
Amikor Ultronnal került összetűzésbe a csapat, Pym nem mondott semmit az Alsó Térről, csupán a helyzetét árulta el Jocastának, Egyszemű Jacquie-nek és Ásznak.
A Titkos Invázió után Darázs teste élő Pym-részecskékre robbant szét, és ahogyan az univerzum kibővült, úgy a hősnő testének részecskéi is szétszóródtak és egybeolvadtak az Alsó Térrel. Jocastának volt muszáj belépnie az Alsó Térbe, hogy újra összehozza Darázs részecskéit és meg is erősítse egyúttal a nő agyhullámait.
Miután Ultron beszivárgott az Alsó Térbe, egy időre átvette az irányítást minden felett, beleértve Janet elméjét is. Védelmét figyelmen kívül hagyva Jocastának volt ideje átprogramozni, felülbírálni a robot programozását, és sikeresen visszaszerezték a hősök az Alsó Teret.
Jocasta végül szomorúan vallotta be, hogy talán nincs elég energiája arra, hogy beindítsa Janet elméjét, de kecsegtető mentőövként felhozta, hogy ez az Alsó Térben sikerülhet.

A Hatalmas Bosszúállók kúriája
Az épület több millió emelettel rendelkezik, melyeken számtalan, szintén végtelen ajtó és szoba található. Ezek mindegyike valamely földi ponthoz kapcsolódik.
Az épület ellenőrzését Jocasta végzi, számos testtel osztozkodik programján, így mindenhol ott tud lenni.
A kúriát a Bosszúállók jelenlegi és régi tagjainak portréival díszítették fel.
Az alkotók szerint a kúria 487.680 km (!!!) hosszúságú, szélességű és magasságú.