Asteroth

Asteroth (616-os Föld)

Alkotók: Mike Oeming, Andrea Di Vito

Első megjelenése a Savage Sword of Conan 122. számában volt 1986-ban. Később megjelent a Vihartörő: Legendás Beta Ray Bill (Stormbreaker: The Legend of Beta Ray Bill) 3-4-5-6. számaiban 2005-ben.

Képességek: Hatalmas kozmikus erővel bír, amellyel könnyedén legyőzi akár Csillagport (Stardust) vagy Beta Ray Bill-t is. További energiákra és erőkre tud szert tenni, ha a bolygókat felfalja. 

Történet

Asteroth állítása szerint, ő a Teremtés Káoszából született, az Univerzum véréből és könnyéből. Ő volt az egyik olyan extradimenziós lény, amelyek sokkal előbb léteztek, mint a Föld. 

Bebörtönzött

Réges régen Asteroth-ot a Kozmikus Pokol dimenziójában börtönbe zárták, ahol a kozmikus démonokat a gyűlölet és pusztítás lényeit tartották.

Modern Napok

A portált Galactus egyik hírnöke Csillagpor nyitotta meg, hogy megpróbálja Beta Ray Bill-t a kozmikus pokolba küldeni. Beta Ray Bill-t egy lény csápjai ragadták meg, de miután levágta a karokat, sikerült elmenekülnie. A portál nyitása és a börtön sérülése elég volt ahhoz, hogy Asteroth kimeneküljön. Csillagpor látva a veszélyt, megtámadta Asteroth-ot, de kudarcot vallott. 

Asteroth hamar kitűzte maga elé a célokat. Az összes Galaxist, majd Univerzumot, végül az összes Univerzumot, beleértve a Multiverzumokat és Megaverzumokat el akarta pusztítani.

Mivel szabadulása után még elég gyenge volt, táplálkozni kezdett ereje növelése érdekében, hogy elpusztíthasson mindent. Csillagpor és Beta Ray Bill nem tudták legyőzni őt, és amikor Csillagpor egy Fekete Lyukat hozott létre, Asteroth-ot nem nyelte el, ugyanis tudta befolyásolni a gravitációt. MIután legyőzte mindkettőjüket, épp elakarta venni Bill Meta-Gömbjét, amikor Alfa Ray (Alpha Ray) jelent meg és Csillagporral együtt belökte Asteroth-ot a Fekete Lyukba. 

Miután a Meta-Gömböt sikerült irányítása alá helyezni és a legtöbb Korbinite Meta-Gömböt elfogyasztotta, Omega Ray-ként emlegette magát. Miután megérkezett Asgard romjaihoz, Bill-t ismét megtámadta Asteroth. Mindketten harcoltak egymás ellen, majd Beta Ray Bill egy hasonló energiájú robbanást használt, mint Omega Ray, amely a látszólagos pusztulásukhoz vezetett. 

Visszatérés

Asteroth később valahogyan visszatért régi formájába. Ezután részt vett az Ördög Érdekképviseleti ülésén, ahol azt vitatták meg, hogy mekkora fenyegetést jelent a Kígyó (Serpent-Cul Borson).