Eon

Első megjelenés: Marvel Kapitány #28. - 1973. szeptember
Halálának megjelenése: Kvazár #23. - 1991. június
Alkotók: Mike Friedrich, Jim Starlin
Nem: hím
Magasság: 6,1 méter
Más név: Ő, Aki Vár
Rokonok: Végtelenség (anya), Örökkévalóság (apa), Korszak (gyermek)

Tulajdonságok, jellemzők
Eon egy kozmikus, absztrakt entitás, akinek neve az idő fogalmához kapcsolódik.
Az első érző lények között volt, akik az univerzum kialakulásakor jöttek létre. Eon talán az, aki a legfurább jellemzőkkel bír, ugyanis egy vastag törzsű fára hasonlít, amelyeket vérerek hálóznak be, a törzs tetején barna, hullámos haj található, míg középtájon egy szemgolyók és fogak nélküli arc tátong, amellett pedig egy hatalmas szem figyel, oldalából egy négyujjú kéz nyúlik ki.

Történelme
Eon az univerzummal egyidős, ugyanis a Nagy Bumm idején keletkezett, kora kb. 8 milliárd évesre tehető. A Nagy Bumm sugárzásából táplálkozik.
Millió évekkel később az entitás az Eonverzumba költözött, amelyet saját realitásának nevezett ki, de emellett képes bármilyen más univerzumban, alternatív valóságban megjelenni.
Minden entitásnak meg van a maga feladata, így Eonnak az lett, hogy felügyelje az érző lények evolúcióját, és betelepítse az univerzum minden szegletét élőlényekkel.
Különösen odafigyelt a 616-os Földre, amelyen már az ősi korban megjelentek a szuperképességű hősök és gonoszok. Azt gondolta, hogy ezek a hősök idővel evolúciósan felülkerekednek majd az átlagos embereken, és akkor egy arany korszak kezdődik a 616-os Realitás életében.
Tudta, hogy a hősök mellett mindig is lesznek gonosztevők, így feladatának tekintette azt is, hogy ezen bűnözők ellen bajnokokat pátyolgasson az univerzum védelme érdekében. Ezen hősöknek egy kvantumszalagot adott át, amelybe a saját erejét táplálta. Az első hőse Glakandar volt, akinek 5 milliárd évvel ezelőtt adott hatalmat. Később az erőt a kree Mar-Vell örökölte meg, majd mikor Marvel Kapitány rákban elhunyt, Eon a földi embert, Webdell Elvis Vaughnt választotta ki, aki akkor Kvazárként tevékenykedett.
Eont később Maelstrom pusztította el, Kvazár ekkor szabadította ki Korszakot Eon haldokló testéből, de Eon valamilyen formában még létezik egy másik dimenzión belül.

Képességei
- képes a holttesteket újjáéleszteni, vagy azok testéből bármilyen fegyvert készíteni
- kozmikus tudatossággal rendelkezett, amely lehetővé tette számára, hogy bármikor megismerje, hogy mi történik vagy mi történhet az univerzumban bárhol, és ezt a tudatot vagy annak töredékeit bármilyen élőlénynek képes volt átadni
- minden dimenzió között képes utazni
- képes az időt manipulálni, mivel Feledés szerint ő maga az idő is