Túlontúliak - Beyonders

beyonders_from_new_avengers_vol_3_29_001.jpg

Első megjelenés: Marvel Kettő-Az-Egyben #63. - 1980. május

Alkotó: Mark Gruenwald, Jerry Bingham

Lakhely: Multiverzum

Más nevek: Elefántcsont Királyok, Sinnu Sarrum, Fehér Lordok a Vad Űrből, a Fehér Fény Lordjai

"Túl vagyunk mindenen. Álmodók. Pusztítók. Az egész valóság a mi szeszélyünk. Ki mer elénk állni?" - a Túlontúliak

A Túlontúliak egy sokoldalú idegen faj, akik a Multiverzumon kívüli dimenzióban élnek, és nagyon ritkán mutatkoznak halandók és más isteni hatalmúak előtt.
Elsőként akkor jelentek meg a Föld közelében, amikor felbérelték az idegen Sphinxort, hogy az Ellen-Földet lopja el számukra az Érdekességek Múzeumába.
később az is kiderült, hogy dimenziójuk adja a kozmikus kockák (Kubik, Világformáló és Túlontúli személyek) energiáját.
Millió évekkel az élet megszületése után ők azok, akik megbízzák a nuwali fajt, hogy az Antarktiszon hozzák létre Vadföldet, és ők gyarmatosítják a fortisiquian fajt is.
A legnagyobb kísérleti tervük azonban az lett, amikor szingularitást akartak létrehozni a Multiverzum és Molekulaember között. Ez azt jelentette, hogyha meghal a férfi, akkor az egész Multiverzum felrobban. Úgy tervezték meg, hogy minden valóság Molekulaemberének halálával el tudjon indulni a Multiverzum pusztulása, azaz ha egyikük meghal, az láncreakciószerűen beindítja a többi valóságbéli hasonmásának halálát.
Dr. Doom ellenezte ezt az ötletet, és még mielőtt a Túlontúliak elkezdhették volna kísérletüket, elkezdte megölni a realitások Molekulaembereit. A Túlontúliak erre rájöttek és Térképkészítő és Sidera Maris segítségével felmérték a károkat is. A Fekete Hattyúkat mozgósítva elfogták Doomot, és azon világokat, ahol Doom sikert aratott elpusztították. Később a kísérletükről lemondtak.
Nem sokkal később a Bosszúállók sikeresen legyőzték a hatalmasokat, az Illuminátus pedig elküldte Fullánkot a Multiverzumba, hogy megtalálja Rabum Alalt. Nyolc hónappal később tért vissza társaihoz. Ez idő alatt Fullánk szemtanúja volt annak, ahogy a Túlontúliak elpusztították az Égieket, Örökkévalóságot, Végtelenséget, Káosz Urat, Rend Mesterét, a Közbenjárókat és az Élő Ítélőszéket az egész Multiverzumban.
Nem sokkal később az Új Bosszúállókkal is végeztek, majd Doom egy utolsó kísérletet tett az elpusztításukra, de ez csak ahhoz vezetett, hogy több ezer realitás semmivé vált, és alig több mint két tucat maradt fent.
Doom ismeretlen időpontban végül legyőzte a Túlontúliakat a Multiverzumon keresztül összeszedett Molekulaemberek segítségével. Később felszívta a hatalmukat és létrehozta a Csatavilágot.

Erők és képességek
- mindenhez képesek alkalmazkodni
- végtelen hatalmuk van, még az absztrakt entitásoknál is erősebbek
- képesek világokat formálni, de egyben azonnal eltörölni is
- bátran ki lehet jelenteni, hogy a Végtelen Köveknél is erősebbek
- van egy problémamegoldó vírusuk, amellyel a transzuniverzális, öntudatos mesterséges intelligenciákat rabszolgává tudják tenni

Gyengeségük
- nem képesek manipulálni az időt
- lineárisak
- nem képesek időutazásra