Vérszívó növény - Bloodsucker Plants

img_20201226_183703.jpg

Első megjelenés: Amerika Kapitány Képregények (Captain America Comics) 19. számában volt 1942. októberében. 

Alkotó: Allen Bellman

Történet

A növény egy ismeretlen trópusi régióból származik, amelyet egy mélytengeri búvár fedezett fel, akit George-nak hívtak. George féltékeny volt munkaadójára, John A. Heart-re, és megpróbálta elvenni tőle a régi időkben a kalózok által összegyűjtött aranyat. A növény egy részét egy kisebb üvegben helyezte el, és várta, hogy azok végezzenek a férfival.
John szerencséjére a közelben tartózkodott Fáklya és Toro, akik megmentették őt, mégpedig úgy, hogy a növényt elégették.
A hősök megpróbálták elfogni George-ot, ám ő a növény magjait a vízbe szórta, amitől azok megnőttek, és a hősöket a vízbe húzták. Egyikük sem tudta használni képességét, így Fáklya kiemelte Torot a vízből, aki aztán ki is szabadult, megszabadította társát, és végül elfogták George-ot.
Valószínűleg ezen növények még ma is léteznek abban a térségben, ahol fel lettek fedezve, de erről nem szól semmilyen feljegyzés.

Tulajdonságok


- hihetetlen gyorsan növekednek a vízben, egy ilyen növény magja 1-2 másodperc alatt már gyökeret ver, nem szükséges neki szilárd talaj, és növekedni kezd, így pillanatok alatt elérheti akár az 5 méteres nagyságot is
- ha valaki belegabalyodik, annak vége, ugyanis a növény kacsai a vérerekbe fúródnak, majd elindulnak a szív felé, és minden egyes vért elszívnak a testből
- kinézete vadszőlő-/szőlőszerű, levelei szintén hasonlóak
- élősködő növénynek számít
- ha idő előtt nem jutnak vízhez, kiszáradnak
- a tűz a legnagyobb ellenségük