Atlantiszi Ranine - Atlantean Ranine

unnamed_1_1.jpg

Első megjelenés: Férfiak kalandja #27. - 1954. május

Faj hovatartozás: kétéltű humanoid, békaember

Átlagos magasság: 150-160 cm

Átlagos súly: 50-60 kg

Tulajdonságok, jellemzők

Humanoid béka megjelenésüket még furcsábbá teszi hatalmas fekete, pupilla nélküli szemük, amelyekkel akár teljes sötétségben is tökéletesen látnak. Mindkettő a kerek vagy tojás alakú fejük külső oldalán helyezkedik el, így nem csak előre, hanem kissé oldalra is látnak.
Testfelépítésük, úszóhártyás kezeik és lábaik lehetővé tette számukra, hogy hosszú ideig a víz alatt tartózkodjanak, de a túléléshez még mindig szükségük van oxigénre.

Kezükön négy, lábaikon öt ujj található, amelyek segítségével nagyon gyorsan képesek úszni.

Bőrük a zöld szín minden árnyalatában pompázik, itt-ott néhány fekete-barna folttal.

Hatalmas szájukkal és hosszú nyelvükkel könnyedén elkapnak bármilyen halat.

Technológiájuk

A ranine technológia sokkalta fejlettebb, mint az embereké.

Egyik leghíresebb eszközük a felszínszkóp, amellyel könnyedén kifürkészhetik azt, hogy éppen mit művelnek a felszíni emberek, vagy ki hatolt be a területükre.
Ha veszély fenyegeti őket a felszínről, akkor nagyon gyorsan képesek zátonyt építeni a közeledő hajók előtt. Ugyanígy ejtik csapdába a számukra élelmet jelentő bálnákat is.

Társadalmuk

Kaszt alapú, legalább két külön szekcióval, az építőkkel - akik lakóhelyük tisztán tartásával, fejlesztésével, technológiájuk gazdagításával foglalkoznak-, és a halászokkal - akik napi szinten a nyílt víz felé veszik az irányt, több száz mérföldet is megtéve, és folyamatosan élelmet gyűjtenek.

Konkrét elkülönítés a két kaszt között nincs, ugyanis minden ranine hím ugyanolyan zöld alsónadrágot visel, míg a nőstények ezt egy zöld ronggyal egészítik ki, amellyel kebleiket takarják el.

Mivel Namor egyenrangú atlantiszinek tartja ezt a fajt, így szabadon járhatnak Atlantisz tartományai között.

Kialakulásuk

Erről semmi nem ismeretes, csupán spekulációk terjengenek, amelyek úgy tartják, hogy a deviánsok kísérletei, embertelenek leszármazottai vagy esetleg a lemúriai korból származó gyíkemberek leszármazottai.

Élőhelyük

A Ranine Királyság helyét sosem fedték fel, de talán az Egyesült Államok valamelyik partvidék közeli tengereiben élnek. Itt viszont ez az állítás egy kicsit sántít, mivel Atlantisz valójában az Antarktisz és Afrika között található, így a ranineknek hihetetlen gyors úszóknak kell lenniük, hogy folyamatosan megtegyék a távolságot Antarktisz hideg vizei és saját, cápák által fertőzött vizeik között.

Érdekesség

- talán a Vadföldön élő békaemberek távoli rokonaik a ranineknek