Minotaurusz - Minotaurs

dario_agger_earth-616_from_mighty_thor_vol_2_10_001.jpg

Első megjelenés: Bosaszúállók #100. - 1972. június

Alkotók: Roy Thomas, Barry Windsor-Smith

Származási hely: Kréta, Görögország

Élőhely: Kréta, Görögország, Olümposz, Szörnyek Szigete, Vadföld - de a Föld mediterrán és trópusi égövi vidékein mindenhol megfordulnak a sivatagok kivételével

Átlagos magasság: 3 m

Átlagos testsúly: 300 kg

Hübóriai korszak

A legelső feljegyzések erről a humanoid, embertestű, bikafejű teremtményről már a hübóriai korban megjelentek, amikor is egy Forbos nevű gonosz varázsló néhány embert gonosz bűbájjal illetett, akik így minotauruszokká változtak át. Tombolásuknak aztán Konan vetett véget. Nem sikerült mindegyik bestiát megölnie, egynek sikerült megszöknie és letelepednie az Olümposzon.

Középkor

Egy másik leírásban azt olvasni, hogy a minotaurusz faj Minósz király feleségének, Pasziphaérának és Minósz egy bikájának nászából született. Ugyanis Minósz uralkodása előtt kíváncsi volt arra, hogy ő vagy a testvére lesz-e a király, és jelet kért Poszeidontól. A tenger istene megmutatta Minósznak a jövőt, majd a tengerből felbukkant egy gyönyörű bika, amit Minósznak fel kellett volna áldoznia. A király a szépséges bika helyett egy másik bikát áldozott fel, amit Poszeidón sértésnek vett, így megőrjítette Pasziphaérát, aki beleszeretett a bikába.
Egy harmadik variációban, a bestiákról úgy tartották, hogy a deviánsok kísérletezéseiből jöttek létre.
Valószínűsíthető, hogy az Olümposzon élő minotaurusz, a királynő és a bika "szerelméből" született minotaurusz és a deviáns kísérletből létrejöttek teljesen más génekkel bírtak, több alfaj jött létre.

Modern kor

Árész a Fekete Lovag Ébenkardjával nagyon sok kentaurt, szatírt és minotauruszt állított maga mellé, hogy elfoglalja az Olümposzt, azonban a Bosszúállók és Herkules legyőzték őt.

Jelenleg nem tudni, hogy a mára fennmaradt lények hol és merre élnek, tevékenykednek, de azt lehet tudni, hogy Vakondember földalatti élőhelyén is él egy minotaurusz, akinek személyazonossága ismeretlen, és gyakran látni a Vadföldön vagy a Szörnyek Szigetén is ezt a lényt.

Alternatív realitások

8096-os Föld - a Második Világháborúban Amerika Kapitány és Bucky Vörös Koponya ellen harcolnak, azonban a gonosz a norvég mitológiából egy minotauruszt lop el a saját világába, és a két hős ellen küldi.

12041-es Föld - ezeket a lényeket Plútó katonáiként ábrázolják a hárpiák mellett

Jellemzők, tulajdonságok

- mindegyikük teste emberszerű, feje pedig bikához hasonló két hatalmas szarvval
- erejük és kitartásuk, szívósságuk jóval meghaladja az átlag emberét
- néhányuk emberevő
- imádnak harcolni, küzdeni
- szeretnek az áldozataikkal játszadozni (emberevőknél - úgy gondolták, hogy így sokkal finomabb lesz a félelemtől az áldozatuk húsa)

Érdekességek

- a Labirintusban a Thészeusz által legyőzött bestián kívül még más emberevő minotauruszok is éltek