Godzilla

godzilla_28earth-616_29_as_leviathan_from_uncanny_x-men_vol_1_506.jpg

Más nevek: Gojira, a Szörnyek Királya, Leviatán

Születési ideje: ismeretlen, talán már a dinoszauruszok előtti időkben is létezett megannyi társával együtt

Születési helye: ismeretlen sziget a Csendes-óceánban, Japán közelében

Fajta hovatartozás: ismereten, de valószínűleg valamilyen leguán faj

Nem: hím

Magasság: 184 méter

Bőrszín: zöld, sötét és világosbarna keveréke

Világegyetem: 616-os Föld

Eredeti alkotó: Eiji Tsuburaya, Tomoyuki Tanaka

Alkotók: Doug Moench, Herb Trimpe

Első megjelenés: Godzilla #1. - 1977. augusztus

Halálának ideje: Rejtélyes X-Men #507. - 2009. május

"Összegezve néhány tényező biztos! Godzilla az élet és a viselkedés eddig ismeretlen lényegét képviseli... Ő nagyon kiszámíthatatlan, és határozottan a Föld egyik legveszélyesebb élőlénye!" - Dr. Yuriko Takiguchi

Eredet

Dr. Yuriko Takiguchi kutatása szerint Godzillát 1956-ban a Csendes-óceánon robbantott hidrogénbombák keltették fel mély, millió éves álmából. Az igazság az, hogy több más társával együtt már a dinoszauruszok kora előtt születtek és mutálódtak valamiféle ismeretlen sugárzásnak köszönhetően, majd uralták a Földet.

Per Takiguchi szerint az első feljegyzett támadása 1956-ban történt Tokió ellen. Igen nehezen, de végül sikerült elkergetni, végül az alaszkai part mentén lévő part menti jég csapdába ejtette, és innen csak a modern korban sikerült kiszabadulnia. A Shield megismerve a lényt, egy Godzilla-csapatot hozott létre, hogy megpróbálják megállítani a szörnyet. A csapatban Dum Dum Dugan, Jimmy Woo, Dr. Takiguchi és Robert az unokája és Tamara Hashioka voltak bent.

A Csendes-óceán partja mentén haladva Godzilla támadást intézett Seattle ellen, mielőtt a Shield csapata visszaszorította volna. Ezután San Francisco öblében jelent meg, ahol a Bajnokok állták az útját. Mellettük ott volt a Godzilla-csapat is, akiket már a Stark Vállalat segített speciális műszerekkel. Szerencsére sikerült kiűzni Godzillát a nyílt óceánra.

Az óriás útját itt Batragon állta, aki kényszerítette szörny társát, hogy kövesse őt Demonicus szigetére, aki a különleges Életkő meteorral szörnyeket teremtett magának. Godzilla végül megölte Batragont, Demonicus pedig ráuszította szörnyeit, Ghilaront, Lepiraxot és Centiporot Godzillára. Miközben a Szörnyek Királya egyenként megsemmisítette Demonicus mutánsait, a Godzilla-csapat őrizetbe vette Godzillát.

Amerikában

A nyugalom nem tartott sokáig, mivel Godzilla visszatért a kaliforniai partokra. A G-csapat egy óriási Behemót-Helibázissal indultak a bestia iránt, amely képes volt befogadni magába Godzillát. Sikerült elkábítani, de könnyedén kiszabadult. Az újabb tombolás hatására Godzilla vészesen közel került egy nukleáris gyárhoz, így a G-csapat bevetette a Vörös Roninnak keresztelt hatalmas robotot, amelynek irányítását Robert Takiguchi végezte. A végtelenig nyúló csatában Godzilla maradt alul, Robert megsajnálta és elengedte Godzillát. 

Godzilla Kolorádóban kötött ki, ahol egy hatalmas gátat pusztított el, így az áradás és a lény hatalmas ereje viharként csapott le Las Vegasra. Godzilla túlélte az áradást, és folytatta útját Amerikán keresztül.
A G-csapat a Grand Kanyonban zárkózott fel a Szörnyek Királyához, aki éppen Yetrigarral küzdött. Robert azonnal Vörös Roninként avatkozott közbe. Vörös Ronin egy hatalmas sziklát borított Yetringarra, Godzilla pedig elmenekült.

Később Godzillát a betán faj tagjai elrabolták és a Holdra vitték, ahol legerősebb szörnyük, Beta-Bestia ellen küzdött meg. Az egész célja az volt, hogy megtámadhatják-e a Földet, de sajnos Godzilla legyőzte Beta-Bestiát, így visszaküldték a Földre, mondván, hogy az ott élő lények túl erősek számukra. Vörös Ronin és Godzilla hamarosan összefogtak az újonnan megjelent szörny, Triax ellen. Triax elpusztította Vörös Ronint és már a G-csapat fegyverei is csődöt mondtak. Az ellenséghez csatlakozott Rhiahn és Krollar is, akik még jobban megnehezítették a földiek helyzetét. Azonban Godzillát nem kellet félteni - könnyedén megölte Krollart, és végül Triaxot, majd Rhiahnot is, miközben megmentette Dum Dum Dugan életét. Dum Dum elengedte a sebektől tarkított Godzillát. Kolorádóban néhány cowboy sikertelenül próbálta meg megfogni Godzillát, ugyanis a bestia áttört néhány karámot, így a gazdák tehenei kiszöktek. A Király elhagyta a régiót.

New York

A G-csapat végül rájött a megoldásra: Henry Pym segítségét kérték, aki a Pym-részecskék segítségével gyík méretűre csökkentheti Godzillát, így könnyedén el tudják majd fogni és el tudják szigetelni. A procedúra sikeres is lett, ám a Shield ügynökök elbénázták Godzilla szállítását, az állat ketrece kizuhant a gépből New York kikötőjébe, ahol sikerült kiszabadulnia a csatornákba. Ahogy a G-csapat New York felé indult, Godzillának sikerült megmenekülnie néhány csatorna patkány elől. A felszínre érve a Pym-részecskék elhasználódtak, Godzilla pedig emberméretűvé nőtt. Ekkor talált rá Robert Takiguchi.

Godzilla a Természettudományi Múzeumban talált menedékre, ahol a Fantasztikus Négyes és a G-csapat talált rá. Innen a Baxter-épületbe vitték, ahol Mr. Fantasztikus vissza akarta küldeni a lényt a múltba. Godzilla teste azonban interferenciát okozott, így a bestia a 78411-es Földre került, egy őskori világba, ahol a primitív emberek a dinoszauruszok mellett éltek. Szerencsére szövetségesekre talált Ördögi Dinoszaurusz és Holdfiú társaságában. Újdonsült barátaival legyőzte a gyíkharcosok faját, ám a testében lévő sugárzás bajt jelentett erre a világra, így Mr. Fantasztikus visszahozta a 616-os Földre. Az időgépes utazás végleg tönkretette a Pym-részecskék hatását, Godzilla visszanyerte eredeti méretét a Times Square közepén. A Bosszúállók, a Fantasztikus Négyes és a G-csapat együttes erővel szálltak szembe Godzillával. Már-már úgy tűnt, hogy az óriás hüllőt nem lehet megállítani, de Robert Takiguchi egy egyszerű kiáltással és könyörgésével visszaküldte Godzillát az óceánba.

Mutáció

Demonicus hamarosan elfogta Godzillát, és zsenialitásával mutációs beavatkozást végzett a génjein - kétéltűbb formába alakította át. Ebben az új formában terrorizálta a Csendes-óceán amerikai partvidékét, ahol a Nyugati-parti Angyalok csapata állta útját. Vasembernek sikerült ellenfelét az óceán felé irányítani, ám páncéljának energiája elfogyott, ő pedig a tengerbe zuhant. Godzilla visszatért gazdájához Vasember páncéljával.
Godzilla egy időre megtörte az irányítást, így elmenekült a szigetről, és egy kisebb szigeten bújt el, ahol éppen egy filmes stáb dolgozott. A Lény is itt tartózkodott, aki azt hitte, hogy Godzilla magának a filmnek a része, így nem tett semmit a pusztítás ellen.

Ezután évekig nem látták a Szörnyek Királyát, aki későbbi megjelenésekor Vakondember szörnyei oldalán, aki a szörnyekkel akarta elfoglalni a felszíni világot, már eredeti alakjában jelent meg, levetve kétéltű mutációs tulajdonságait. A Hatalmas Bosszúállók visszaszorították őt és a többi szörnyet is.

Erők és képességek

- atomikus tűzlehelet - képes szájából atomrobbanást kiengedni, amely elég erős ahhoz, hogy akár teljes városokat is elpusztítson
- áthatolhatatlan bőr - a katonai támadások, tömegpusztító fegyverek ellen tökéletesen véd a bőre
- regeneráció - ha néhány támadás meg is sebzi, azok hamarosan begyógyulnak
- képes megérteni az emberi beszédet
- képes akár 100000 tonnát is felemelni
- több órán át képes visszatartani lélegzetét víz alatt, és hihetetlen sebességgel képes úszni