Fafnir Hriedmarson

fafnir_hriedmarson_28earth-616_29_from_loki_agent_of_asgard_vol_1_3_0002.jpg

Első megjelenés: Loki - Asgard ügynöke #3. - 2014. június

Utolsó megjelenése: Loki - Asgard ügynöke #3. - 2014. június

Alkotók: Al Ewing, Lee Garbett

Más nevek: Fafnir, a Kapzsi, Fafnir Hriedmarson

Rokonok: Hriedmar (apa), Ma (anya), Regin és Otr (testvérek)

Lakhely: Vanaheim

Nem: hím

Bőrszín: zöld

Fajta hovatartozás: zöld sárkány

Története

Ő és Regin voltak Hriedmar fiai.

A család férfi tagjai a Hriedmar Fogadóban éltek, és itt is dolgoztak - a megfáradt utazókat szolgálták ki és frissítették fel. Ekkor született meg fiatalabb testvérük, Otr, aki kivételes alakváltói tulajdonságokkal rendelkezett.
Egy napon, amikor Otr emberméretű vidraként járta a vidéket, találkozott Odinnal és az időutaző Lokival. Odin nagyon meglepődött, hogy a vidralény emberi hangon köszönti őt, így Loki megölte Otrot, húsát megették, prémjéből két köpenyt készítettek.

Amikor Loki és Odin a fogadóba elmentek, hallották Hriedmartól a harmadik fiú, Otr képességét, és Odin megértette, hogy megölték őt. Fafnir és Regin felismerték, hogy a két utazó testét öccsük prémje fedi.
A testvérek bosszút akartak állni, ám Loki megátkozta Fafnirt, hogy imádja az aranyat, míg Hriedmar szerencsésen túszul ejtette Odint.

Loki ezalatt a törpe Andvarihoz ment, akit könnyedén megölt, és elvette az összes aranyát, hogy még jobban megkavarja a testvéreket, és megmentse édesapját. A terve sikerült, Fafnir magának akarta az összes aranyat, megölte Hriedmart. Fafnir elmenekült az összes arannyal, és egy barlangban talált menedékre, ahol idővel, és az átok hatására sárkánnyá változott. Az eltelt pár év alatt, amíg ugye Fafnir sárkánnyá alakult át, Regin egy kardot kovácsolt meg, Gramot, és úgy döntött, hogy bosszút áll apjáért és testvéréért. Utazása alatt Sigurddal találkozott, akit megkért arra, hogy ölje meg a sárkányt, cserébe felajánlotta a kardot és az összes aranyat a férfinak.
Sigurd elvitte Fafnir szívét Reginnek, és elmondta, hogyha eszik belőle, akkor legyőzheti a halált. A Fafnir által felhalmozott aranyhoz senki nem mert hozzányúlni, mivel mindenki tudta, hogy az Sigurdé.

Tulajdonságok, képességek

- sárkányként képes volt tüzet lehelni és repülni
- habár tudott repülni, az aranyát sosem hagyta el, mert félt attól, hogy ellopják azt
- ha Sigurd nem öli meg, akkor igen hosszú életre tehetett volna szert