Marvel Zombik vs. a Sötétség Serege

Megjelenés: 2007. május-szeptember
Főszerkesztő: Joe Quesada
Borító: Arthur Suydam
Író: John Layman
Ceruzarajz: Fabiano Neves, Fernando Blanco, Sean Phillips
Színező: June Chung
Betűk: Randy Gentile, Rus Wooton
Szerkesztő: Ralph Macchio
Szaktanácsadó: Robert Kirkman

Előzmények
A 818793-as Földön Ashley J. Williams megjárja a poklot is - a Necronomikont megtalálva megküzd olyan démoni, élőhalott lényekkel, amelyekkel még csak a rémálmaiban sem találkozott. Megölte barátnőjét a barátaival egyetemben, levágta a saját kezét, hogy ne ragadja el a démoni kór, majd a varázsszavakat elmondva megidézte a gonoszt, és visszaküldte azt a sötét középkorba. Sajnos nem számított arra, hogy autójával, motorfűrészével együtt ő is a középkorban ragad. Az itteni harcosok segítségével új, fémkezet kap, majd sikeresen legyőzi a puskapornak köszönhetően saját, gonosz képmását és a Sötétség Seregét is, végül visszakerül saját korába.
Végül Asht is utoléri a sorsa - meghal, és a Mennybe kerül.

1. rész - A Föld legnagyobb Zérója
Szokásához híven itt is Ashnél vannak a leghűségesebb társai - a fegyvere, a fém keze és a motorfűrésze, viszont egy angyal megparancsolja neki, hogy azokat a fegyvereket bizony kívül kell hagynia a Mennyország kapuin, nem igazán léphet oda be a fegyverekkel. Ash már reagálna is az angyalnak, amikor a szeme sarkából egy kosztümös férfit pillant meg, aki éppen egy angyalt zabál föl. Ez a férfi pedig nem más, mint a Marvel Univerzum Őrszeme, aki zombivá vált. Ash azonnal rátámad Őrszemre, és belezuhannak egy anomáliába, amely a 2149-es Földre viszi mindkettejüket.
Ash egy szemetesben találja magát, és amint kimászik szemtanúja lesz Fenegyerek és Ágyúgolyó párviadalának. Ash beteges vigyorral indulna a csatába, ám mögötte egy boszorkányszerű idős nő jelenik meg a Necronomikonnal a kezében, és gonosz hangon elmondja, hogy a halál elkerülhetetlen, a Sötétség Serege feltámad és ez a világ is a gonosz martalékává válik. Ash egyszerűen leüti a nőt, majd beszáll a küzdelembe. Fenegyerek megtámadja a férfit, és ez pont elég Ágyúgolyónak arra, hogy az eszméletlenségbe taszítsa a hőst. Még meg is köszöni Ashnek, hogy elterelte Fenegyerek figyelmét. Ágyúgolyó lelép, Ash pedig egy újságot talál, amelyből megtudja, hogy egy gonosznak segített megszöknie.
Ash úgy dönt, hogy a Bosszúállók Kúria felé veszi az irányt, ahol Ash szétlövi a kapucsengőt, majd mikor megfordul, a hősök csapatával találja magát szembe. Megpróbálja figyelmeztetni a veszélyre a hősöket, ám azok figyelmen kívül hagyják, és kinevetik. Skarlát Boszorkány egy tó közepébe teleportálja Asht.
Hirtelen lila villámok cikáznak végig New York városa fölött. Ashben tudatosul, hogy amit az öregasszony elmondott, az bizony elkezdődött. Ekkor kezd visszaemlékezni arra, ami a Mennyben történt. Ash pánikjában a városlakók közé rohan, és ordítva kéri őket, hogy meneküljenek.
Ebben a pillanatban száll le egy quinjet Ashhez közel, és a Bosszúállók kérdően bámulnak a férfire. Nem sokkal később megjelenik a fertőzött Őrszem, aki a hősök tagjaira támad, és sokukat meg is fertőzi. Pókember időben felkapja Asht, ám Amerika Kapitánynak még van ideje megharapnia Peter vállát. Ennek következtében Ash a földre zuhan, pontosan Luke Cage, Sólyomszem és Marvel Kapitány lábai elé.

2. rész - Marvel csapatösszeállás
Pókember úgy oldja meg a helyzetet, hogy beleugrik Sólyomszem nyakába, és a férfi fejét kezdi el harapdálni, azonban társai megjegyzik, hogy ezt ne nagyon csinálja, mivel elég undorító ízük van. Így Peter Asht követeli magának, mint táplálékot. Luke Cage támogatja Peter ötletét, hiszen ott az egész világ, amit fel tudnak falni.
Pókember egy háztetőre viszi Asht, aki ütlegelni kezdi a hőst, de Peter megnyugtatja, hogy még ember, és legyen szíves itt maradni, mert ellenőriznie kell nagynénjét és Mary Jane-t, hogy jól vannak-e (ekkor esett meg az egy másik történetben, hogy Pókember a szerettei felé közeledve átváltozott, és felfalta May nénit és MJ-t is).
Ash mögött a Megtorló tűnik fel, aki felajánlja, hogy segít megkeresni a Necronomikont, ha segít neki valamiben. Néhány perccel később a Megtorló fegyvere előtt a Vezér és Kalapácsfej fekszenek holtan. A fegyverropogás nagyon sok fertőzöttet vonz a környékre, akik azonnal leteperik Megtorlót. A férfi még utolsó erejéből rákiált Ashre, hogy meneküljön el a fegyvereivel. Rohanna ahogy tudna, de észreveszi, hogy a Tél Katonája éppen fel akarja falni Káprázat agyát. Ash megmenti a nőt - szétlövi Bucky fejét.
Ash elmondja a nőnek, hogy ez mind a Necronomikonból származik. Káprázat a Sanctum Sanctorumhoz vezeti a férfit, és elmondja, hogy ott egy mágus él, aki talán segíteni tud neki.
A ház felé haladva Asht két hatalmas kéz ragadja meg a fejénél, és a földre rántja. Ahogy Káprázat megfordul, már csak a férfi holttestét látja Howard, a Kacsa kezei között, aki éppen Ash agyát majszolja.

3. rész - Az élőholtak éjszakája
Egy Ashley G. Williams nevű férfi éppen egyet ért J. Jonah Jamesonnal, hogy Pókembernek bűnhődnie kell a tetteiért (ő nem más, mint ezen realitás Ashley-je, aki sosem állt kapcsolatban a Necronomikonnal és a sötétség démonjaival, és bizony megvetette a Marvel hősöket). Úgy gondolja, hogy a kezeibe veszi az ügyet, és elindul, hogy leszámoljon a zombikkal: először is szétkaszabolja Hulkfit, majd megfigyeli, ahogy Amazon és Sólyomszem felfalják M.O.D.O.K.-ot, aztán szemtanúja, ahogy Howard maga felé rántja önmagát, és felfalja a férfi agyát.
Nem igazán tetszik neki a látvány, így beindítja láncfűrészét, és kettészeli a zombi kacsát, aki azonban nem pusztul el, de időben jelenik meg Skarlát Boszorkány, aki végül kristállyá változtatja Howardot. Ash egy könnyed rúgással darabokra rúgja a kacsát.
Nem sokkal később már menekülniük kell a zombi Thor elől, befelé a Sanctum Sanctorumba. Megrökönyödve látják, ahogy Dr. Druid Wongból falatozik. Megtudják a zombitól, hogy a Necronomikon Latvériában található. Ash ezután szétlövi Druid fejét, majd társaival elindul Latvériába.
Hamar megérkeznek a quinjet fedélzetén Doom kastélyába, ám nem várt veszély állja útjukat a zombi Góliát személyében.

4. rész - A Végzet Könyve
Egy visszatekintést láthatunk, ahol Wandát a zombi Fekete Macska támadja meg, akit aztán Higanyszál (aki valójában Rejtély) megment, de balszerencséjére meg is fertőződik. A fertőzés így kezdett el elterjedni az egész Földön - Rejtély által eljut Nagy-Britanniába, Oroszországba, Japánba, majd a Vadföldre is.
Ash éppen Doom torkát szorongatja, és követeli, hogy adja oda neki a Necronomikont, amivel ezt az egész katasztrófát semmissé tudják tenni. Doom kijelenti, hogy a fertőzés nem természetfeletti, hanem földönkívüli, majd két rakétával megsemmisíti Góliátot.
Doom Ash a latvériai túlélők mellé zárja egy cellába. Néhány perccel később Skarlát Boszorkány kiengedi a férfit, aki Doom könyvtárába siet, és megtalálja a Necronomikont. A könyv lelke elmondja neki, hogy a fertőzés földönkívüli, ahogyan azt Doom is megjósolta.
Ahogyan Ash a gondolataiba mélyedve mászkál a kastélyban, megpillantja a fertőzött Varázslónőt, aki támadásra készül.

5. rész - Kiengesztelt holtak
Varázslónő megtámadja Asht, azonban Káprázat a férfi elé ugrik, így az asgardi leharapja a nő ujját. A két fertőzöttet Doom azonnal, egyetlen mozdulattal megöli. Doom Ashhel is végezni akar, de az egyik latvériai riadtan kiabál uralkodójának, hogy a zombik még nagyobb számban jelentek meg a kastély területén.
A zombi Bestia elmagyarázza Doomnak, hogy könnyedén megtalálták Cerebróval, ugyanis Xavier nagyon finomnak bizonyult, ő nem tudott segíteni, de itt van Mr. Fantasztikus, akit fertőzöttként tart fogva Doom, és akihez könnyű volt hozzákapcsolódni. A fertőzött Reed megtámadja Doom-ot.
Ash kéri Wandát, hogy tartson vele, majd szomorúan tapasztalja, hogy Megtorló megharapta a nőt. Ash elmenekül a helyszínről, és magával viszi a Necronomikont is a túlélők ketrecébe.
A könyv segítségével egy portált nyit egy másik világra, hogy oda vigye a latvériaiakat. Doom is megjelenik, de meggyőzi Asht, hogy tartsa a távolságot, mert megfertőződött, menekítse ki az embereket, aztán majd ő elpusztítja a portált. Ash és a túlélők átlépnek a portálon, Doom pedig be is zárja azt. A Necronomikon a cella padlójára zuhan.
A zombik hamarosan megjelennek, a könyv pedig önmagát védve megjegyzi Rozsomáknak, hogy nem ajánlja azt, hogy megegyék, ugyanis nincs jó íze. Rozsomák egyszerűen csak Hulk elé hajítja a könyvet, majd félvállról csak annyit mond, hogy wc-papírra is szükség lesz.
Ash négy világ közül választhat - egy idegen (TRN195-s Föld), egy poszt-apokaliptikus (TRN198-as Föld), egy őskori (TRN197-es Föld) és egy normális világból. A túlélőket átküldi a legjobb és legbiztonságosabb realitásba, majd pedig visszafordul, és szeme elé különös látvány tárul - Marvel Vérfarkasok csapata éppen Galactus tetemén lakmározik. A portál bezáródik Ash mögött a 7085-s Földön, aki felhúzza fegyverét és a vérfarkasok után ered.

Érdekesség
- A Marvel Zombik vs. a Sötétség Serege 1. számának borítója a Rejtélyes X-Men 141. borítója alapján készült