Az Éjfél-völgy óriás szörnye

Első megjelenés: Kolt Kölyök, a törvényen kívüli #107/1. - 1962. november
Alkotók: Stan Lee, Jack Keller
Igazi név: ismeretlen
Foglalkozás: űrkutató
Faj hovatartozás: ismeretlen
Magasság: 30 méter

Erők és képességek
Ez a bestia telepátiával, telekinézissel rendelkezik.
Fajtájának tagjai hihetetlenül fejlett technológiával rendelkeznek, beleértve a csillagközi űrutazást, emellett egy olyan krémszerűséget is feltaláltak, amely akár a halálos sebeket is képes begyógyítani.

Tulajdonságok, jellemzők
Valójában emberi intelligenciával rendelkezik, képes a telepatikus beszédre, ám az emberi nyelvet nem ismeri. Mégis képes megértetni magát mozdulatokkal, jelzésekkel, és megérti az emberi beszédet.
Testét hosszú, zöld szőr borítja, fülei és szemei hatalmasak, így akár teljes sötétségben is lát és a legkisebb neszt is meghallja.
Ahhoz képest, hogy eléggé bamba képe van, és ha egy sötét vidéken találkozna vele az ember, könnyedén hazáig szaladna a kinézetétől, egyáltalán nem barbár, gonosz jellemű.

Történet
Mialatt egy ismeretlen galaxis felé vette az irányt, a szörny hajóját egy üstökös találta el, ami miatt a Földre zuhant.
A hajó az Éjfél-hegy közelében az ugyanígy elnevezett völgyben ért földet, Texasban. Az első ember, akivel találkozott nem volt más, mint Kolt Kölyök, akit követni és ijesztgetni kezdett. Végül elmagyarázta neki, hogy ő semmi rosszat nem akar, csupán megjavítani hajóját és elmenni a Földről.
Újdonsült társával Kolt Kölyök a legközelebbi város felé tartott, ám az ottani lakók megrémültek a rémtől, Kolt pedig váltig állította, hogy nincs mitől félni. Az egyik lakó mellkason lőtte Koltot. A szörny egy fehér krémmel kente be a férfi sebét, amitől ő egyből talpra állt, és a seb is begyógyult.
Nem sokkal később a szörny társai sikeresen leszálltak a közelben, eljöttek a hajótöröttért. Az óriás úgy gondolta, hogy Kolt bátor tettét meg kell örökíteni a jövő nemzedékének, azaz azt, hogy kiállt egy vadidegen, még csak nem is a Földről származó idegenért. Így közel egy évszázaddal később a szörny újból megjelent a Földön, ellátogatott a Marvel Comics irodájába, ahol történetét átadta Stan Lee-nek, és ezt a történetet adaptálta a képregénybe.