Bermuda Háromszög

Más név: az Ördög Háromszöge
Első megjelenés: X-Men #4. - 1964. március
Elhelyezkedés: Atlanti-óceán, Karib-tengeri térség, Miami-Bermuda-San Juan közötti terület

A Bermuda Háromszög egy másik elveszett világ, ahol a környezet az időszámításunk előtt 250 millió évvel ezelőttihez hasonlít. Az itteni szárazföldi régiókat dinoszauruszok uralják ősvilági dzsungelekben és mocsarakban élve, de rajtuk kívül még primitív barlanglakó majomemberek is megbújnak az itteni barlangokban. Nem ritkák errefelé a földönkívüli fajok sem.
A területet általában légi vagy tengeri közlekedés által lehet megközelíteni, és akik egyszer a Háromszögbe bekerülnek, azokról van soha többé nem hallani, vagy csak évek múltán.
Legismertebb épülete az Idő Tornya, amely több száz méter magasra nyúlik felfelé, és amely a Föld előző időszakaszainak jellemzőit, domináns életformáit másolta le, fentről lefelé haladva. Egyszerűsítve fent található a múlt, és lefelé haladva a jövőbe jutunk.
Leghíresebb városa az Aranyváros, ahol a mára már kihalt népek, az aztékok és inkák élnek.

A scorpiusz földönkívüli faj I.E. 250 millió évvel érkeztek a Földre, ahol aztán letelepítették robotjaikat, mivel őket azért építették meg saját világukban, hogy a scorpiusz fajnak egy édenkertet, paradicsomot alkossanak. Munkájuk elvégeztével kerültek a Háromszög területére.
A faj olyan erőteljes örvényt hozott létre a Háromszög területén, amely bárkit és bármit különböző időkorokból levegőből és vízből magába húzott.
Később létrehozták az Idő Tornyát, amelyet azután építettek meg, miután megismerték a Föld különböző civilizációit. A robotok minden szinten modelleztek egy adott kort, civilizációt, építették fel az adott korra jellemző fontos épületeket.
Idővel a robotok annyira elszaporodtak, jobban mondva a kezdetben ott élő robotok annyi sok robotot építettek, hogy a scorpiuszok úgy gondolták, hogy egy idő után majd meg tudják hódítani az egész világot.
1942-ben Winston Churchill a Háromszög fölött repül el, letekint és egy portálon át megpillantja, hogy milyen a terület élővilága.
A 20. század végén Fekete Lovag, Skull és néhány társuk a Háromszögben ragad, és elpusztítja az Idő Tornyát, amely összeomlik, maga alá temetve az összes robotot. Azonban a küzdelem után a csapatot aztékok és inkák Jaguár pap vezetésével foglyul ejtik. A modern korból a Lény átkerül ebbe az időbe, aki meg is menti Fekete Lovagot és társait. A hősök, Jaguár pap és néhány csatlósa visszakerülnek a modern korba.

Megjegyzések, érdekességek
- Skull és szövetségesei normális idő szerint 2 évig raboskodtak a Lény megérkezéséig, ami a Háromszögben lévő idő szerint csak 2 hét volt
- Küklopsz világított rá később, hogy valószínűleg a Háromszögből portálok nyílnak a Föld különböző pontjaira, ugyanis mind a Vadföldön, mind Bermudán belül megfigyelhetőek voltak ugyanolyan ősi civilizációk
- nincs kapcsolat az itteni Aranyváros és a híres El Dorado között

Fontosabb helyek
- Hulk szigete
- Szörnyek szigete
- Hydropolis vagy Aquaria
- Magneto szigete

Címkék: dimenziók