A Hold Kék Területe

ruins.jpg
Első megjelenés: Fantasztikus Négyes #13. - 1963. április
Alkotók: Stan Lee, Jack Kirby
Más név: Kék Tér
Helye: Hold, Luther-kréter
Átmérője: 10 km
Mélysége: 1,9 km

Ezt az önfenntartó, mesterséges, ám mégis földszerű területet egymillió évvel ezelőtt hozták létre a skrullok a Luther-kráterben.
Legelőször a Fantasztikus Négyes fedezte fel, akiknek azonnal feltűntek az ott lévő idegen város romjai, és Uatu, a Figyelő citadellája.
Hamarosan a kreek találtak ide, akikkel együtt számos cotati is megtelepedett, akik aztán nagy számban el is szaporodtak. Amíg a kreek egy hatalmas kék várost építettek fel, addig a cotatik egy zöldellő, gazdag ökoszisztémát hoztak létre. A Kék Város aztán kiürült, mivel a skrullok visszatértek, és a kreek fellázadtak ellenük, és el is lopták a csillaghajójukat. A skrullok célja valójában az volt, hogy a két faj (kree, cotati) közül melyik képes virágzóbb társadalmat és civilizációt létrehozni - a skrullok a cotatiknak szavaztak bizalmat.
Az ezt követő évezred során a Kék Teret ritkán látogatták meg értelmes lények. Aztán a közelmúltban a Fantasztikus Négyes és a Vörös Szellem is landolt itt. Később a Tér forgalma megnőtt, például ez a hely szolgált tárgyalás helyszínéül az X-Men tagjai és a Shi'ar Birodalmi Gárda között.
Miután a földi szennyezés halálos lett az Embertelenek számára, Mr. Fantasztikus segédkezett az embertelen főváros, Attilan áthelyezéséért a Kék Térbe. Később azonban a várost veszély fenyegette, így a Fantasztikus Négyes visszavitte lekicsinyítve a Földre, majd újra normális méretűvé tette Atlantisz földrészén.
A veszélyt valójában Nathaniel Richards okozta, aki egy baleset folytán az éltető levegőt eltávolította a Kék Térből, így évekig lakhatatlan volt a vidék. Végül Uatu állította helyre az állapotokat, és visszatért fellegvárába.
Később egy kree csapat, az Eszelős Légió jelent meg a Kék Területen, hogy innen irányítsák támadásaikat az emberek ellen. Újjáépítették a Kék Várost, majd ideszállították a Legfelsőbb Intelligenciát is. A kreek összecsaptak a Bosszúállókkal, a Shielddel; a hősök legyőzték a kreeket, előőrsöt alakítottak ki a Kék Térben, ahol fogva tartották a Legfelsőbb Intelligenciát.
Pár évvel később innen indult ki Kang és Immortus Végzet Háborúja, és a Titkos Inváziónak is köze volt a Kék Térhez.
A harcok után Vasember és Uatu itt találtak rá az Élő Ítélőszék egyik testrészére, és itt ölte meg a Figyelőt Nick Fury is - később azt a büntetést kapta, hogy ő vegye át Uatu helyét és munkáját.
A Területet Árnyék újjáélesztette, amikor az X-ek kérésére elültette ott Krakoa, az Élő Sziget virágait. A kifejlődött ökoszisztéma összekapcsolódott Krakoa tudatával, és létrejött a Nyári Ház.
Quoi és Bajvívó megérkezése utána a Kék Térben már fák is el kezdtek nőni, amire a Bosszúállók csapata rá is csodálkozott.

6621496-8bd27cf8-f20d-4d40-a35b-8ee34a006ab0.jpegAlternatív realitások
90816-os Föld
Az X-Men és a Shi'ar Birodalmi Gárda megegyezésénél jár a Marvel történelem, amikor is Lilandra császárné halálos ítélettel sújtja a Főnix Erő birtokosát. Azonban a hübóriai korból hirtelen megjelenik Konan, a barbár, aki egy hatalmas sziklával elszakítja a Főnix Erőt a mutánsától. Jean Gray-t azonban semmi sem akadályozza meg, hogy Sötét Főnixszé váljon és felszabadítsa teljes dühét.
30847-es Föld
A Hold Kék Területe volt az, ahol a Marvel és a Capcom hősei a legtöbb konfliktust megélték egymással.
96943-as Föld
Kezdetben Uatu és az Embertelenek éltek itt, majd miután a Föld légköre mérgezővé vált, egyre több ember, mutáns és más faj telepedett le mellettük.