Old Man Logan

Első megjelenés: Rozsomák vol. 3. #66. - 2008. augusztus
Utolsó megjelenés: Old Man Logan Giant-Size #1. - 2009. november
Alkotók: Mark Millar, Steve McNiven, Dexter Vines
Realitás: 807128-as Föld

Történet
A történelem egy bizonyos pontján egy alternatív világban számos emberfeletti és jelmezes bűnöző egyesítette erőit, hogy végleg eltöröljék a hősöket. Egy éjszaka alatt a jók többsége elesett, vagy egyszerűen eltűnt.
Misztérió indított egy összehangolt támadást az X-Men Kúria ellen, ám nem számolt Rozsomákkal. Egy bombával robbantotték be az épület ajtaját, majd a hős számos ellenfelet észlelt, akiket könnyedén kibelezéssel hatástalanított. Ám kiderült, hogy az ellenség csak illúzió, és valójában Rozsomák az X-Men tagjaival végzett. Logan erkölcsileg megtörve hagyta el otthonát, sőt, még öngyilkosságot is megkísérelt azzal, hogy egy vonat elé feküdt, de mind hiába. Megígérte magának, hogy sohasem használja többé a karmait. Az Államok délnyugati részébe költözött és sok-sok évre eltűnt az emberek szeme elől.
Néhány évvel később Logan már boldog párkapcsolatban élt feleségével, Maureennel, Scotty fiávl és Jade lányával Sacramento közelében, amelyet akkor már Hluk-földként neveztek el, amióta a zöld óriás elfoglalta a területet. Logan az évek során arra volt kényszerítve, hogy pénzt keressen, de csak azért, hogy kifizesse földjének bérleti díját Bruce Banner leszármazottainak, akik vérfertőzés által születtek meg.
Mikor Logan nem tudta teljesíteni a törlesztést, összecsapott a házukhoz érkező Hulkokkal, akik némi időt adtak neki a pénz összekaparására. Hogy minél hamarabb megszabaduljon a Hulkoktól, Logan elfogadta egy volt Bosszúálló társának, Sólyomszemnek az ajánlatát, hogy vezessen át az Államok területén, hogy elszállítsanak egy csomagot Új-Babilonba, a régi New Yorkba.
Pókember régi autójával, a Pókverdával indultak útnak, és Logan feladata többségében az volt, hogy a megfelelő irányban tartsa az autót, mivel Sólyomszem az évek során teljesen megvakult.
Az első állomás San Francisco volt, ahol felfedezték, hogy a moloidok teljesen lerombolták a várost. Nem sokkal később a Szellemlovasok banda támadt rá a két férfira. Logan szerencsére könnyedén elintézte mindannyiukat.
A következő megálló Hammer Falls volt, a régi Las Vegas városa, ahová Thor fegyvere, Mjölnir nagyon régen lezuhant, és amelyet az emberek amolyan imahelynek használtak. Sólyomszem találkozott harmadik feleségével, Pókember legfiatalabb lányával és Ultron-8 robottal, akiktől megtudta, hogy saját lányát a Vezér fogságba ejtette.
Logan nem volt hajlandó elkísérni társát, de Barton megígérte neki, hogy cserébe megduplázza a fizetését.
Megérkezve Salt Lake Citybe, egy hatalmas aréna tárult a szemük elé, amelyben az új Vezér éppen Ashley lánya két társát, Megtorlót és Fenegyereket mészárolta le dinoszauruszok segítségével. Kihasználva a káoszt, Logan és Clint a Pókverdát használva robbantak be az arénába, ahol meg is találták Ashleyt, azaz ezen kor Póknőjét.
A nőnek azonban nem volt szüksége apja segítségére, ugyanis Ashley azért jött ide, hogy legyőzze a Vezért - amit később meg is tett, lefejezte a gonoszt -, és átvegye a helyét. Tette után már teljesen másképp nézett apjára, akivel ugyanazt akarta megtenni, mint a Vezérrel.
Clintnek és Logannek menekülnie kellett, de mielőtt kellő biztonságba érhettek volna, autójuk alatt megnyílt a föld, és a mélybe zuhantak.
Két órával később tért magához a két hős, és egyből a Pókverdába pattant, hogy kihajtsanak a sötét hasadékból, mivel odalent a moloidok épp az üldözők felfalásával foglalatoskodtak.
Lassan elérték Paste Pot Creeket, amelyet dinoszauruszok laktak, látták az összeomlott Baxter épületet, amely mellett Loki óriási csontváza feküdt, majd megérkeztek Dél-Dakotába, felfedezve, hogy Vörös Koponya a Rushmore-hegybe a négy elnök arca mellé faragtatta a sajátját is.
Az éjszakát itt töltötték. Logan elmesélte azt a pillanatot, amikor a hősök meghaltak, és amikor ő is meg akart halni.
Másnap egy híd előtt egy Dwight nevű kis srác állta útjukat, aki Hangya sisakját viselte. A fiú 80 centet követelt, viszont ha nem kapja meg a pénzt, a hangyái széttépik a két férfit. Logannek nem tetszett ez a dolog, de Barton beadta a derekát és kifizette a sarcot. Néhány méterrel odébb, a hídon, Logan tapasztalta is, hogy miért fizetett a társa - a híd alatt megannyi csontváz feküdt.
A következő fenyegetést egy szimbiótával megfertőzött Tyrannosaurus jelentette, ám Emma Frost megmenti a két hőst, és egy bázisra teleportálja mindhármukat. Amint megjavították a Pókmobilt, a duó folytatta útját.
Új Babilonhoz érve egy újabb csontvázat találtak, aki nem volt más, mint maga az Óriás, és felfedezik, hogy a várost Vörös Koponya propagandája borítja be.
Sólyomszem végül elárulja Logannek, hogy a csomagban 99 szuperkatona szérum minta található, amelyek egy ellenállási csoport tagjai számára készültek, hogy létrehozzák a Bosszúállók egy újfajta inkarnációját, és végül legyőzzék az összes bűnözőt. Sajnos az ellenállás egy átverés volt, a szérumokat pedig a SHIELD akarta megszerezni. Az ügynökök megölik Sólyomszemet, Logant pedig szitává lövik, majd mindkét testet Koponya elé visznek.
Koponya gúnyolódva beszélt a régi korok hőseiről, majd bezárja szobáját, és összecsap a hőssel. Rozsomák Amerika Kapitány pajzsával legyőzi a gonoszt, majd Vasember páncéljának darabját felvéve megszökik az épületből, majd egy készpénzzel teli táskával indul el hazafelé.
Néhány nappal később háza mögött egyik barátját, Donovant találja meg, aki elmondja, hogy a Hulkok meggondolták magukat, visszatértek, és megölték Logan családját. Donovan felajánlja, hogy segít eltemetni családját, de Logan csak annyit mond, hogy ő többet nem Logan, hanem Rozsomák. És lassan, 50 év után újra kiengedi a hős a karmait...
Logan először családjának két gyilkosát öli meg, majd Sonny Stark bárjában újabb három, majd a helyi bordélybárban ismét három Hulkot. Rozsomák a Fantasztikocsival érkezik meg a Hulkok otthonába, ahol a barlang előtt lebzselőket az autó és egy bomba segítségével megritkítja. Karmával megöli a túlélőket, majd a barlang bejárata felé indul. Az őrült Hulk odabent már lassan mozdulni sem képes, viszont még annyi ereje van, hogy a szájába gyömöszölje Logant és lenyelje. Néhány pillanattal később azonban Logan kivágja magát szó szerint Hulk testéből.
Az utolsó Hulk, Billy-Bob Banner reszketve áll előtte. Mielőtt Logan megölné, csak annyit kér, hogy hagyja életben a legkisebb Hulkot, hiszen ő nem tehet semmiről.
Egy hónappal később Logan megszervezte Maureen, Scotty és Jade temetését. Szomszédai nem szeretnék, hogy elhagyja a környéket, de Logan ragaszkodik a távozáshoz, mivel már senki és semmi nem köti őt ide. 
Logan egy ismeretlen cél felé indul el lován, a Bébi Hulkkal az oldalán.

Szereplők
Vezér
- Caid királyságának volt uralkodója
- Magneto meggyilkolásával átvette a mutáns területét, majd elnevezte birodalmát Caidnak. Póknő, Megtorló és Fenegyerek megpróbálták uralkodását megdönteni, ám a két férfit megöli, míg Póknőt fogságba ejti. Póknő aztán végez vele.

Vörös Koponya
- az Egyesült Államok elnöke
- Valójában ő volt az, aki megszervezte a gonoszok összefogását a hősök ellen. Az összehangolt támadás később a hősök és az Egyesült Államok bukásához vezetett. Megtartotta magának az ország keleti régióját, Washingtont és New Yorkot, amit át is nevez Új Babilonra. Számtalan trófeát gyűjtött össze, ami a hősöké volt: Amerika Kapitány pajzsát, Vasember páncélját, Fekete Lovag fegyverét, Dr. Strange köpenyét, Küklopsz szemüvegét, a Lény kezét. Mikor Sólyomszemet megölik, és Logannel együtt a Koponyához viszik, Logan feléled, és rövid idő alatt megöli Johann Schmidtet.

Megtorló és Fenegyerek
- Ashely Barton barátai voltak ők, akik meg akarták dönteni a Vezér uralkodását. Sajnos a Vezér arénájában két velociraptor megöli a két hőst.

Abe Donovan
- gazda, Logan szomszédja
- szomorú kötelessége volt, hogy figyelmeztesse Logant, hogy családját a Hulkok megölték

Dwight
- adószedő gyerkőc
- Feltehetően fiatalként jutott hozzá Hangya sisakjához, amivel képes a hangyákat irányítani. Adószedőként dolgozik egy híd egyik oldalán állva, és aki nem fizet neki, azokat megöleti a hangyáival.

Fekete Villám
- nem tudni, hogy hogyan, de az uralkodó Emma Frost szövetségesévé vált az évek alatt, amikor is ő lett az utolsó embertelen

Emma Frost
- az utolsó mutáns közösség vezetője
- Dr. Doom felesége, aki így élte túl a hősök mészárlását
- hihetetlen erős telepatikus képessége van, aki így illúzió által tudja fenntartani, hogy még mindig fiatal
- a Tiltott Negyedben él mutánsokkal

Hulk Banda
- Beau Banner, Billie-Jo Banner, Charlie Banner, Elrod Banner, Eustace Banner, Luke Banner, Otis Banner, Rufus Banner, Woody Banner, Billy-Bob Banner, Robert Bruce Banner Jr., Jenn Walters, Bruce Banner
- kannibál, beltenyészetből született, őrült Hulkok, akiket Logan lemészárol, mivel megölték a férfi családját
- egyedül Robert Bruce Banner Jr. maradt életben, akit aztán Logan magával vitt

Szellemlovasok
- egy kaliforniai motoros banda, akik a túlélőket fosztogatják és kirabolják
- megpróbálták megölni a két hőst, de Sólyomszem lenyilazta őket

Sólyomszem
- ellenálló, kézbesítő, emberkereskedő, volt Bosszúálló
- volt felesége Tonya Parker, lánya Ashley Barton
- bár igaz, hogy tökéletesen vak, de még így is nagyon jól céloz, és telibe talál

Heinz
- Vörös Koponya jobb keze
- ő vezeti az embereit Sólyomszem holt- és Logan testével Koponyához

Hulk - Bruce Banner
- egy bűnbanda vezetője
- amikor Kaliforniában egy atombomba robban, az újra besugározza Bannert, amitől a férfi megőrül
- feleségül veszi unokatestvérét, Jenn Walterst, akitől gyermekei születnek
- megöli Logan családját
- később Logan végez vele

Jade, Scotty és Maureen Logan
- Logan két gyermeke és felesége
- a Hulkok végeznek velük

Tonya Parker
- Clint Barton harmadik felesége, Póknő édesanyja
- szerelőként dolgozik Hammer Fallsban

Sonny Stark
- bártulajdonos és csapos
- Logan az ő bárjában mészárolja le Elrod, Eustace és Luke Bannert
- nem ismert, hogy közte és Tony Stark között bármi rokoni kapcsolat lenne

Tobias
- SHIELD ügynök, Vörös Koponya embere
- átveri Bartont és Logant
- Sólyomszem gyilkosa

Ultron-8
- Tonya Parker alkalmazottja és segítője
- az ok és a mechanizmus ismeretlen, amivel emberbaráttá tették