774-es Föld - (Earth 774)

 rco001_w_1462605763_1.jpg

Hivatalos név: 774-es Föld

Állapot: Létező

Alkotók: Roy Thomas (Író), Herb Trimpe (Rajzoló)

Első megjelenés: Mi lett volna, ha...? (What if...?) #2 - Mi lett volna, ha Hulk Bruce Banner tudata által jött volna létre? (1977. Április)

  • Mi lett volna, ha...? (What if...?) #45 - 1984

Történet

Amikor Galactus megérkezett a Földre, Bruce Banner, Reed Richards és Charles Xavier a Pszichotron nevű géphez kapcsolódtak. A szerkezet egyesítette a hatalmukat és létrejött X-Ember (X-Man). Ben Grimm éppen az egyesülés után érkezett meg, és szintén segíteni akart, ám X-Ember egy határozott mozdulattal félrelökte, mondván, hogy nincs szüksége buta emberekre. X-Ember a telepatikus erejét használta Galactus ellen, aki úgy érezte, hogy legyőzheti ellenfelét, ám ahhoz hónapok, vagy akár évekre van szükség, így az embereket már nem tudná igába dönteni. Galactus elhagyta a Földet, míg X-Emberből újra Banner, Richards és Xavier lett.

rco031_1462605763.jpg
Megjegyzések

Ezen világ történelme hajszálpontosan ugyanaz, mint a 616-os Földdé, addig a pontig, amíg létrejön Hulk. Ugyanis, mint ahogy feljebb is le lett írva, Hulk nem a gamma sugárzás hatására jött létre, hanem Bruce tudata által kelt életre. Ezt figyelembe véve arra is rá lehet jönni, hogy itt Bruce-t gyerekkorában sosem bántalmazta az édesapja.

Valószínű, bár nem említik a történetben, hogy Reed és Sue itt is házasok voltak. Galactus feltűnése egy azon időre tehető, mint a 616-os Földön, a Fantasztikus Négyes #48-as számában, de ott ugye Reed és Sue esküvőjének idejében történt. Itt nem tudjuk, hogy az esküvő az eset előtt vagy az eset után történik majd.

Néhány fontos tényező, amelyek másképp alakultak, mint a 616-os Föld világában

- Nem adott arra senki okot, hogy Banner létrehozza Hulkot.
- Hulk/Banner barátságban volt Vízköpővel (Gremlin apja), aki itt tovább élhetett.
- Bannert itt nem üldözte Ross tábornok, és feleségül vette Betty Rosst.
- Banner és Richards együtt dolgoztak Ben Grimm gyógyításán.
- Ben Grimm nélkül a Fantasztikus Négyesnek nem volt értelme. Johnny ezután egyetemre ment.
- Hulk nem esik Loki manipulációjának áldozatául, így a Bosszúállók nem alakul meg.
- Bruce és Betty a Baxter épületbe költöznek, ahol segítenek Reednek a kutatási projektekben.
- Xavier szintén ide költözik, így sosem alapítja meg az X-Ment.

A Pszichotron

Egy Bruce Banner, Reed Richards és Charles Xavier által tervezett szerkezet, amely azért jött létre, hogyha valaha is fenyegetés éri a Földet, akkor a leghatalmasabb hősök a gép által egyesülni tudnak.