776-os Föld - Earth 776

avengers_earth-776_from_what_if_vol_1_3_0001.jpg

Hivatalos név: 776-os Föld

Álnevek: Earth-Armored Avengers

Állapot: Létező

Alkotók: Jim Shooter (Író), Gil Kane (Rajzoló)

Első megjelenés: Mi lett volna, ha...? - Ahol a hősök páncélban járnak #3 (1977. Március)

Történet

Az Űrfantom (Space Phantom) elleni küzdelem után Hulk a bizalmatlanság miatt elhagyta a csapatot, majd néhány hét múlva Thor is követte a példáját. Óriás és Darázs úgy gondolták, hogy a Bosszúállóknak nincs jövője, hogy a két nehézsúlyú hős nincs velük, így ők is elmentek.

rco009_1462606595.jpg

Vasember Hulk után ment, azonban a zöld óriás időközben szövetséget kötött Namorral (a Bosszúállók #3 történéseivel párhuzamosan). Vasember három másik páncélt készített Óriás, Darázs és Rick Jones számára, hogy harcoljanak Hulk és Namor ellen. Idővel azonban megharagudtak Tonyra és megszakították vele a kapcsolatot, mivel nem tudták használni a páncélt. Rövid idővel később Vasember próbálta újra meggyőzni Hulkot, ám ő és Namor Tony ellen fordultak Gibraltárnál. Megérkezett a páncélokat viselő Óriás, Darázs és Rick Jones is, hogy segítsenek Tonynak. Majdnem legyőzték Hulkot és Namort, ám Hulk a dühétől csak erősebb lett, Namor pedig a víznek hála mindig meggyógyult. Ezután történt az, hogy Namor Ricket majdnem megölte, de Hulk résen volt, és megmentette régi barátját, Tony később feláldozta életét barátai miatt. Végül Hulk otthagyta Namort.
Rick, Óriás és Darázs Tonyra emlékezve létrehozták a Páncélozott Bosszúállók csapatot.

rco035_w_1462606595.jpg

Megjegyzések

Arra nem térnek ki a történetben, hogy Amerika Kapitány hol van ez idő alatt. Talán még mindig jégbe fagyva hever valahol? Vagy éppen Namor, aki a Hulkkal történt csata után északra indult, rejtette el még jobban a jégbe fagyott hőst?

Olyan címet is láthattunk a Mi lett volna, ha...? füzetek alatt, hogy Mi lett volna, ha a Bosszúállók sosem létezett volna? Nos... ez így egy kicsit hibás. Ebben a történetben a Bosszúállók létezett, hiszen ott volt Hulk, Thor, Óriás, Darázs, Vasember... igaz, nagyon rövid ideig létezett. Az már jobban ideillő cím lett volna, hogy Mi lett volna, ha a Bosszúállók csak rövid ideig létezett volna? vagy Mi lett volna, ha a Bosszúállóknak csak a 60 %-a maradt volna együtt? vagy akár Mi lett volna, ha a Bosszúállók Thor nélkül harcol Hulkkal és Namorral?
Valljuk be, Vasember áldozata tökéletesen felesleges volt ebben a történetben.

A történések szereplői

Óriás - Vasóriás - Henry Pym

henry_pym_28earth-776_29_from_what_if_3f_vol_1_3_002.jpg

Ruhája 12 vagy 15 láb magas, de képes megnövekedni akár 100 lábnyi méretűre is. Ebben az állapotban 100 és 500 tonna közötti súlyt képes megemelni, és persze repülni is képes a páncélnak hála.

Vasember

anthony_stark_28earth-776_29_from_what_if_3f_vol_1_3_001.jpg

Ebben a történetben Tony csúnyán kikap Hulktól és Namortól. Utolsó erejéből feltölti Óriás páncélját a saját páncéljával, így feláldozva életét a társai miatt.

Rick Jones - VasRick

richard_jones_28earth-776_29_from_what_if_3f_vol_1_3_001.jpg

Csalódott volt, hogy neki úgy nem voltak képességei, mint társainak, így Tony megsajnálta, és adott társának egy páncélt, amivel Rick repülni tudott, repulzor sugarakat volt képes kilőni, és egy molekuláris oszcillátort is tartalmazott, amivel Rick képes volt áttetszővé válni és áthaladni szilárd tárgyakon.

Vasdarázs

janet_van_dyne_28earth-776_29_from_what_if_3f_vol_1_3_0001.jpg

Olyan páncélt kapott Tonytól, amellyel képes volt zsugorodni.