Száműzöttek

Első megjelenés: Hihetetlen Hulk #329. - 1987.
Lakhely: Új-Mexikó, Vadföld
Jelenlegi tagok: Eck (kaktusz), Falco (sólyom), Gil (gila), Iggo (egy kő lény), Kir (denevér), Kkk-Kkk (hangya), Rattilore (csörgőkígyó), Vult (keselyű), szauriánok és még sokan mások

Történet:
A Száműzöttek tagjai régen az átlagos flóra és fauna tagjai voltak, egyszerű állatok és növények, tárgyak, akik az új-mexikói sivatagban éltek. Amikor Bruce Banner gammabombája felrobbant, és a hatás a sivatagba is átterjedt, nagyon sok élőlény elpusztult a sugárzás miatt, de nagyon sokan át is alakultak, mutálódtak. A növények, állatok, néhány élettelen tárgy növekedni kezdett, két lábra állt, intelligenciára leltek és néhányuk beszélni is megtanult. Összekovácsolódtak és minden emberi lényt megtámadtak, aki belépett a területükre.
Hamarosan megtalálták Bruce régi sivatagi laborját, ahol le is telepedtek. Rattilore-t, a csörgőkígyót választották meg vezetőjüknek, és a számítógépek szövegéből tanultak meg néhányan angolul.
Nagyon sokan a Száműzöttek közül látták, amint Bruce átváltozik Hulkká, és várták, amikor a Zöld visszatér.
Amikor Rick Jonest is elérte a gammasugárzás hatása, úgy gondolta, hogy nem maradhat az emberek közelében, így hát Bruce régi laborja felé vette az irányt, ahol találkozott is a Száműzöttekkel. Eljött az éjszaka, és Rick átváltozott Á-Bombává, és úgy gondolta, hogy itt marad új barátaival, akiket folyamatosan tanított. Egy nap azonban megjelent Bruce, akit a Shield ügynökei is követtek. Hamarosan harc tört ki, és nagyon sok Száműzött elpusztult. Rattilore elmondta Ricknek, hogy muszáj elmennie, mivel ha itt marad, még nagyon sok Shield ügynök és Száműzött fog elpusztulni, hiszen az ügynökök mindig Ricket fogják keresni. Rick nagy nehezen beleegyezett a távozásba, és Bruce-al együtt elhagyta a Száműzötteket, akik aztán a labor alatt elterülő alagutakat választották új otthonuknak.

Megjegyzés:
Nem igazán lehet pontosan behatárolni, hogy hány tagja is van a Száműzöttek csoportjának, hiszen hihetetlen sok élőlény és élettelen tárgy tartózkodott a gamma robbanás pillanatában a sivatag azon részén, amerre a sugárzás elterjedt. De azt viszont tudjuk, hogy az a növénylény is a Száműzöttek tagja, ami megfertőzte Ephraim Solest a spóráival, emellett ide tartozik az a gyíkfaj is, akik magukat szauriánoknak neveznek, akiket a szörnyű lidércek majdcsak kipusztítottak, akiknek megmaradt tagjai ma már a Vadföldön élnek.